Hlavní obsah

Šílené stravovací návyky celebrit - od hladovění přes půsty až po stejné jídlo každý den

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Jsou lidem na očích a měli by si to uvědomit. Zejména dospívající v nich vidí své vzory, které pak rádi napodobují. Ale mnohé známé tváře na to kašlou. A klidně hlásají do světa své zaručené návody na „zdravý život“.

Článek

Naštěstí se ale najde i dost těch, kdo na nezdravé návyky známých tváří dokáží upozornit. A mnozí nešetří i dost silnou kritikou. Což je dobře, protože vzít si do hledáčku stravovací návody celebrit by měl asi i každý rodič. Tohle totiž vážně nechcete. Ani pro sebe, natož pro své děti. Pojďme se podívat na pár odstrašujících příkladů těch, kteří by si raději měli dát zámek na pusu, než něco vypustí do světa, a trochu víc přemýšlet.

Kim Kardashian

Když jedna z nejznámějších amerických hvězd showbyznysu před rokem vyšla na červený koberec v šatech po Marilyn Monroe, byl z toho pořádný poprask. Kim má evidentně plnější postavu než slavná herečka, přesto se toužila do šatů nasoukat. A to i za cenu hladovění, jak sama přiznala. Na to na sítích reagovala americká herečka Lili Reinhart, známá například z filmu Chemie lásky (2020). „Projít se po červeném koberci a pak přiznat, že máš hlad, protože jsi poslední měsíc nejedl vůbec žádné sacharidy… A to všechno proto, aby ses vešel do zku…ných šatů? To je vážně úplně špatně,“ napsala Lili.

Kate Moss

Kdysi ultraštíhlá modelka Kate Moss se před lety proslavila výrokem: Nic nechutná tak dobře jako cítit se hubená. Na to reagovala herečka Jennifer Lawrence, kterou v roce 2013 časopis Time zařadil na seznam 100 nejvlivnějších lidí světa, s humorem sobě vlastním. „Znám tu hlášku, ale já umím vyjmenovat spoustu věcí, které chutnají lépe než cítit se hubená. Třeba chleba, brambory, steak, cheesesteak, hranolky…,“ řekla herečka, kterou můžete znát třeba z filmu Hunger Games.

Gwyneth Paltrow

V podcastu The Art of Being Well Gwyneth Paltrow prozradila, že její typický den začíná půstem - až do oběda, poté si po hodinovém cvičení dá obvykle polévku – což je často jen vývar z kostí.

Mnozí ji pak kritizovali za propagaci anorexie a několik odborníků na zdravou výživu ji neváhalo označit za osobu, která jde zejména dětem opravdu špatným příkladem. Jeden z nich pro magazín Buzzfeed napsal, že jde o zářný příklad porouchaného vnímání zdravého životního stylu a jasné známky problému s příjmem potravy.

Victoria Beckham

V roce 2022 popsal v jednom rozhovoru David Beckham poměrně šílené stravovací návyky své ženy Victorie. „Jsem ženatý s někým, kdo jí posledních 25 let pořád dokola to samé. Od té doby, co jsem Victorii poznal, si dává jen grilované ryby a dušenou zeleninu. A pouze velmi zřídka se od tohoto jídelníčku odchýlí,“ uvedl. A rozhodně to neříkal nadšeně, on sám si na dobré jídlo totiž potrpí a byl by raději, kdyby tuhle vášeň jeho žena sdílela s ním. Nepřímo to potvrdila i sama Victorie, když pro časopis Vogue přiznala, že vrcholem jejího přejídání je „celozrnný toast se solí“.

Jennifer Aniston

V rozhovoru pro InStyle byla herečka dotázána, co jí, když je ve stresu. „Chips,“ řekla a vysvětlila, že opravdu myslí pouze jeden lupínek. A dodala: „Jsem v tom docela dobrá. Nebo si dám jeden bonbon M&M. Já vím, neměla bych.“

A zatímco někteří brali hereččino přiznání s humorem, našli se i tací, které to moc nepobavilo. „To je přesně ten důvod, proč se u žen v mém věku objevují poruchy příjmu potravy, včetně mě,“ napsala jedna čtenářka do komentářů pod článkem.

Načítám