Hlavní obsah

Džínové šaty musíte mít! Pořiďte si mini podle Taylor Swift nebo ležérní podle Ashley Roberts

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Denim, to nejsou jen džíny nebo džínová bunda, módně se s tímto klasickým materiálem můžete vyřádit mnohem víc. K létu patří například šaty - a i ty mohou být z rifloviny. Na módním výsluní se drží už pěknou řádku let a ani letos to nevypadá na změnu. Jaké si pořídit? Inspirovat se můžete u těchto slavných dam.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Džíny má ve své skříni asi každý, ale co třeba šaty z denimu? Skvěle v sobě totiž kombinují ležérnost a ženskost. Denim se postará o neformálnost, tak trochu sportovní look, ale správně zvolený střih o to, že i v riflovině můžete působit něžně či sexy. Takhle džínové šaty nosí slavné dámy.

Taylor Swift

Zpěvačka, která se na poli hudby stala fenoménem, boří veškeré žebříčky a především mladší generace ji vnímají jako naprostou ikonu, se módy nebojí a při zdi rozhodně nestojí. A asi vás nepřekvapí, že Taylor Swift ve své skříni má i denimové šaty.

Vzhledem ke svému věku a dlouhým štíhlým nohám sáhla po mini délce a vsadila na holčičkovský look. Pro někoho to může být moc a rozhodně netvrdíme, že tohle jsou šaty pro každého, ale pokud se na to cítíte, proč ne. Skvěle vypadají jak k botám na podpatku, ležérnější variantou jsou pak tenisky.

Quinta Brunson

Tahle americká herečka u nás není zas tak známá, ale vidět jste ji mohli třeba v komediálním a velmi dobře hodnoceném seriálu z učitelského prostředí Základka Willarda Abbotta. Brunson za svůj výkon v něm byla loni nominována na Zlatý glóbus.

Každopádně zpět k módě, denimové šaty v jejím pojetí jsou na rozdíl od Taylor Swift v maxi délce, s rozšířenou sukní a hlavně vrškem bez ramínek. Je to elegantní, ale zároveň sexy, a opět je jen na vás, jak je doladíte. Slušet jim budou něžné sandálky, tenisky, ale třeba i dřeváky, které jsou opět v kurzu.

Ashley Roberts

Ano, tenhle snímek Ashley Roberts je z podzimu, ale tento typ džínových šatů unosíte i v létě, třeba při chladnějších večerech. Jen si místo kozaček obujete tenisky. Tenhle typ šatů je ležérní, nesmírně pohodlný, dokonalý na pochůzky po městě, ale třeba i s dítětem na pískoviště, do auta na delší cesty nebo do letadla.

A víte, co je na košilových denim šatech ještě úžasné? Protože vlastně vypadají jako oversized košile, mají vícero využití. Unosíte je i v chladnějším počasí, kombinovat se dají s teplými punčochami, ale třeba i s kalhotami, a když je necháte rozepnuté, poslouží místo saka či bundičky. A jestli zvolíte klasickou modrou riflovinu nebo sáhnete po jakýchkoli jiných barevných variantách, to už je jen na vás.

Uznáváme, že když je řeč o denimu, naprostým základem jsou džíny. Jak nosit nejpopulárnější džíny sezony? Inspirujte se Demi Moore, Cate Blanchett nebo Kim Kardashian

Načítám