Hlavní obsah

Příběh tajné lásky, která měla začít nevěrou: tenistka Petra Kvitová a trenér Jiří Vaněk

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Když se provalilo, že ti dva jsou opravdu pár, jak se už dlouho šuškalo, nepřijala to veřejnost s nadšením. Tenistka Petra Kvitová totiž v tomto románku dostala nálepku té, která odloudila od rodiny tátu dvou dětí a téměř osmnáct let spokojeného manžela. Ale jaký byl skutečný příběh páru, který přivítal v neděli na svět syna?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Petra Kvitová a Jiří Vaněk jsou aktuálně šťastnými rodiči novorozeného syna Petra, ale mají za sebou dlouhý a komplikovaný příběh lásky, který podle médií začal nevěrou. Jiskra mezi nimi totiž měla přeskočit v době, kdy byla v roce 2016 Petra napadena ve svém bytě zlodějem. V tomto náročném čase našla chvilkový bezpečný azyl právě v rodině svého trenéra.

Radek Štěpánek a Petra Kvitová

Být slavnou a úspěšnou tenistkou je jistě skvělé, ale z hlediska možnosti najít si a udržet fungující vztah to není zrovna ideální, jste vlastně pořád na kurtech. Koho tedy mohla Petra potkat jiného než tenisty, trenéry? Nepřekvapilo, že chodila s mladším tenistou Adamem Pavláskem. Po rozchodu s ním byla asi rok partnerkou tenisty Radka Štěpánka, kterému se rozpadlo manželství s Nicole Vaidišovou.

Petra a Radek byli přímo hvězdným párem, média plnily jejich společné fotografie a rozhovory, ze kterých bylo vidět, jak jsou zamilovaní. Vztah vydržel asi rok, v dubnu 2014 ohlásili rozchod. Důvodem byla podle oficiálního prohlášení „neschopnost skloubit dráhu vrcholového sportovce a partnerský život“.

Kvitová a Meidl: místo svatby rozchod

Na podzim roku 2014 Kvitová ohlásila, že jejím partnerem je hokejista Radek Meidl, hrající v té době v Polsku. Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku požádal po roce a půl o ruku. Bylo to ve chvíli, kdy vycházela ze sprchy v pyžamu a s kartáčkem na zuby v puse. „Chtěl jsem to udělat rychle, aby mi zas někam neodjela,“ vysvětloval se smíchem. Tehdy pětadvacetiletá Petra k tomu řekla, že to pro ni bylo překvapení, tak rychle zasnoubení nečekala a na svatbu nespěchá. V květnu 2016 si pozorní fanoušci všimli, že z jejího prstu zmizel zásnubní prstýnek. Petra přiznala, že ho Radkovi vrátila a rozešli se.

Kvitová a Vaněk: Ze spolupráce se zrodila láska

V roce 2016 se Petře nedařilo ani v tenise. Změnila proto trenéra a začala spolupracovat s Jiřím Vaňkem, který právě ukončil spolupráci s tenistkou Karolínou Plíškovou.

Brzy se začaly šířit drby, že ti dva nejsou jen tenistka a trenér.

Napadení v roce 2016 mělo za následek nebezpečné poranění, zloděj pořezal Kvitové ruku. Její kariéra byla v ohrožení. Právě v této době se podle šeptandy měla s trenérem sblížit i jinak než profesně. Vaňkovi jí totiž nabídli útočiště. Jde ale jen o dohady, oni dva vztah v této době popírají.

Spekulace se ale znovu naplno rozhořely v roce 2020, kdy fotografové přistihli opakovaně Jiřího, jak ráno vychází z Petřina bytu. Svedla ženatého, neslo se médii. Tenistka tvrdila, že mu jen pomáhá v situaci, kdy nemá kde bydlet. Tou dobou se rozváděl s bývalou českou tenistkou Markétou Kochtovou, byli spolu sedmnáct let a vychovali dva syny.

Každopádně Petra musela nést nálepku té, co odloudila ženatého muže. Veřejně se prohlásili za pár v roce 2021, ale lidé je vzali na milost vlastně až ve chvíli, kdy zveřejnili zasnoubení. Došlo k tomu na tenisové „posvátné“ půdě, na legendárních kurtech Wimbledonu, v srpnu 2022. „Chceme se s vámi podělit o radostnou novinku. Řekla jsem ano na mém speciálním místě,“ napsala Petra Kvitová na svém instagramu.

V červenci 2023 se vzali a letos na Nový rok vyslala Petra do světa novinku: „Přejeme vám vše nejlepší do nového roku a zároveň se s vámi chceme podělit o skvělou novinku. V létě očekáváme miminko. I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie a sport, který miluju, těším se na to, že strávím nějakou dobu doma přípravou na tuto vzrušující příští kapitolu v našich životech,“ napsala na sociálních sítích.

Syn Petr se narodil 7. 7. 2024 a hned začaly chodit gratulace z celého světa. „Wimbledonské“ miminko přivítaly hlavně tenisové osobnosti, včetně kolegyň, které se po narození dětí k bílému sportu vrátily – třeba Belinda Benčičová nebo Barbora Strýcová (o jejím návratu k tenisu i mateřství víc v rozhovoru ZDE).

Načítám