Hlavní obsah

Sandra Bullock slaví šedesátiny. Plastiky popírá a bude hrát už jen v komediích. Může za to její matka!

Foto: Emma McIntyre, Gettyimages.com

Foto: Emma McIntyre, Gettyimages.com

Americkou herečku Sandru Bullock proslavily filmy Nebezpečná rychlost a Zatímco jsi spal, v roce 2010 získala Oscara za snímek Zrození šampióna. Ale přes všechny pracovní úspěchy je to především milující maminka dvou adoptovaných dětí. 26. července slaví šedesáté narozeniny a jen málokdo by jí tohle číslo věřil.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Její cesta do Hollywoodu byla plná tvrdé práce, píle a hlavně oddanosti k vysněné profesi, po které toužila od útlého dětství. A dřina se jí vyplatila – v letech 2010 a 2014 se stala nejlépe placenou herečkou na světě. Přesto si zachovala pokoru. A právě dnes slaví 60. narozeniny.

Dlouhé čekání na potomka

Sandra Bullock rozhodně nepatří k ženám, které odkládají mateřství kvůli kariéře. Přirozenou cestou se jí však otěhotnět nepodařilo, ačkoli se dlouho snažila. Rozhodla se proto pro adopci. „Nevím, proč to byla jediná cesta, ale jsem tak ráda, že mě vesmír nechal čekat, protože lepší načasování jsem si nemohla přát,“ řekla v televizní show Red Table Talk v prosinci 2021.

V roce 2010, tedy ve stejném roce, kdy získala do péče syna Louise, dostala také svého prvního (a zatím jediného) Oscara. „Jediné, na co jsem ten večer myslela, bylo: Je doma. Všechno mi bylo jedno, chtěla jsem jít domů a nakrmit ho,“ svěřila později pro CBC News, co prožívala během slavnostního předávání zlatých sošek. Role maminky ji natolik naplnila, že o pět let později adoptovala ještě dceru Lailu.

Láska, která skončila tragédií

Na muže herečka dlouho štěstí neměla. Randila s Ryanem Goslingem i Matthewem McConaugheym a v červenci 2005 se provdala za konstruktéra motocyklů Jesseho Jamese. Po pěti letech se ale rozvedli.

S mužem svého života, modelem a fotografem Bryanem Randallem, se setkala v roce 2015, když fotografoval narozeniny jejího syna Louise. „Tehdy jsem našla lásku svého života. Máme dohromady tři děti, dvě moje a starší Bryanovu dceru. Jsme šťastní,“ řekla v Red Table Talk a vysvětlila, proč se za něj nikdy neprovdala: „Nepotřebuji papír na to, abych byla oddanou partnerkou a matkou. Nepotřebuji, aby mi někdo nařizoval, že mám být pro druhého oporou v těžkých časech.“ Ale štěstí netrvalo dlouho. Bryan Randall zemřel v srpnu 2023 po tříletém boji s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS).

Odteď už jen komedie!

Od té doby, co je matkou, si role pečlivě vybírá. V listopadu 2021 v rozhovoru Q with Tom Power prozradila, že nyní už se chce věnovat výhradně komediím. Je to prý pro ni srdeční žánr už od dětství. Zásluhu, i když ne pozitivní, na tom má její matka, německá operní pěvkyně Helga Meyer. „Neměla smysl pro humor, smála se, jenom když jsem si ublížila,“ svěřila se Sandra Bullock pro CBS News. „Uvědomila jsem si, že cesta k srdci mé matky vede přes fyzickou komedii.“ Hereččiným posledním „závažným“ počinem je drama V nemilosti.

Velké přátelství s Jennifer Aniston

Sympatickou brunetku nemilují jen fanoušci, ale je velmi oblíbená také mezi hereckými kolegy. K jejím nejlepším přítelkyním patří Jennifer Aniston. Kdysi je na večírku představil herec Tate Donovan, který v minulosti s oběma ženami randil. Oblíbené herečky si hned padly do oka a při dalším setkání už Sandra objednávala pro sebe a hvězdu seriálu Přátelé panáky. Dodnes se pravidelně stýkají a podporují se v těžkých chvílích. Sdílejí vášeň pro kulturu a naposledy byly spolu na veřejnosti viděny letos v dubnu, kdy bok po boku vyrazily do divadla na Broadwayi na drama Appropriate.

Plastické operace popírá

Že je herečka krásná, o tom není sporu, a šedesát by jí hádal málokdo. Že by ale podstoupila plastické operace, to striktně odmítá. Přiznává jen, že dochází na neinvazivní nebo minimálně invazivní zákroky, jako je botox a výplně. V roce 2018 v Show Ellen DeGeneres prozradila, že si oblíbila metodu Hollywood EGF Facial, které se také říká Penis Facial. Ano, čtete správně. Jedná se o jednu z metod mikrojehličkování. Vtipná moderátorka na to odpověděla: „Tam se ale používají přípravky z předkožky korejského dítěte, ne?“ Později bylo objasněno, že z tohoto zdroje je odebrána pouze původní kmenová buňka a zbytek je klonován v laboratoři.

Hodně se také v roce 2018 spekulovalo, že si před předáváním Oscarů nechala aplikovat lícní implantáty. „Byla jsem nemocná a měla jsem alergii, ale říkala jsem si, že je to součást mé práce a měla bych tam jít,“ objasnila pro magazín People s tím, že otoky vznikly po aplikaci léků proti alergii.

Načítám