Hlavní obsah

Nejvlivnější influencerka Nikol Leitgeb poprvé o důvodech rozpadu 3v1: Duševně jsme se oddálily

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

I když Nikol Štíbrová začínala jako herečka, v posledních letech je známá hlavně jako influencerka. Její smysl pro humor i dobročinnost, které se intenzivně věnuje, lidé milují. I proto obsadila první místo v žebříčku nejvlivnějších osobností na českém internetu. A to přesto, že známé trio 3v1, jehož byla součástí, se rozpadlo. Dnes, unavená z věčných spekulací bulváru, se poprvé otevřeně vyjádřila k důvodům, které vedly k jejímu odchodu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jsou dvě skupiny influencerů. Jedni prahnou po počtu sledujících a je jim vlastně jedno, jaký na svůj profil dávají obsah. A pak jsou ti, kteří nejenže své fanoušky baví, ale dokážou s nimi komunikovat a „vyprovokovat“ je k akci. Ať už je to účast u voleb, podílení se na dobročinné sbírce nebo šíření nového trendu. V této kategorii je jasným vítězem Nikol Leitgeb, která má na instagramu neuvěřitelných 685 tisíc sledujících.

Toto číslo ale při sestavování žebříčku nejvlivnějších instagramových influencerů v Česku, který vydala agentura LCG Media, není nejdůležitější. Roli hraje komunikace s fanoušky a kvalita práce s obsahem. I proto za sebou Nikol nechala Karla „Kovyho“ Kováře (791 tisíc sledujících), Jirku Krále (917 tisíc sledujících) nebo Bena Cristovaa (897 tisíc sledujících).

Překvapivě se do první třicítky nejvlivnějších influencerů nedostal Leoš Mareš. Ten má sice přes milion fanoušků, ale obsah je spíš pro pobavení než zaměřený na osvětu. I když i on se charitě věnuje, každý rok pořádá DobroDen.

Jak své ocenění přijala?

Nikol poslední dobou sbírá jednu cenu za druhou. Tou nejcennější byla bezesporu stříbrná medaile předsedy Senátu Miloše Vystrčila, kterou si převzala za podporu sbírek pro humanitární účely na sociálních sítích na podzim 2023. Její zásluhou se totiž podařilo vybrat za dva dny neuvěřitelných 100 milionů korun na léčbu malého Martínka trpícího vzácným AADC syndromem, jemuž pojišťovna nechtěla přispět.

To, co se zdálo jako nesplnitelné, se i díky jejímu vlivu podařilo! „Instarodino, tohle byl majstrštyk…V týhle době, kdy je trendy individualismus a všichni se chceme zejména SEBErealizovat, je božský vědět, že se umíme okamžitě zmobilizovat a vytvořit početnou a pevnou komunitu lidí se společným cílem, za kterým si teda hodně neodbytně jdeme. Tohle by se nám ještě někdy mohlo hodit,“ napsala na svůj profil poté, co se částka podařila vybrat.

To, že byla vyhlášena nejvlivnějším influncerem Česka, je tedy zcela namístě. Ona na to ale regovala jen ve stories: „No tak já si dneska výjimečně naleju prosecco,“ okomentovala své umístění s nadsázkou Nikol.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2021, kdy bylo mezi Nikol Štíbrovou, Martinou Pártlovou a Veronikou Arichtevou ještě vše v pořádkuFoto: Profimedia.cz

Konec 3v1

I když se Nikol daří na výbornou, nelze opomenout její influencerské začátky. Spolu s Veronikou ArichtevouMartinou Pártlovou tvořila trio 3v1 a podařilo se jim něco, co nemá v malém českém rybníčku obdoby. Ze svého kamarádství udělaly značku s neuvěřitelnou poptávkou. Začínaly natáčením vtipných videí, měly vlastní pořad v rádiu, profily na instagramu zaplňovaly společným obsahem, vydávaly diáře a v neposlední řadě navrhovaly vlastní oblečení se zábavnými slogany pod značkou 3v1. V lednu 2024 však nečekaně ohlásily konec. Tedy spíš odpojení Nikol Leitgeb. Veronika s Martinou pokračují dál. Zpočátku všechny tři tvrdily, že i nadále zůstávají kamarádky a důvodem jejich „rozchodu“ je pouze to, že Nikol se chce naplno věnovat své nadaci Radovan. Teď se ale ukazuje, že pravda je jiná.

Opravdu zůstaly kamarádkami?

Leitgeb dnes na svém profilu zveřejnila video, ve kterém se slzami v očích říká: „Slíbila jsem si, že se v tom nebudu rejpat. Jsem zvyklá se tady stavět za různé lidi a možná bych se jednou také měla postavit sama za sebe. Z 3v1 jsem odešla proto, že mi to delší dobu připadalo jako byznys než jako kamarádství. Neuměla jsem v tom fungovat, jsem hypersenzitivní, a tak jsem šla pryč. V průběhu tři čtvrtě roku se má domněnka trochu potvrdila.“

Svým vyjádřením naráží na spekulace českého bulváru, který si ji bral často na paškál. Třeba kvůli tomu, že se Veroniky Arichtevy nezastala ve chvíli, kdy čelila ošklivým komentářům na své poprsí, nebo proč Nikolin syn Tobias a Martinina dcera Stella, kteří se narodili ve stejný den, letos poprvé neslavili společně narozeniny. „Věřím, že se to stává i vám, že jste se s někým duševně oddálili. Byla bych ráda, kdyby se v tom všichni přestali rejpat,“ apelovala dnes na svém profilu Nikol s prosbou, aby už nikdo o ničem nespekuloval.

Načítám