Hlavní obsah

Monica Bellucci našla recept, jak nestárnout. Držte si svůj módní styl a ostříhejte ofinu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Potřebujete módní inspiraci? Monica Bellucci nepřestane nikdy oslňovat, ani když vyjde na červený koberec v černém baloňáku. Co je u této italské herečky, která oslaví za pár měsíců šedesátku, nového? Ofina i film v režii jejího partnera Tima Burtona.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Měla se stát právničkou, ale oslňující svět modelingu a následně herectví ji lákaly víc. Není divu. Monica Bellucci je jednou z nejznámějších femme fatale. Poprvé se objevila na titulní straně italského časopisu Vogue v roce 1988. Jejím prvním větším filmem byl Drákula (1992), kde si zahrála vedle Winony RyderKeanu Reevese. Dalšími známými filmy je třeba Maléna (2002), Umučení Krista (2004) nebo Čarodějův učeň (2010). Nesmíme vynechat ani bondovku Spectre (2015), kdy se ve svých 51 letech stala nejstarší Bond girl.

Beetlejuice Tima Burtona

Stále je v jednom kole. Jejím nejnovějším filmem je komedie Mafia Mamma vedle Toni Collette a chystá se také snímek Beetlejuice Beetlejuice pod taktovkou Tima Burtona, jejího současného partnera. Jde o pokračování kultovního filmu z roku 1988, kde má hlavní roli bubák ztvárněný Michaelem Keatonem. V hororové komedii s prvky fantasy se herečka opět setká s Winonou Ryder a na premiéru se můžete těšit letos v září.

Monica Bellucci zapózovala nedávno pro československou Vogue:

Monica Bellucci pro Vogue

O kráse Moniky Bellucci se vedou diskuze napříč internetem. Není divu, snoubí v sobě přirozenost, eleganci, smyslnost i vkus. Ba co víc, její krása je nadčasová a přirozená. Jaké je její tajemství? Drží se svého stylu!

Jejím poznávacím znamením jsou kouřové stíny nebo pouze rozmazaná černá linka na vrchním víčku plus lesklé nude rty. Přirozenou barvou vlasů je tmavě hnědá, které je během let víceméně věrná. Účes mění podle nálady, ale dlouhé vlasy k ní patří celý život. A poslední léta i ofina, kterou nosívá přerostlou i zastřiženou do rovna. Jinak s vizáží příliš neexperimentuje a vyznává nadčasovou krásu nepodléhající trendovým výstřelkům. To samé u ní platí i v módě, jejímu šatníku vévodí černá.

  • Krásu vnímá jako osobní evoluci: „Ženy mohou být i ve svých 50, 60 nebo 70 letech pořád v dobré kondici a inspirovat další,“ řekla Monica Bellucci pro Vogue Arabia. „Myslím, že když ztrácíme trochu té biologické krásy, dává nám to možnost podívat se na život z jiné perspektivy.“ Stárnutí vnímá jako privilegium.

Deva Cassel jde ve stopách své matky

Vztah s filmovým režisérem Timem Burtonem je poměrně nový, poprvé se společně ukázali v únoru loňského roku. Předtím randila s francouzským sochařem a  bývalým modelem Nicolasem Lefebvrem, který byl o 17 let mladší.

Dlouhá léta byla provdaná za charismatického herce Vincenta Cassela, s nímž má dvě dcery. Seznámili se v roce 1996 při natáčení filmu Byt, o tři roky později se vzali a rozvedli se v roce 2013. Mimochodem, o jejich starší dceři ještě asi uslyšíme. Devatenáctiletá Deva Cassel jde ve stopách svojí matky: V 19 letech už chodí přehlídky pro věhlasné značky, je ambasadorkou značky Dior a také si zahrála ve filmu Krásné léto (2023).

Načítám