Hlavní obsah

Rekordy slavných: Taylor Swift je nejbohatší, Ronaldo má miliardu sledujících a Beyoncé nejvíc cen

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Znáte je a víte o nich, že jsou vážně dobří. Ale tušili jste, že mnohé známé tváře mají na kontě i skutečné světové rekordy? Pojďme se společně podívat na ty nejzajímavější.

Článek

Ve svém oboru jsou považovány za hvězdy, zná je celý svět a vydělávají balík. To ale nestačí. Mnohé celebrity mají na kontě i opravdové rekordy, které leckdy uznává i známá Guinnessova kniha rekordů. Kdo v tomto směru patří k neplodnějším rekordmanům?

Taylor Swift

Od letošního podzimu se může pyšnit titulem nejbohatší zpěvačka planety. Podle časopisu Forbes se její jmění vyšplhalo na hodnotu 1,6 miliardy dolarů, tedy 37 miliard Kč. Bohatší je už jen hiphopový magnát Jay-Z, jehož majetek se odhaduje na 2,5 miliardy dolarů (57 miliard korun).

Zajímavé je, že většinu svého jmění si dokázala vydělat výhradně hudbou – její současné turné Eras, od března 2023, dokázalo jako první v historii Spojených států přinést víc než miliardu dolarů, z níž přes polovinu připadlo přímo Taylor Swift.

Cristiano Ronaldo

V roce 2021 se slavný fotbalista stal nejsledovanější osobou na instagramu poté, co dosáhl 237 milionů sledujících. A pyšnit se může dalším nepopiratelným úspěchem – letos v srpnu se stal držitelem Guinnessova rekordu za nejvíce odběratelů na youtube získaných během 24 hodin.

Na instagramu má už Ronaldo 637 milionů fanoušků, dalších 170 milionů na facebooku a 112 milionů na síti X, tedy celkem se blíží jedné miliardě sledujících. A kdyby vás zajímalo kolik má tento portugalský fenomén na kontě gólů, tak jen v mezinárodních zápasech jich je 130 a jako první fotbalista v dějinách dosáhl na metu 900 gólů.

Adele

Když zpěvačka vydala svůj megahit Hello, jen za prvních 87 dní jej zhlédla 1 miliarda lidí, což bylo uznáno za světový rekord. Od té doby jich má tahle žena s fenomenálním hlasem za sebou už několik.

O rok později v roce 2016 se stala Adele nejposlouchanějším hudebníkem roku a obrovský úspěch mělo i její album 30 - během prvních tří dnů zpěvačka pokořila rekord v prodejnosti za rok 2021, který do té doby držela Taylor Swift. Letos završila své rekordy 10 vyprodanými koncerty v Mnichově, na každý přišlo přes 80 000 lidí. Není divu, že si nyní naplánovala delší pauzu na zotavenou.

Beyoncé

Příběh neuvěřitelného talentu a píle byl v loňském roce završen titulem nejvíce oceňovaného umělce v historii Grammy s celkem 32 cenami a 88 nominacemi. Už před zahájením galavečera byla Beyoncé nejvíce oceněnou ženou v historii ankety. Potřebovala čtyři sošky k tomu, aby překonala rekord dirigenta Georga Soltiho, ten je držitelem jednatřiceti cen Grammy. Veleúspěšná je i na sítích - před třemi lety získala během tří hodin její fotografie pět milionů lajků a teď jich má přes jedenáct milionů.

Jackie Chan

Od roku 2012 je nejslavnější hongkongský bojovník, herec, filmový režisér a producent Jackie Chan zapsán v Guinnessově knize rekordů za největší množství provedených kaskadérských kousků. Od roku 1972 se objevil ve více než 100 filmech.

Při natáčení si třikrát zlomil nos, jednou kotník, většinu prstů v rukou, lícní kosti i lebku. Přesto se přiznal, že má stále strach z jehel. Drží i rekord za nejvíce obsazovaného člověka v jednom filmu, a to konkrétně za film Čínský zvěrokruh, kde zastával kolem 15 filmových pozic – od režiséra, producenta, herce, kontrolora kaskadérů až po skladatele.

Billie Eilish

Americká zpěvačka Billie Eilish se stala nejmladší umělkyní v historii, které se podařilo překonat hranici 100 milionů měsíčních posluchačů na streamovací platformě Spotify. Začátkem tohoto roku se Eilish zapsala také do historie jako nejmladší držitelka Oscara za nejlepší původní píseň What Was I Made For z filmu Barbie. Velmi úspěšná je i na instagramu, kde má nyní 120 milionů sledujících.

Načítám