Hlavní obsah

Nejkrásnější šaty z Varů: Na červeném koberci oslnila Daniela Peštová, Jana Plodková i Aňa Geislerová

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zítřejším dnem startuje 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a než vás zavedeme na červený koberec, dáme si malou módní rekapitulaci. Které hvězdy si v minulých letech oblékly ty nejkrásnější šaty?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Hvězdy balí kufry a míří do Karlových Varů. V pátek 28. června tu začíná další ročník festivalu, který nabídne to nejlepší nejen ze světa filmu, ale i módy. Svou účast přislíbily i zahraniční hvězdy, jako je Viggo Mortensen nebo Clive Owen, těšit se ale můžete i na celou řadu tuzemských herců a hereček, které s sebou mají vždycky přibalené společenské šaty.

Čeští návrháři vedou!

Nejvýznamnějším momentem festivalu bývá samozřejmě jeho zahájení, které se těší obrovské oblibě. Na červeném koberci se střídá jedna hvězda za druhou a odpovídají nejen na otázku, na který film se těší nejvíce, ale i od kterého návrháře jejich šaty pocházejí.

V posledních letech přitom jasně převládá trend českých designerů a značek. V loňském roce nás oslnila herečka Jana Plodková, která vyměnila šaty za bralette top a objemnou žakárovou sukni od návrhářky Zuzany Kubíčkové. Neotřele se se svým outfitem popasovala i Eliška Křenková, která oblékla průsvitné šaty od Lukáše Macháčka, a zapomenout nesmíme ani na první pivní šaty na světě, které pro Annu Geislerovou navrhl Jakub Polanka.

To nejlepší z červeného koberce

Pokud móda z karlovarského festivalu baví i vás, projděte si naši fotogalerii, ve které najdete 15 nejlepších outfitů z minulých let. Nevynechali jsme topmodelku Danielu Peštovou, která bývá ozdobou červeného koberce, herečku Jitku Schneiderovou nebo „paní prezidentovou“ Andreu Bartoškovou, která je podle nás opravdovou módní hvězdou Varů. Do našeho výběru se dostala i Monika Marešová, která tehdy ještě nosila příjmení Koblížková, nebo topmodelka Karolína Kurková, která festival navštívila před sedmi lety.

Načítám