Hlavní obsah

Drogy, pseudonym inspirovaný vaginou, snová kariéra a šťastná rodina: P!nk je 45

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Má kariéru snů. Na kontě nespočet hitů, které si zpívá celý svět, tři ceny Grammy, vyprodané koncerty a show. A poté, co svého muže požádala o ruku, má i fungující manželství a dvě krásné děti. Dnes je zpěvačce P!nk 45 let, je to hvězda první třídy a provokatérka, která tu ale už dlouhé roky nemusela být. V mládí totiž bojovala s drogami a málem umřela na předávkování.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Dnes je jí 45 let a za víc než 20 let na vrcholu hudebního světa a v roli hvězdy první třídy už mnohokrát dokázala, že je to dříč, profesionál, ale také sebevědomá žena, co se ničeho nebojí: provokativních témat ve svých písních, požádat muže o ruku, otevřenosti, když mluví o svém divokém mládí s drogami, nebo o tom, že svůj pseudonym má díky své vagině.

P!ink a její nej hity

V muzice P!nk (dříve Pink) válí od mládí, zpívá od dětství a ve čtrnácti už vystupovala po filadelfských klubech. Sólově začala dobývat svět hudby v roce 2000 a během pár let spatřilo světlo světa nespočet megaúspěšných a provokativních hitů.

Třeba hit Stupid Girls (Hloupé holky), kde si zpěvačka utahuje z dívek, které se všemožně snaží upoutat pozornost mužů, podstupují plastické operace a jsou vším, čím si myslí, že by je muži chtěli mít, jen ne samy sebou. Anebo slavný protest song Dear Mr. President (Drahý, pane prezidente), v němž se tehdejšího prezidenta USA George Bushe v době války v Iráku ptá, co cítí, když se na sebe podívá do zrcadla, zda je na sebe pyšný, jak se mu spí, když ostatní pláčou a matky nemají možnost rozloučit se se svými dětmi… A opomenout nelze ani píseň U + Ur Hand (Ty a tvá ruka), který je v podstatě o masturbaci, a zpěvačka se v něm vysmívá chlapům, co to na ni v minulosti trapně zkoušeli v různých barech.

Drogová minulost

V útlém mládí, kdy byla podle svých slov takzvaně punk, se nevyhnula drogám. Začala s nimi v patnácti a za vším nejspíš byla situace u ní doma. Rodiče rozhodně neměli harmonické manželství, jak P!ink uvedla, nebyl den, aby na sebe neřvali a neházeli po sobě věcmi.

Ona utíkala z domu a byla naštvaná na celý svět. Útěchu bohužel našla v drogách. Ty pak nejen užívala, ale i prodávala. Vyzkoušela, co se dalo – pervitin, LSD, extázi. Rodiče ji vyhodili z domu, nevydržela ani ve škole.

Žila jako bezdomovec, dealer a feťák v jednom, až přišel zlomový okamžik. V roce 1995 se na jedné party předávkovala, měla v sobě hned několik drog a jednoduše toho bylo na její tělo už moc. Málem tehdy zemřela. Krátce po tom pochopila, že pokud chce dělat muziku, s drogami to nepůjde. Sekla s nimi ze dne na den, protože tak to prý P!nk má se vším. Jakmile se pro něco rozhodne, už necouvne.

Jméno podle vaginy

Že P!nk je pseudonym, jistě víte. Zpěvačka se doopravdy jmenuje Alecia Beth Hart Moore a často se mluví o tom, že své umělecké jméno převzala z filmu Gauneři režiséra Quentina Tarantina. Jeden z gangsterů si totiž říká Pan Růžový a rozhodně to není fajn chlápek.

V minulosti přiznala, že výběr jejího pseudonymu je mnohem peprnější, než by vás napadlo. Před mnoha lety ji totiž požádal kamarád, který předtím nikdy neviděl vaginu bělošky, zda by mu neukázala tu svou. Ona kývla a asi tušíte, jaká byla jeho reakce, když ji uviděl. „Je růžová!“ vykřikl prý překvapeně a zpěvačce pak už nikdo z jejich přátel neřekl jinak než Pink (růžová).

P!nk a žádost o ruku

P!nk je prostě sebevědomá, vyrovnaná, otevřená a emancipovaná. V roce 2001 začala randit s motokrosovým závodníkem Careym Hartem, kterého pak o čtyři roky později požádala o ruku. Navíc velmi originálně. Když jel jeden ze svých závodů, stála opodál a v ruce třímala ceduli s nápisem: Vezmeš si mě? A když nereagoval, otočila ji a tam byl nápis: Myslím to vážně! On prý tehdy sice málem naboural, ale řekl ano a v roce 2006 se vzali. V roce 2008 se pár sice na chvíli rozešel, ale nakonec se dali opět dohromady a mají spolu dvě děti – dceru Willow a syna Jamesona.

Načítám