Hlavní obsah

Rozhovory v opilosti nebo plné lží. Kariéru a pověst si zničili princ Andrew i Charlie Sheen

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Rozhovory dávají slavné osobnosti pravidelně a většinou si dávají pozor na to, co řeknou a jak se prezentují. Ale někdy se chtějí svěřit, jindy se novinář šikovně zeptá a někdy také nejsou zrovna ve formě… A třaskavé interview, které může ohrozit jejich práci i osobní život, je na světě. Své o tom vědí Lance Armstrong i princ Andrew.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Když malí kluci a holčičky sní o tom, jak jednou udělají skvělý film nebo natočí báječnou desku, zcela jistě nepřemýšlí o tom, co všechno budou muset pro kariéru v showbyznysu udělat. Umělec si totiž musí budovat i výborný mediální obraz, a to rozhodně není zanedbatelná položka. A k tomu patří i rozhovory.

Dobré interview vás může vystřelit mezi hvězdy, ukázat vás z lepší stránky, odhalit, jak skvělý smysl pro humor máte. Pokud se ale interview nepovede, může vám zničit kariéru. A hvězd, kterým se to stalo a na kameru byly nepříjemné, příliš upřímné nebo sdílely názory, které veřejnost odsoudila, není málo.

Lance Armstrong

Hrdina, který sedmkrát vyhrál Tour de France a překonal rakovinu? Lidé cyklistu Lance Armstronga milovali. Jenže pak se začaly objevovat zvěsti, že si ke svým úspěchům pomohl dopingem, a byla mu odebrána některá vítězství. Dlouho zapíral a mlžil…

A pak v roce 2013 přišel k Oprah Winfrey, ta se zeptala napřímo a on už nemlžil. Rozhovorem, ve kterém přiznal doping, šokoval veřejnost. Byly mu odebrány všechny jeho triumfy, sponzoři s ním rozvázali smlouvy a z cyklistických závodů má celoživotní distanc.

Paula Abdul

Dát si před rozhovorem panáka na kuráž, abyste se uvolnili a nebyli svázaní trémou? Paula Abdul, populární zpěvačka a bývalá porotkyně talentové soutěže American Idol, by vám to asi nedoporučila.

Když totiž v roce 2007 dělala rozhovor právě k oné soutěži, bylo na první pohled zřejmé, že něco není v pořádku… Reagovala se zpožděním, trochu mumlala, chichotala se. A ač ona „obvinění“ z toho, že byla opilá, odmítla, z videa se stal hit. Když o dva roky soutěž opustila, stáhla se na čas z očí veřejnosti.

Princ Andrew

Královna Alžběta II. striktně dodržovala pravidlo: „Nikdy nic nevysvětluj, nikdy se neomlouvej.“ Kdykoli to porušily její děti či vnoučata, byl z toho průšvih. Ať už šlo o legendární interview Diany, kde řekla, že v jejím manželstvím s Charlesem nebyli jen oni dva, nebo když princ Harry s manželkou Meghan v rozhovoru s Oprah Winfrey prali špinavé prádlo.

A své o tom ví i druhý nejstarší královnin syn, princ Andrew. Ten byl blízkým přítelem finančníka a sexuálního predátora Jeffrey Epsteina a byl podezřelý, že se účastnil sexuálních orgií s nezletilými –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jedna z nich, Virgina Roberts, ho z toho obvinila.

V rozhovoru pro BBC pak působil Andrew velmi rozpačitě a určitě nikoho nepřesvědčil. Tvrdil, že Virginii nikdy neviděl (přitom existuje fotografie) a že s Epsteinem se sice kamarádil i po tom, co byl obviněn, ale viděli se maximálně dvakrát ročně.

Charlie Sheen

Populární herec si nikdy na PR bez poskvrnky nezakládal. Měl pověst rebela, opilce, záletníka a byl na to snad i pyšný.

Když pak v roce 2015 v pořadu Today uvedl, že je HIV pozitivní, tuhla krev v žilách. Ale vedle lítosti a ocenění upřímnosti se objevila i kritika. Charlie Sheen totiž tuto skutečnost oznámil veřejně až několik let po vyslechnutí diagnózy a lidé se domnívali, že mohl ohrožovat ostatní své sexuální partnerky. Navíc působil velmi chladně a civilně, když pravdu odhaloval a některým jen potvrdil domněnku, že je bezohledný sobec, kterému na ostatních nezáleží.

Belle Gibson

Inspirovat zdravým životním stylem, vydávat kuchařky a ukazovat, jak žít lépe? Na tom není nic špatného. Ale tvrdit, že zdravým životním stylem jste si vyléčili rakovinu, když se později ukáže, že jste ji neměli? To je hodně za hranou!

Australská influencerka Belle Gibson přesně toto dělala. Byla považována za wellness guru, vydávala kuchařky, vytvořila mobilní aplikaci a tvrdila, že díky správné skladbě jídelníčku, cvičení a různým alternativním metodám porazila zákeřnou chorobu. Navíc tvrdila, že věnovala miliony na charitu.

Pochybnosti však byly čím dál větší, i když ani v legendárním rozhovoru v australském pořadu 60 Minutes se Belle zcela nepřiznala a stále mlžila. Ve stejném pořadu nyní řekl její bratr Nick, že se za sestru stydí, že celá kauza velmi negativně ovlivnila jeho život a že by se nejraději omluvil všem lidem s rakovinou. Protože to ona nikdy neudělala.

Načítám