Hlavní obsah

„Rodina se přizpůsobovala mé kariéře, teď chcu být lepší tata a manžel,“ říká šoumen Petr Švancara

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Bývalý profesionální fotbalista, dnes bavič, šoumen a moderátor. Vystupuje v zábavních i sportovních pořadech, vydal knihu Já su já a se stejnojmennou talkshow objíždí republiku. Má přezdívku Mercedes, ale většinou mu nikdo neřekne jinak než Švanci. Pozvání do podcastu Bubliny přijal Petr Švancara a řeč byla o Survivoru, fotbalistech zaměřených na vzhled i rodině.

Článek

„Dříve jsem bavil góly, dnes zase fóry,“ vystihuje Petra Švancaru do puntíku. Bývalý profesionální fotbalista má zábavnou talkshow a je i oblíbeným hostem různých pořadů, humor miluje a vždycky byl bavič.

Sní o show, jako mají Jan Kraus nebo Karel Šíp. Oba obdivuje i proto, jaký mají přehled. On má prý fotbalovou hlavu a nejdřív musí načuchat prostředí (seriály, hudební festivaly), aby si měl s hosty o čem povídat.

V podcastu Bubliny se povídalo o tom, proč hokejisti nedbají o svůj vzhled, za co nejvíc utrácel v dobách fotbalové slávy a jaké otázky mu kladou lidé během show Já su já.

Bubliny - Petr ŠvancaraVideo: Proženy.cz

Fotbalisti vs. hokejisti

Petr Švancara se nikdy netajil tím, že o svůj vzhled hodně pečuje. Natírá se, hlídá si vlasy, chodí na pedikúru… To je ostatně blízké mnoha fotbalistům. Proč to ale nic neříká hokejistům? „Když jsem si byl zahrát hokej, překvapilo mě, že v celé hale nemají zrcadlo. Kluci mají helmy, my jsme fakt vidět, proto jsme trochu narcisové a elegáni. Když měl někdo díru na ponožce nebo trenkách, dostal to sežrat,“ směje se a dodává, že jeho krédo bylo: „Nemusím být nejlepší, stačí, že su nejhezčí.“

Foto: Proženy.cz

Petr Švancara přijal pozvání do podcastu Bubliny a potvrdil, že je opravdu host snů: povídal a povídalFoto: Proženy.cz

Survivor není žádná dovolená

Jak člověk, který je zvyklý řešit svou vizáž, zvládal reality show Survivor? „Nejsem kamarád s chlupy, ale s vlasy jsem tam byl spokojený. Díky slané vodě zhoustly, občas jsme si je projeli vidličkou,“ vzpomíná. Mrzely ho ale pochybnosti okolí: „Kámoši říkali, že je to šméčko, že budu mít polopenze, mám tam miss a herečky… Ale po prvních minutách zjistíte, že tam není nic, není to žádná dovolená.“ Soutěžící musí řešit, kam půjdou na záchod, kdy už přestane pršet a součástí hry je i nuda a sociální hry, které musíte hrát.

Já su já

Svými příběhy z osobního i pracovního života už roky baví veřejnost. Nejdříve jako host různých show, pak v knize Já su já a nakonec i ve vlastní talkshow, se kterou se opět chystá na turné. „Lidé mě nechtějí pustit domů, tak vždycky končím slovy, že se mi chce chcát, oni by mě totiž jinak nepustili.“ Říká, že je zcela upřímný, nemá žádná tabu ani kostlivce ve skříni. Rád odpovídá na otázky diváků. Dostal ho někdy někdo? „Jeden pán byl už hodně otravný, asi desetkrát mi poslal otázku, jestli honím. Nakonec jsem mu odpověděl.“

Petr Švancara jako fotbalista

Jako o fotbalistovi se o něm říkalo, že je Mercedes, který ale nevyjel z garáže. O jeho synovi, jenž se pomalu na profesionální dráhu také vydává, se říká, že by vyjet mohl, pokud nebude jako táta holdovat chlebíčkům a ženám. Petr Švancara je na syna pyšný a rád mu poradí a předá zkušenosti. Nejen ty sportovní, ale i třeba, co se peněz a investování týče.

Za co utrácel on? „Vždycky jsem nejvíc utratil za jídlo.“ Ale finanční stopu zanechal i v diskotékách a nočních klubech po Praze. Je toho názoru, že život a peníze si máte nejen šetřit, ale i užívat. „Rakev nemá kapsy,“ směje se a dodává, že se teď snaží rodině vrátit, jak se roky přizpůsobovala jeho kariéře. „Odneslo to moje první manželství, i když teď máme skvělé vztahy. Teď jim to vracím. Chcu být lepší tata a manžel.“

Načítám