Hlavní obsah

StarDance si podmanila Chili Ta. Vesmír se mi asi snaží něco říct, je zázrak, že jsme to dotančili!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Druhý finálový večer 13. řady taneční soutěže StarDance byl posledním pro zpěváka Ondřeje Rumla a Andreu Třeštikovou. Taneční večer ale ovládla kuchařka a influencerka Chili Ta s Jakubem Mazůchem, kteří ze své nacvičené sestavy ve stylu filmového Jokera neukázali paradoxně téměř nic.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Na úvod přenosu moderátor Marek Eben zdůraznil, že 13. řada StarDance má nevídanou sledovanost. Začátek soutěže přilákal k obrazovkám 1,63 milionu diváků a jednalo se o vůbec nejlepší start od roku 2008. Není divu, úroveň tanečníků je letos opravdu vysoká. I tak ale v druhém kole musel někdo vypadnout. Nejméně hlasů od diváků nakonec dostal zpěvák Ondřej Ruml se svojí taneční partnerkou Andreou Třeštikovou. „Moje dcera Rozárka mi dnes říkala: ‚Táto já nechci, abys vypadl.‘ To bylo tak hezké. Jenže pak dodala: ‚Já chci, aby mě dál hlídala ta paní.‘ Ona si totiž oblíbila naši paní na hlídání,“ smál se Ruml a dodal: „Omlouvám se, Rózi, už tě budu zase hlídat já!“ A jaké další momenty přinesl druhý taneční večer, na kterém jsme měli možnost se zeptat na dojmy přímo soutěžících?

Zaneprázdněný Filip Blažek

Ačkoli se Filip Blažek tváří jako drsňák, před prvním kolem měl obrovskou trému. Když při druhém večeru tančil valčík, působil už mnohem sebevědoměji. „Obavy mám stále, ale jde hlavně o to si to užít. Nervozita tam bude vždycky. Nikdy jsem netančil, takže je to pro mě zcela něco nového, ale vždycky si s Adrianou řekneme, že tančíme hlavně pro sebe,“ řekl nám Filip po přenosu. A jak se cítil při závěrečném rozhodování? „Jen na malou setinu sekundy mě napadlo, že už bych se toho stresu zbavil, ale hned mě to přešlo a samozřejmě jsem rád, že tu jsem,“ smál se.

Filip s Adrianou už nyní slibují, že i příští týden se mají diváci na co těšit. I když je nyní čeká celkem divoké období. „Krokově to máme zvládnuté, ale musíme ještě doladit techniku, to bude kámen úrazu,“ svěřil se nám Filip s obavami. Adriana ho ale hned uklidnila: „Filip má pohyb v těle. Jenom je třeba to stále opakovat, aby si ho tělo zapamatovalo a člověk na to nemusel myslet.“ Trénink, který by byl potřeba ideálně každý den, ale nepřipadá v Blažkově případě v úvahu. „Místo, aby mi představení odpadala, stále přibývají další a k tomu ještě natáčím seriál Jedna rodina, takže je toho hodně a příští týden zvlášť. Ale na rok 2025 už jsem si naplánoval delší volno,“ prozradil nám.

Dotaz padl pochopitelně i na slivovici, o které mluvil s moderátorkou Terezou Kostkovou. „Jo, už jsem měl, a nejen tu,“ smál se.

Vděčná a pokorná Jana Paulová

Zatímco první večer vyšel Janě Paulové a jejímu tanečnímu partnerovi Robinu Ondráčkovi na jedničku, v sambě trochu pokulhávala a pletla kroky. Když ale padl konečný verdikt a herečka se dozvěděla, že ji diváci uvidí i v dalším kole, celá se rozzářila. „Jsem strašně šťastná a vděčná, že jsem tady a můžeme dál tančit,“ svěřila nám a popsala, co přesně se na tanečním parketu stalo: „Snažila jsem se veškerým svým talentem zamaskovat, že jsem si na chvíli odletěla do svého světa.“

Jakmile jeden z dvojice začne improvizovat, nemá to ten druhý jednoduché. Zeptali jsme se proto na pocity přímo Robina. „Bylo to pro mě mírné zděšení. Stalo se to tak rychle, že jsem chvíli nechápal. Jako lusknutím prstu jsme se ale zase vrátili zpět do choreografie a vše šlo podle plánu,“ popsal. Jana si tak potvrdila, že Robin je pro ni partner do nepohody a že si skvěle sedli nejen po profesní, ale i lidské stránce. „Je to moje skála,“ tvrdí herečka, která nezapomněla poděkovat za ohromnou podporu, které se jí od diváků dostává. „Jsem z toho dojatá. Nikdy jsem nic podobného nezažila a vážím si, že lidem stojím za to, aby mě oslovili a napsali mi.“

Chili Ta jako ikona třinácté řady

Ať už se kuchařka a influencerka ve třinácté řadě StarDance umístí na jakémkoli místě, již nyní se zapsala do historie. Ještě nikomu se totiž nestalo to, co jí druhý finálový večer – roztrhly se jí šaty a byla jen otázka času, kdy po nich ona nebo její taneční partner Jakub Mazůch uklouznou. Naštěstí na nejhorší nedošlo, i když všem v sále i u obrazovek se tajil dech! „Mám neskutečnou radost, že jsme to ustáli a dotančili. To byl zázrak. Samozřejmě se mi podobné faily dějí i v kuchyni, ale rozhodně jim nepřihlíží půlka republiky a není to v přímém přenosu,“ řekla nám s úsměvem Chili Ta.

Poté, co dotančili, kamera zabrala i její rodiče, kteří seděli v publiku. A oba se smáli! „Vůbec mě to nepřekvapuje, protože oni jsou z těch, kteří mi vždycky řeknou – z toho si nic nedělej.“ Vnímá to ale jako zkoušku a cennou zkušenost. „Jsem velký dříč a chci mít vždycky všechno pod kontrolou. Všechno mám natrénované a pak se stane něco takhle neočekávaného! Jako kdyby se mi vesmír snažil něco říct. Že se mám o koho opřít a mám vedle sebe člověka, na kterého se mohu spolehnout,“ vyprávěla nám a do očí se jí hrnuly slzy. „Dojalo mě to!“

Porota nakonec ohodnotila pár 23 body. „Vím, že to bylo ze solidarity a empatie a moc si toho vážím. Doufám, že příště si tolik bodů vysloužíme výkonem, ne takovou tragédií.“

Zde se podívejte na úryvek z jejich odvážného tance:

PárTanecBody od poroty
Filip Blažek a Adriana Maškovávalčík23
Oskar Hes a Kateřina Bartuněk Hrstkovásamba25
Jiří Ježek a Lenka Nora Návorkovájive22
Martina Ptáčková a Dominik Vodičkavalčík21
Marta Dancingerová a Martin Prágrjive24
Jana Paulová a Robin Ondráčeksamba19
Chili Ta a Jakub Mazůchvalčík23
Patrik Hartl a Tereza Pruckovásamba19
Lucie Vondráčková a Lukáš Bartuněkjive24
Ondřej Ruml a Andrea Třeštikovávalčík21

Načítám