Hlavní obsah

Martin Dejdar na manželce oceňuje, že se vzdala kvůli rodině kariéry. Jsou spolu 30 let

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Martin Dejdar je herec s velkým rozptylem. Splnil si sen o Národním divadle, pro celé generace je Ozzák ze seriálu Comeback, exceluje jako drsný major Strouhal v seriálu Specialisté. V podcastu Bubliny se probíral i recept na třicetileté manželství nebo život v USA, kam kdysi s rodinou odjel, protože ve škole šikanovali jeho syna.

Článek

V podcastu Bubliny jsme s Martinem Dejdarem probrali, kde ho lze přes léto vidět, s kým si ho v začátcích pletla jeho žena i jaký sen se mu nedávno splnil.

Umí pobavit i dojmout, uspěl jak na divadle, tak před kamerou a v dabingu. V divadle Ypsilonka hraje už 37 let, lidé ho mají spojeného s Ozzákem z televizního seriálu a svůj hlas propůjčuje desítky let Bartu Simpsonovi. Řadu let pendluje mezi Amerikou a Českem, s manželkou nedávno oslavil 30 let od svatby, je pyšným tátou a zapáleným hokejistou.

Bubliny: Martin DejdarVideo: Proženy.cz

Ozzákem navždy

Fanoušci a sledující mu v poslední době píší, že je podobný Melu Gibsonovi. On se směje, že asi špatně vidí, ale zároveň ho srovnání s legendárním hercem a velkým fešákem těší. Komu ovšem podobný není, ale ve chvíli, kdy nahodí kostým, je k nepoznání? Ozzákovi, jak se jmenuje jeho postava ze seriálu Comeback. Řada lidí s ním Dejdara spojuje dodnes.

V době natáčení nikdo netušil, jaký fenomén jim pod rukama vzniká. Štáb musel chodit na oběd až po těch, co účinkovali v seriálu Ordinace, směje se Dejdar. „Neměli jsme tehdy ani vlastní catering, takže jsme čekali, až se najedí doktoři, a pak až mohli jít smraďouši z Comebacku,“ říká s úsměvem a dodává, že se nakonec důvěra v seriál vyplatila. Ostatně vysílá se dodnes a uvažovalo se i o další sérii.

Foto: Proženy.cz

Vtipný i upřímný, takový byl v podcastu Bubliny herec Martin DejdarFoto: Proženy.cz

Kdo se ptá?

S televizní zábavou a moderováním je spjat celé roky, nyní se bude po deset letních týdnů objevovat jako moderátor zábavné vědomostní hry Kdo se ptá?

Na nabídku kývl proto, že mohl ovlivnit, které známé osobnosti budou mezi soutěžícími, a nemusel se řídit striktními pravidly. Mohl být sám sebou, s lidmi, které má rád. Mezi hosty jsou například i jeho děti. Ale především ho oslovilo, že vyhrané peníze rozdělují soutěžící na nejrůznější charity.

Život v USA

O tom, že mít známou tvář a jméno není vždy výhoda, se sám mnohokrát přesvědčil. Boj s lživými články v bulváru jsou jedna věc, ale ve chvíli, kdy známé jméno vedlo k šikaně jeho syna Matěje, rázně zakročil. Uvažoval dokonce o změně synova jména. Dopadlo to ale jinak. „Ve chvíli, kdy se zdálo, že ho nemůžu ochránit a zajistit, aby v této zemi vyrůstal normálně jako ostatní děti, tak se nedá nic dělat, ale musí pryč.“ S manželkou Danielou se v podstatě ze dne na den rozhodli, sbalili se a bez větších plánů odjeli na Floridu. On roky pendloval, protože se do Česka vracel za prací, jeho žena a děti se v USA načas usadily.

Veřejné vyznání manželce

Nedávno v dojemném příspěvku na sociálních sítích ocenil, že se jeho manželka rozhodla upozadit sebe a svoji kariéru a vytváří zázemí jemu a dětem. Nebere to jako samozřejmost.

Má recept na spokojené třicetileté manželství? Za zásadní považuje, že se s manželkou poznali jako mladí, a rostli tedy spolu. Nebyl ještě známá tvář, žena si ho dokonce spletla s Milanem Heinem. A dlouho trvalo, než jí došlo, že spolu chodí. Věděli to prý všichni kolem, ale ona měla zato, že jsou a zůstanou jen kamarádi. Nakonec ji pozval do Londýna, kde tehdy natáčel. Koupil letenku, zajistil ubytování u kamarádky… „Přiletěla a ke kamarádce už se nedostala,“ vzpomíná na období, kdy se začal psát jejich příběh velké lásky.

Související témata:
Specialisté
Kniha Bílá Voda
Pořad Kdo se ptá?

Načítám