Hlavní obsah

Můj muž mě ukotvil a z holky udělal ženu: S Klárou Doležalovou o tom, jak hledala sama sebe

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Klára Doležalová se narodila do umělecké rodiny, vystudovala herectví a chvíli se hraní i věnovala. Následně utvořila moderátorskou dvojici s Markem Ebenem v pořadu O poklad Anežky české a změnila oblast působení. Dnes moderuje hlavní zpravodajskou relaci na TV Prima, je maminkou dvou dcer a na chorvatském ostrově vyrábí olivový olej.

Článek

I když je Klára Doležalová už roky hlavní tváří televizních novin na komerční televizi, mnozí si ji stále spojují s jejími moderátorskými začátky. I ona sama považuje „Anežku“ za zásadní milník a ráda na pořad vzpomíná.

Co dalšího ji formovalo a hrálo v jejím životě zásadní roli? Seznámení s manželem, narození dcer nebo propojení s moderátorským kolegou Karlem Voříškem. V podcastu Bubliny vyprávěla o své lásce k olivovému oleji, o tom, jak se vyrovnává s padesátkou, i o tom, proč se nikam nežene.

Bubliny: Klára DoležalováVideo: Proženy.cz

Srbské geny

Klára Doležalová je sice „odkojená Vltavou“, ale díky babičce má i srbské geny. „Už jako dítě jsem cítila, že do téhle společnosti tak úplně nepatřím, ostatní děti moji energii nedávaly. A totéž nyní pozoruji u své mladší dcery,“ říká.

Že je její manžel a životní láska Srb, je možná náhoda, ale existují vůbec náhody? Jejich vztah je dlouholetý a harmonický, dokonce nikdy netrávili dovolenou odděleně. A nikdy neviděli jako problém patnáctiletý věkový rozdíl. „Žádná dvojice to většinou neřeší, ale její okolí ano. Já to nikdy nevnímala, můj muž je sice starší, ale také hyperaktivní a já ho spíš dobíhám. Sportuje, hraje tenis,“ vyjmenovává Klára se smíchem.

Klára Doležalová o manželovi

Její muž o ní v rozhovoru pro iDnes.cz řekl: „Před naším seznámením jsem žil, řekněme, dost nezodpovědně. Když přišla Klára, jako kdybych dostal do ruky diamant, který musím opatrovat.“ I ona o svém Miodragovi říká, že ji změnil. „Byla jsem třtina ve větru se klátící, neukotvená, hledala jsem sama sebe, měla různé psychické obtíže. On mě vyléčil a postavil na zem a udělal z holky ženu.“ Jak? Prý tím, jaký je. „Byl mi oporou, mentální silou. Má charisma, prožil si válku a utekl sem, a přestože se ocitl mnohokrát na dně, vždycky se odrazil do nebeských výšin, je inspirující vedle něj žít,“ vychvaluje manžela moderátorka.

Foto: Proženy.cz

Klára Doležalová pracuje na tom, aby po padesátce byla především zdravá, ale zároveň i štíhláFoto: Proženy.cz

Moderátorská dvojice Doležalová-Voříšek

Začínala v modelingu, později se věnovala vystudovanému herectví, až nakonec přišla nabídka na moderování pořadu O poklad Anežky české. To určilo, kudy se bude její pracovní cesta ubírat.

Víc než deset let je tváří Hlavních zpráv na Primě a CNN Prima News a jejím parťákem je Karel Voříšek. Toho jí ostatně dávno předtím předpověděl jasnovidec. Klára totiž měla kdysi nabídku na jinou práci po jeho boku. Byla překvapená, že nakonec uspěla Markéta Fialová, ale jasnovidec měl nakonec pravdu, jen zkrátka v budoucnosti nelze vidět přesné datum.

Ve zpravodajství se cítí být na svém místě, jako typická Váha je celkem nestranná. Má ještě nějaké pracovní sny? „Nejsem typ, co by se někam hnal a leštil kliky,“ říká s tím, že počká, co si na ni budoucnost chystá.

Padesátka jako milník

Populární moderátorka vloni oslavila padesátku a vnímá to jako milník. Snaží se udržovat ve formě, i když prioritně řeší, aby byla zdravá. A protože si chce udržet štíhlou postavu, přidala na sportu a ubrala na jídle, praktikuje půsty a kdy to jen jde, přidává do jídla olivový olej. Vlastní výroby!

S manželem koupili olivový háj na ostrově Šolta, kde pravidelně tráví léto. Nejdřív vyráběli olej ve zcela biologických podmínkách a bez chemie jen pro své blízké, nakonec ale založili Olivový ostrov a dnes jejich oleje dokonce sbírají prestižní ocenění.

Načítám