Hlavní obsah

Václav Matějovský: hezoun, sexsymbol, ale i ožrala, co bydlí ve stanu. Svou kariéru začal díky úmrtí křečka

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Václav Matějovský se herectví věnuje od dětství. Momentálně hraje v seriálu Jedna rodina nebo v Shakespearově hře Jak se vám líbí. Ve svém repertoáru má ale i zcela novou roli: stal se totiž nedávno tátou. V podcastu Bubliny se mluvilo o tom, zda je reality show Survivor vystoupením z komfortní zóny, i proč mu vadilo, když byl v minulosti označován za hezouna.

Článek

Je mu osmadvacet a víc než půlku života strávil před kamerou. Václav Matějovský uspěl jako kluk v seriálu Ulice a má za sebou nejen řadu rolí před kamerou a na divadle, ale i moderování v rádiu, účast v reality show nebo nejrůznější adrenalinové výzvy. A nově je i otcem s velmi sympatickým přístupem k řešení náročných situací.

Bubliny: Václav MatějovskýVideo: Proženy.cz

Novopečený otec Václav Matějovský

Václav Matějovský se na začátku července stal tatínkem a bylo tedy přirozené, že první otázky se týkaly „jeho šestinedělí“. Vypadal nad očekávání svěže a svěřil se, že jej s partnerkou neustále někdo straší, jak náročné chvíle přijdou… Zatím vše zvládají s nadhledem a užívají si nové období. Václavova filozofie je, že každá situace má řešení. „A někdy je řešení i to, že žádné není. Někdy holt bude syn chvilku plakat, přestože zkusíme všechno,“ říká.

A jak hodlá řešit to, že dnes se běžně hledá řešení online a pomocí umělé inteligence? Chce prý potomka posílat do lesa. On sám vyrůstal v Plzni. „Ta je tvrdá, bojujete tam o přežití každý den,“ směje se a vzpomíná, že hodně času jako dítě trávil venku a formovalo ho i to, že začal brzy točit.

Dospívající hvězda Ulice

Říká, že úplně všechno, co v životě dělal, dělat nechtěl. K tomu sedí i historka, kterak se na dramatický kroužek dostal proto, že byl přírodovědný kroužek zrušen z důvodu úmrtí křečka. „A tomu křečkovi vděčím za celou svoji kariéru,“ říká s nadsázkou.

Už ve dvanácti letech byl vybrán z několika stovek dětí na roli v seriálu Ulice. Jak se popasoval se slávou a penězi? Dlouho prý nevěděl, co by si měl za vydělané peníze koupit. A pobavil historkou, kterak si šel nakonec koupit kolo a v obchodě malému klukovi nevěřili, že to myslí vážně.

S Ulicí přišla nejen sláva, ale i zájem bulváru. Byl mimo jiné vyfocen se skleničkou sektu na oslavách televize a titulek článku zněl Matějovský z Ulice se veřejně zpil, jak zákon (ne)káže! Vždyť je mu sedmnáct! Přitom jen zapózoval se skleničkou.

Foto: Proženy.cz

Hostem podcastu Bubliny byl Václav Matějovský, který přišel povyprávět o svém čerstvém rodičovství, roli v Shakespearově dramatu i o tom, zda i jako Vilda z Jedné rodiny je stále sexsymbolemFoto: Proženy.cz

Za hezouna už ho neoznačují

S premiérou seriálu O mě se neboj a jeho rolí právníka Kaliny se titulky změnily a byl označován za hezouna a sexsymbol. Než by se dmul pýchou, bylo mu líto, že si režisér Biser Arichtev a celý štáb dává záležet, aby šlo o kvalitní kousek, a přitom se píše jen o něm. „Nechodil jsem do baru a nevolal: ‚To jsem já, ten sexsymbol!‘ spíš mi to bylo nepříjemné, protože jsem velmi introvertní.“

S rolí kajakáře Vildy v seriálu Jedna rodina tento problém naštěstí řešit nemusí. „Vilém je ožrala, co bydlí ve stanu. Pometlo, co vždycky něco zkoní, dřív mluví, než přemýšlí. Ale je to hodný kluk,“ směje se a říká, že by si rád zkusil sjet divokou řeku, i když se na natáčení několikrát vyklopil i zranil.

Hvězdou Shakespeara i bez DAMU

V rámci Letních shakespearovských slavností hraje v komedii Jak se vám líbí Orlanda. Nabídka, kterou dostal už loni, ho překvapila. „Dokonce jsem se asi tehdy i zasmál a myslel si, že si někdo dělá srandu,“ vzpomíná.

Měl někdy pocit, třeba právě na divadle, že mu chybí dokončené herecké vzdělání, protože z DAMU odešel? „Ani tolik ne, navíc jsem si dal sám sobě slib, že se nebudu ohlížet zpátky a řešit, co by bylo, kdyby.“

Václav Matějovský v Survivoru

Kromě toho, že je obsazovaným hercem, je i milovníkem adrenalinu a výzev. Jednou takovou byla i jeho loňská účast v reality show Survivor, kterou předčasně ukončil kvůli operaci kolene. „Líbilo se mi, že je to zkušenost, která se mi líbit nebude. Každý den se bude dít a řešit něco nového a je to jiné než běžný život,“ objasňuje své motivace. Nezajímala ho sociální hra, ale spaní venku a jezení ryb. Nevadil mu ale tolik déšť a nepohodlí, jako spíš fakt, že se musel bavit i s lidmi, které nemá rád. V podcastu Bubliny si poslechněte celý rozhovor.

Načítám