Hlavní obsah

Ljuba Krbová o 20 letech v Ulici, šťastném manželství a monodramatu o rozvádějící se ženě hledající lásku

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Ljuba Krbová hraje už dvacet let v seriálu Ulice, ale na kontě má i řadu dalších rolí před kamerou, na divadle i v dabingu. Kromě hraní je navíc zapálenou fotografkou, miluje cestování, bojová umění, procházky se psy, povídání s manželem Ondřejem Neffem a užívá si roli babičky.

Článek

Málokdo působí tak pozitivně a stále dobře naladěně jako herečka Ljuba Krbová. Prý to tak má i její muž - Ondřej Neff. Nejsou morousové a sklenici vždy vidí poloplnou. Aby byl její život naplněný, musí fungovat trojnožka - rodina, vztah, zdraví. A pak ještě herectví, focení a bojové umění.

Během rozhovoru v podcastu Bubliny se svěřila, jak ji ovlivnil útok sršňů, který mohl skončit tragicky, i co dělá proto, aby z ní nebyla stárnoucí, zahořklá herečka.

Bubliny: Ljuba KrbováVideo: Proženy.cz

Napadli ji sršni, málem zemřela

Milovnice cestování často vyráží za hranice i sama a mnozí se bojí, zda to pro ni není nebezpečné. Ona sama říká, že nebezpečí nejde nikdy naproti a nakonec se v ohrožení života stejně ocitla v lese za barákem. Nedávno ji totiž během venčení psů napadli sršni a pro ni jako pro alergika to málem skončilo tragicky. Naštěstí si zvládla zavolat pomoc.

„Říkala jsem si, jaký jsem klikař. Nestalo se mi to v džungli, ale za domem,“ říká dnes už s úsměvem.

Foto: Proženy.cz

Ljuba Krbová (vpravo) hraje postavu Aničky v seriálu Ulice už celých dvacet letFoto: Proženy.cz

Dvacet let Aničkou z Ulice

Seriál Ulice letos slaví 20 let a Ljuba Krbová je v roli Aničky po celou tu dobu jeho součástí. „Ze začátku jsem nepočítala s tím, že to bude angažmá, které vydrží tak dlouho. Nebylo navíc jasné, co se z Aničky vyklube,“ vzpomíná a říká, že má svou profesi velmi ráda a tuto roli vnímá jako odměnu za pilnou práci.

Jak se její postava měnila během dvaceti let? Od zapšklé staré panny přes matku Terezu až k emancipované ženě. Když se její seriálový muž zamiloval do její nejlepší kamarádky, psalo a oslovovalo ji mnoho žen. „Značné procento jich zřejmě zažilo totéž. Zastavovaly mě na ulici a ptaly se na radu. Cítila jsem odpovědnost a apelovala jsem na scenáristy, aby daly ženám sílu,“ vzpomíná a říká, že jedním z obrovských bonusů seriálů je právě to, že se zajímá o problémy obyčejných lidí a řeší je. „Není to jen kdo s kým a proč,“ pochvaluje si a říká, že si Ulice vydobyla dobré postavení mimo jiné profesionálním přístupem, i díky tomu není vnímaná jako podřadná soap opera.

Trojnožka: vztah, rodina, zdraví

Roli Aničky má ráda, i když kvůli seriálu možná přišla o jiné role. Jak vnímá fakt, že pro ženy v jejím věku (66 let) není tolik rolí? „Je nás v mé věkové kategorii hodně a jako žena jsem zachovalý exemplář, rolí ale tolik není. A protože nechci být zahořklá herečka, naučila jsem se život využívat i jiným způsobem, aby mě naplňoval,“ vysvětluje. Její muž jí prý řekl, že trojnožka je nejstabilnější stativ. Jak to vypadá u ní? „Tou osobní trojnožkou je vztah, rodina a zdraví. Pracovní pak moje profese, focení a bojová umění. A vlastně ještě východní filozofie.“

Co jí poslední jmenovaná „noha“ dává? „Naučilo mě to nevybouchnout kvůli každé pitomosti, nehádat se o sýr a papírek.“

Ljuba Krbová píše hru o rozvedené ženě

Ač je ona sama ve svém třetím manželství velmi šťastná a říká, že s manželem jsou si čím dál podobnější, vnímá, že její vrstevnice mohou mít problémy najít muže pro život. „Tohle téma mě natolik zaujalo, že jsem letos na své narozeniny začala psát monodrama o ženě v rozvodovém řízení, která hledá nový vztah. Sosám od kamarádek historky a přemýšlím, jak bych se zachovala já,“ prozradila Ljuba Krbová. Tyhle problémy se jí ale naštěstí vyhnuly, užívá si pěkného vztahu s manželem i roli babičky.

Související témata:
Ljuba Krbová
Ondřej Neff
Portrét

Načítám