Hlavní obsah

Když jsme byli zvoleni jako nejnudnější pár, mrzelo mě to, vzpomíná Dana Morávková v Bublinách

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Dana Morávková je herečka, která nikdy nepřišla nepřipravená na plac, i žena skoro třicet let zamilovaná do jednoho muže. Jakou nejlepší radu jí dala maminka ohledně mužů, se kterým kolegou jsou přátelé do nepohody a za co je vděčná svým profesorům herectví Petru Čepkovi a Věře Galatíkové? O tom mluvila v podcastu Bubliny.

Článek

Dana Morávková přijala pozvání do podcastu Bubliny a povídaly jsme si o tom, v čem jsou mladí herci jiní, jak se poznali s manželem a proč vyhráli anketu o nejnudnější pár.

Souhrn článku v audioverzi naleznete na konci textu.

Od dětství se věnovala gymnastice a krasobruslení a toužila se stát herečkou. Sen se jí splnil a k tomu je i uznávanou choreografkou a vyhledávanou moderátorkou. Proslavila ji role potvory Andrey v seriálu Rodinná pouta a již patnáct let je doktorkou Zdenou Suchou v Ordinaci v růžové zahradě, hraje v divadle a s dlouholetým parťákem Janem Čenským moderuje víkendovou Snídani s Novou. Jejím mužem je hudebník Petr Malásek, se kterým má syna Petra.

Bubliny: Dana MorávkováVideo: Proženy.cz

S manželem vyhráli anketu o nejnudnější pár

Od dětství se věnovala sportu, a to na vrcholové úrovni, takže na randění neměla čas. Až v osmnácti letech dostala knížku Děvčátka, na slovíčko. Ale prý všechno dohnala. A když se svěřila mamince, že si někteří režiséři trochu dovolují? „Hele, na to musí být dva. Jeden, kdo to chce, a druhý buď dá, nebo nedá. A ty mu nedáš, protože nejsi z Armády spásy,“ vzpomíná Dana Morávková na radu matky.

S Petrem Maláskem se poznala při zkoušení divadelní hry Kabaret, kde ona hrála a dělala choreografii a on dělal hudbu. Požádal ji o ruku v podstatě okamžitě. Dana se dnes směje, protože tehdy si říkala, že to ti muzikanti asi holt mají jinak. A všem ženám radí zdráhat se! „Chlapi to chtějí, a pokud s ním chcete opravdu být, nesmíte se s ním vyspat na prvním rande. Dosáhl by svého a přestal by si vás vážit.“

Dnes jsou s manželem často označováni jako nejstabilnější pár showbyznysu, což ji těší. Ale když vyhráli anketu o nejnudnější dvojici, mrzelo ji to. Spojuje je pracovitost, výchova a hodní rodiče, stejně tak to, že ona dřela jako sportovkyně a on jako hudebník, když hodiny cvičil na piano.

Foto: Proženy.cz

Danu Morávkovou (vpravo) zpovídala Kateřina OsičkováFoto: Proženy.cz

Rapper Rohony o Morávkové

Kromě hraní se věnuje i moderování a mimo jiné s kolegou a kamarádem Janem Čenským uvádí víkendovou Snídani s Novou. Což ji moc baví, protože poznává zajímavé hosty.

Když se chystala uvést Bena Cristovaa, požádala svého syna, ať jí najde vhodný rap. A on zjistil, že sama Morávková se objevuje v textu rappera Rohonyho a v písni Bardo zpívá „… Morávkovou na hotel…“. Slovo dalo slovo a herečka byla pozvaná na koncert, kde si sice nejlépe rozuměla s rapperovou maminkou, vrstevnicí, ale nesmírně si to užila.

Vzpomínka na Čepka a Galatíkovou

S obrovskou láskou a úctou vzpomíná na svá studentská léta a profesory herectví Petra Čepka a Věru Galatíkovou. Když jí některý z učitelů něco vytkl, byla za to ráda: „Pokud vás bude někdo jen chválit, nikam vás to neposune.“

Sama dnes také učí a předává zkušenosti. A i když nechce mluvit o mladé generaci obecně, říká, že se jí mnohdy zdají rozmazlení a nepřipravení na výtky. „Režisér-herec, ty vztahy jsou často diktát, je to jediné povolené diktátorství a vy musíte režiséra poslouchat a věřit mu.“

Načítám