Hlavní obsah

Od Sharon Stone po Pavlínu Pořízkovou. Zralé ženy v plavkách dokazují, že věk je jen číslo

Foto: Profimedia.cz; Instagram Paulina Porizkova

Foto: Profimedia.cz; Instagram Paulina Porizkova

Poučky, v kolika letech byste měly definitivně odložit bikiny (a přejít nejlépe na neopren), jsou naštěstí minulostí. Hvězdy jako Sharon Stone, Demi Moore, Christine Brinkley nebo Pavlína Pořízková dokazují, že v plavkách můžete vypadat dobře, a hlavně se tak cítit, bez ohledu na věk.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Spousta hvězd samozřejmě vyhrála genetickou loterii a naprostá většina z nich dělá všechno pro to, aby jejich tělo zůstalo v kondici, ať už je to racionální a střídmá strava nebo hodiny a hodiny strávené posilováním a sportem. A ačkoli se samozřejmě nemusíte soustředit na to, abyste se jim za každou cenu přiblížily, na troše té snahy není nic špatného.

Pavlína Pořízková nemá postavu zadarmo

K pohybu se mimochodem musí přemlouvat i česká topmodelka Pavlína Pořízková: „Nejsem sportovně založený člověk. Ve skutečnosti mám ke cvičení odpor. Kdybych mohla být fit, zdravá a zlepšovat si náladu vínem, cigaretami, dezerty a čtením knih v pyžamu, nikdy byste mě v posilovně neviděli,“ napsala na svůj instagram s tím, že podobný režim si vyzkoušela dříve, kdy ve své mladické aroganci věřila, že bude žít věčně. „Ve čtyřiceti jsem pochopila, že existují nějaké hodiny. A v padesáti jsem je uslyšela tikat. A to mě motivuje k tomu, abych dělala věci, které se mi dělat nechce, jako je cvičení,“ napsala modelka s tím, že si uvědomuje, jaké je privilegium být zdravá a moct rozhodovat, jak se svým časem naloží.

Pavlína Pořízková si najala osobního trenéra, protože se, jak sama řekla, s šedesátkou na obzoru, v postmenopauze a po oboustranné výměně kyčelního kloubu potřebuje vrátit do formy. Nejčastěji cvičí pilates a tančí.

Sedmdesátky se nemusíte bát, vzkazuje Brinkley

O vnímání věku se na instagramu rozepsala i bývalá modelka, sedmdesátnice Christie Brinkley. Pod svou fotku v plavkách připsala: „Tohle je sedmdesátka a vážně se nemáte čeho bát. Protože si z ní můžete udělat svůj oblíbený rok! Je to na vás, je to ve vašich silách. Víte, co dělat. Cvičte, dobře jezte, používejte ochranný faktor a nesedejte si pod nelichotivé umělé světlo,“ vzkázala svým sledujícím modelka, která vtipně připsala: „Buďte zvídaví, objevujte, vydávejte se za dobrodružstvím a nezapomeňte si přibalit zubní protézu.“

Starší krásky v plavkách

Ať už je ale váš životní styl jakýkoli, nenechte si sebrat radost z vodních radovánek a užívejte si léta plnými doušky. Stejně to dělají herečky Sharon Stone, Demi Moore, Goldie Hawn, Brooke Shields nebo Melanie Griffith. Chcete jasný důkaz, že věk je opravdu jen číslo? Prohlédněte si fotogalerii hvězd, kterým je nad padesát let a v plavkách, ať už dvoudílných nebo celkových, vypadají fantasticky.

Související témata:
Ženy v plavkách
Christie Brinkley

Načítám