Hlavní obsah

Od Dianiných očních linek po Meganino tajemství dokonalé tváře – kosmetické triky královských žen

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Je na ně zaměřena pozornost celého světa, při všech veřejných vystoupeních musí vypadat dokonale, vždyť patří k nejfotografovanějším lidem světa. Znáte triky žen královské rodiny pro perfektní vzhled?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pravidla pro vzhled členek královské rodiny jsou poměrně přísná i ve 21. století. Například si nesmí měnit přirozenou barvu svých vlasů, přípustné je pouze decentní zakrytí šedin. Laky na nehty mohou používat pouze jemně růžové nebo průhledné, do lemu sukní si v minulosti nechávaly zašívat olůvka, aby jim je vítr nenačechrával a také by se nikdy neměly objevit na veřejnosti při oficiálních příležitostech bez punčoch. To kdysi porušila Meghan Markle na svých zásnubách, za což to také pořádně schytala. A jaké jsou či byly triky dam z královské rodiny pro dokonalý vzhled?

Diana a jemné linky

Zesnulá princezna Diana si na svém líčení velmi zakládala, ale jak prozradila její vizážistka Mary Greenwell, původně trvala na tom, že bude používat výhradně modré oční linky a modrou řasenku. Vizážistce se časem povedlo princezně tento zvyk rozmluvit a přesvědčit ji, aby přešla na béžové a hnědé stíny s tím, že ji výrazně omladí. Modré jí podle vizážistky zbytečně přidávaly léta. A také princeznu naučila, jak linky vatovým tamponkem rozetřít do ztracena, což vždy působí jemně a decentně.

Meghan Markle a pevná tvář bez vrásek

Ačkoli vévodkyně a vévoda ze Sussexu řady královské rodiny opustili, jsou stále jedním z nejsledovanějších párů planety. A Meghan si dává velký pozor, aby se vždy na veřejnosti ukázala dokonale oblečená i nalíčená. Nutno přiznat, že jí vkus rozhodně nechybí a její outfity jsou vždy na jedničku.

A jak se svěřila magazínu Birchbox, nedá dopustit na procvičovaní svalů obličeje, které vyhlazují vrásky, zabraňují dvojité bradě a dokážou hezky vyrýsovat obličej. „Přísahám, že to funguje, i když se při procvičování cítíte hloupě. Ve dnech, kdy to dělám, jsou mé lícní kosti a čelist mnohem více vytvarované,“ prozradila Meghan. A její tip na krásné řasy? Nikdy nezapomene použít kleštičky na řasy a také nedá dopustit na legendární rozjasňovač Touche Éclat od Yves Saint Laurenta.

Kate a přirozený make-up

Ženy celého světa toužily být nalíčené stejně jako princezna Kate ve svůj svatební den. Vsadila při něm na značku Bobbi Brown a kombinaci tří očních stínů – béžového na víčkách, tmavě hnědého na spodním víčku a hnědo-fialového nad horními řasami. Princezna si také velmi oblíbila černé gelové oční linky této značky k vytvoření efektu kouřových očí.

A pokud by vás zajímalo tajemství jejích pověstných elegantních drdůlků, používá síťku na vlasy, která není vůbec patrná a zajistí, že její účes vydrží po celý den dokonalý.

Královna Alžběta II. a její pověstná rtěnka

Téměř nikdy se na veřejnosti neukazovala bez dokonale nalíčených rtů. V roce 1952 speciálně pro ni vyrobila firma Clarins modročervený odstín rtěnky, který doplnil její vzhled při korunovaci. Později si prý velmi oblíbila růž v odstínu Wildberry od značky Elizabeth Arden.

30 let byla také věrná stejnému laku na nehty. V roce 1989 napsal její dvorní kadeřník značce Essie žádost o lahvičku odstínu Ballet Slippers s odůvodněním, že jde o „jedinou barvu, kterou by Její Veličenstvo nosilo“. Později si stejný jemně pastelový odstín oblíbily i Kate Middleton a Meghan Markle.

Načítám