Hlavní obsah

Mejdan s překvapením! Hudební boss Janeček slavil 80 a pozval si záplavu českých VIP

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Jestli má česká pop music svého hlavního bosse, pak je to nejspíš František Janeček. Muzikant, kapelník, schopný producent a také hledač talentů. Právě on měl 14. září 80. narozeniny, čtyři dny nato se pak konala velkolepá oslava. Kdo ve světě showbyznysu něco znamená, byl včera Janečkovým hostem.

Článek

Kdo obrážel v osmdesátkách diskotéky a holdoval muzice, nemohl minout skupinu Kroky (později Kroky Františka Janečka). Kapelu, jíž prošla řada osobností české populární hudby, ale především z ní vzešel nekorunovaný král diskoték Michal David. Právě pod taktovkou kapely Kroky vznikly dodnes ikonické hity jako Nenapovídej, Non stop nebo To se oslaví.

Janeček se později od kláves a kapelnictví přesunul do trochu jiné ligy a vrhnul se na produkci. Dnes je šéfem agentury Goja, jež má na svém kontě úžasné muzikály, jako jsou Bídníci, Fantom opery, Ples upírů a další. Navíc má doslova čuch na talenty, takže často dává prostor mladým a začínajícím zpěvákům, z nichž se pak rodí hvězdy. Možná i proto byl seznam hostů na oslavu jeho osmdesátin nejen hodně dlouhý, ale i velmi pestrý.

Stálice českého showbyznysu

Že je profesní život Michala Davida úzce spjatý s Františkem Janečkem, jsme už zmínili. Je tedy jasné, že právě on na oslavě úspěšného producenta chybět nemohl. Stejně jako Helena Vondráčková nebo Monika Absolonová, která hraje například v muzikálu Bídníci.

A dorazil samozřejmě i Sagvan Tofi, autor muzikálu Děti ráje, který je tvořen právě nejslavnějšími hity Michala Davida a kapely Kroky.

Překvapení večera? Manželé Adamcovi spolu

Že mezi pozvanými hosty byl i režisér Jiří Adamec a jeho žena Jana, samozřejmě nikoho nepřekvapilo. Ale že přišli spolu, to už možná trochu ano.

Jejich vztah si totiž v roce 2019 prošel velkou krizí a Adamcová se hodlala rozvést. Z rozvodu nakonec sešlo, ale fakticky se pár rozešel. Ona s dětmi zůstala žít v jejich hanspaulské vile, Adamec se odstěhoval do blízkého bytu. Adamcová přiznala Blesku, že sice jako partneři spolu již nežijí a žít nebudou, ale jejich životy jsou společnými lety natolik svázané, že zpřetrhat veškeré vazby nelze. A tak spolu prý komunikují, vídají se a jak se ukázalo, i na společenské akce umí vyrazit společně.

Party v italském duchu

A jak oslava vypadala? Konala se ve středu, protože lidé z hudebního světa jsou především o pátcích a víkendech zaneprázdněni, takže střed týdne byl nejlepší variantou.

Co se týče jídla a pití, Janeček tentokrát vsadil na Itálii, takže se podávaly toskánské pokrmy a kvalitní italská vína. A co by to bylo za oslavu narozenin bez něčeho sladkého? Dezerty byly tematicky inspirované Janečkovými muzikály.

Zajímá vás, co Janeček od svých hostů dostal? Jak řekl Blesku, největším a nejhezčím dárkem pro něj bylo už jen to, že pozvaní hosté přišli. S řadou z nich se totiž nemá možnost během roku vídat, o to raději se s nimi potkal na své oslavě.

Ve fotogalerii si prohlédněte, kdo všechno „pařil“ na oslavě hudebního bosse!

V době klasického diskotékového popu frčely jednoduché, veselé písně, na které se prostě dobře tancovalo. Ideálně nonstop. Ale tohle jsou zase písně, za kterými se skrývá smrt

Načítám