Hlavní obsah

Sigourney Weaver odmítá plastiky, nejí maso a je 40 let šťastná s jedním mužem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Přes 45 let patří k nejvýraznějším hollywoodským herečkám. Na kontě má nespočet úžasných filmů, ale na nějaký skandál si ve spojitosti s ní nevzpomenete. Sigourney Weaver si totiž celý život vystačila jen s talentem, pílí, elegancí a jedním manželem. Dnes slaví 75. narozeniny, její kariéra stále jede na plné obrátky, navíc vypadá skvěle. A to i bez plastik a s vráskami, které jí přinesl život.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Odvážná a neohrožená Ellen Ripley z ikonického Vetřelce, bioložka Dian Fossey z filmu Gorily v mlze, sexy Dana Barrett z Krotitelů duchů, ambiciózní a proradná šéfka z Podnikavé dívky a z nedávné doby třeba bioložka Grace Augustine z Avatara. To je jen malý výčet rolí Sigourney Weaver.

Její kariéra se rozjela před víc než 45 lety a pořád jede na plno, například v roce 2022 spatřily světlo světa hned čtyři filmy, v nichž hrála. A na ČSFD zjistíte, že má naplánované filmování až do roku 2031! Nejspíš by dodala - zatím!

Dnes slaví Sigourney Weaver 75. narozeniny. Díky čemu se udržuje fit, jaký má názor na plastiky, co pro ni znamená rodina a co je podle ní klíčem ke spokojenému letitému manželství?

Fit díky veganství

Kdykoli se Weaver někde objeví, všichni žasnou, jak si celý život udržuje štíhlou postavu. Herečka už dlouhé roky tvrdí, že veškeré kouzlo tkví v tom, že jak jen to jde, snaží se stravovat vegansky, nebo minimálně jako vegetarián. Ona i její rodina nejí maso a ideálně ani nic, co má živočišný původ. Ona sama říká, že si dost věcí odpírá a bez posilovny by takhle určitě nevypadala.

Rozhodně ale nechce být otrokem touhy po štíhlosti. „Vím, že bych měla zhruba čtyři kila zhubnout, ale nehodlám se kvůli tomu zabít. Chci žít a užívat si život, včetně jídla. Ale snažím se ho nehltat a nejím bezmyšlenkovitě,“ řekla před pár lety magazínu Independent.

Plastiky? Děkuji, nechci

A když se Sigourney Weaver zeptáte na plastické operace? Prý to není nic pro ni. „Vystřihla jsem si z novin fotky různých starších žen, které jsou tak vitální, tolik toho prožily, tolik toho vědí! Proč bych měla chtít vypadat, jako bych nežila? Proč bych měla chtít nechat svůj obličej zamrznout,“ řekla magazínu Independent. Představa vyžehleného obličeje s tělem staršího člověka ji trochu děsí.

V minulosti se nechala několikrát slyšet, že se jí stárnutí líbí a má v plánu ho zvládnout s grácií a bez plastik jako její maminka, britská herečka Elizabeth Inglis. Snahu zastavit stárnutí považuje za nepřirozenou, protože jak se stále snažíte zůstat mladí, tak se vlastně pořád ohlížíte zpět, místo abyste se posouvali vpřed.

Rodina - priorita číslo jedna

Pevné rodinné vztahy jsou pro herečku nesmírně důležité, má to tak už od dětství. V roce 2010 se o tom rozpovídala v magazínu The Guardian. Od své matky se prý naučila, že je v pořádku dělat si věci po svém a hlavně dělat některé věci jen pro sebe. Skvělý vztah měla i se svým otcem Patem Weaverem, ten byl v 50. letech šéfem televize NBC. Od něj se zase naučila, jak obrovské uspokojení lze prožít, když vynaložíte úsilí a díky tomu si pak splníte sen.

Jakkoli je její herecká kariéra výsledkem velkého úsilí, ten opravdový sen si splnila v podobě své vlastní rodiny. Ta je na vrcholu jejího hodnotového žebříčku. S manželem Jimem Simpsonem žije už čtyřicet let a právě to, že si ho tehdy v roce 1984 vzala, pokládá dodnes za velké štěstí.

Klíč ke šťastnému manželství

A v čem je podle ní klíč k letitému spokojenému manželství? Kromě toho, že si prý musíte vzít toho správného člověka, musíte také umět komunikovat, být oba ochotní na vztahu pracovat, ale také byste měli být plní víry, že spolu zestárnete, protože každý vztah je velký risk.

S manželem má dceru Charlotte a magazínu Guardian přiznala, že opouštět dceru a manžela kvůli natáčení filmu pro ni bylo vždycky těžké. „Odjet třeba na Nový Zéland natáčet Avatara, když se moje dcera zrovna hlásila na vysokou? To mě málem zabilo,“ řekla Sigourney Weaver.

Načítám