Hlavní obsah

Vždycky musím za všechny platit! Být slavný je drahé, tvrdí Sharon Stone. A Margot Robbie souhlasí

Foto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Foto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Být slavný neznamená být bohatý. A mnozí hvězdní umělci o tom vědí své. Třebaže vydělávají krásné peníze, velkou částku odvedou na daních a něco je stojí i jejich tým a péče o sebe. Navíc se od nich čeká, že budou platit za ostatní. Sharon Stone řekla, že být slavný je drahé, a potvrzuje to i Margot Robbie a Sydney Sweeney.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

S málokterou profesí se pojí tolik nepravdivých stereotypů jako s povoláním umělce. Říkává se, že nic náročného nedělají, nic neumějí, jen (si) hrají nebo zpívají, nevědí nic o reálném životě a berou za to astronomické honoráře. V diskusích pod rozhovory se slavnými osobnostmi uměleckého světa lze na takové názory narazit pravidelně. Samozřejmě to není pravda, navíc se zapomíná na výdaje. Nedávno o financích upřímně promluvila herečka Sharon Stone a svůj pohled přidaly i další umělkyně. Jak to tedy s tím bohatstvím je?

Čeká se, že zaplatíte

Hvězda slavných filmů Základní instinkt nebo Casino, jejíž čisté jmění se odhaduje na 40 milionů dolarů, si v rozhovoru pro měsíčník InStyle posteskla, že být slavný je drahé. Svěřila se, že kdykoli jde s někým na večeři, a může jít klidně o skupinu 15 lidí, účet přistane vždycky před ní – a to se jedná o částky kolem 3 000 dolarů…

Herečka sice za své role inkasovala slušné peníze, ale říká, že platí, že čím víc vyděláte, tím větší výdaje také máte. A ona tak financuje nejen svůj dům, ale také ochranku, publicisty, vizážisty a manažery, což je tým, bez kterého se úspěšný hollywoodský umělec na této pozici jen těžko obejde.

A že je tato žena nejen krásná, ale i chytrá, dokazuje kromě jejího vysokého IQ i to, jakým způsobem uvažuje nad svými projekty. V minulosti se kupříkladu rozhodla, že ve westernu Rychlejší než smrt chce mít po boku Leonarda DiCapria, který byl tehdy na začátku kariéry, ale ona už odhadla jeho potenciál. A když byl producent proti? Zaplatila tehdy mladému herci milion ze svého platu.

Foto: Profimedia.cz

Tato scéna z thrilleru Základní instinkt (1992) Sharon Stone proslavilaFoto: Profimedia.cz

Potřebujete ochranku

Margot Robbie je na vrcholu. Možná si říkáte, jaké tak asi může mít starosti… Jenže fanoušci nejsou vždycky jen sympaťáci. A tak se představitelka filmové Barbie občas setká i s výhrůžkami smrtí – a to opravdu není dobré brát na lehkou váhu. Proto posílila bezpečnostní opatření, což samozřejmě přináší další náklady navíc. Protože jen prověřit, odkud výhrůžka přišla a zda měl daný člověk už v minulosti opletačky se zákonem, stojí 2 000 dolarů. Herečka pro časopis Hollywood Reporter uvedla, že by se o tom mělo víc mluvit, protože jakmile se proslavíte a stanete se „áčkovou“ hvězdou, je jen málokdy cesta zpět k nezávislým snímkům a životu v soukromí.

Nemůžete si dát pauzu

„Sejde z očí, sejde z mysli“ platí pro umělce dvojnásob, protože když se kariérně odmlčí, na jejich místo čeká mnoho jiných talentů. A oni zároveň zůstanou bez příjmů. O tom přemýšlí třeba herečka Sydney Sweeney ze seriálu Euforie – a to v souvislosti s případným těhotenstvím. A nejde jen o role, ale o příjmy obecně. Když se totiž rozhodne zůstat s miminkem aspoň půl roku doma, nikdo za ni její účty neuhradí. A ona musí každý měsíc zaplatit svého agenta, účetního, právníka… Není totiž jen sama za sebe, ale živí svůj tvůrčí tým, jak řekla pro Hollywood Reporter.

Foto: The Hollywood Reporter, Gettyimages.com

Margot Robbie patří mezi největší filmové hvězdy současnosti. Jenže to není zadarmo. Intezivní péče o tvář i tělo stojí nejen čas, ale i peníze. A navíc si musí platit soukromou ochrankuFoto: The Hollywood Reporter, Gettyimages.com

Máte vysoké výdaje

Pokud je tělo a tvář váš „pracovní nástroj“, pak se o ně musíte starat. U žen se očekává, že o sebe budou permanentně pečovat, pracovat na postavě a bojovat se stárnutím – zkrátka investovat do svého vzhledu nejen úsilí a čas, ale samozřejmě také peníze. Pro online magazín Page Six o tom promluvila Busy Philipps, která se proslavila seriálem Dawsonův svět.

Musí stále skvěle vypadat, prezentovat se na úrovni, na červeném koberci není dobré se objevit dvakrát ve stejných šatech… A nesmíte zapomenout na daně! Zároveň zmínila, že sice stále dostává herecké nabídky, ale bez placené instagramové spolupráce by pro ni bylo těžké vše zvládnout. Za poslední roky tak spojila své jméno a tvář s několika značkami a tyto příjmy jsou pro ni opravdu důležité.

Načítám