Hlavní obsah

Monica Bellucci slaví 60: „Jak tělo klesá, duše roste!“ Nedrží diety, nechodí na plastiky a je nádherná

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Italská kráska Monica Bellucci může být pro mnoho žen velkou inspirací. I když slaví už 60. narozeniny, rozhodně si s tím neláme hlavu. Věk je pro ni jen číslo, a to jak po fyzické, tak i psychické stránce.

Článek

Nejenže je Monica Bellucci krásná žena, ale navíc je i velmi inteligentní. Studovala práva a přitom si přivydělávala jako modelka – a brzy si jí všimly také kamery. Ale od začátku se potýkala s mnoha předsudky: „Protože jsem hezká, každý si myslí, že jsem hloupá. Ale je to jako maska, kterou musíte rozbít, abyste ukázali, co se za ní skrývá.“

Začátky nebyly lehké

Od počátku kariéry byla Monica Bellucci osočována, že získává práci jen proto, že je krásná. To ale razantně odmítá. „Vím, že krása vyvolává určitou zvědavost. Ale jak řekl Oscar Wilde, krása trvá jen pět minut, pokud nemáte nic jiného, ​​co by ji udrželo. Tvůrci vás neoslovují pro vaši krásu, ale pro váš talent,“ uvedla pro internetový magazín The Talks. A že má talentu na rozdávání, se potvrdilo v mnoha filmech, připomeňme třeba Byt (1996), drama Maléna (2000), Matrix Reloaded (2003) nebo bondovku Spectre (2015), díky níž se stala nejstarší bondgirl vůbec. A nejnověji ji můžete vidět v kině ve snímku Tima Burtona Beetlejuice Beetlejuice.

Tajemství její krásy? Nic nepřehání

Jako správná Italka našla Monica Bellucci velké zalíbení v těstovinách, což je, jak dobře známo, dost kalorické jídlo plné sacharidů. Zároveň se vyhýbá vyčerpávajícímu cvičení (oblíbila si především pilates) a dieta je pro ni cizí slovo. Na uzdě se prý drží jen ve chvíli, kdy má před náročnou rolí. Dbá ovšem na pravidelnou chůzi a řídí se heslem Všeho s mírou. „Nejsem svou postavou posedlá. Vždy jsem byla žena s křivkami, nikdy jsem nebyla moc hubená – to je moje přirozenost,“ říká k tomu.

Snaží se stárnout přirozeně

Oproti mnoha svým hereckým kolegyním je italská hvězda zastánkyně přirozeného stárnutí a plastické chirurgy nevyhledává: „Když jste mladí, máte to, čemu se ve Francii říká la beauté du diable – krása ďábla, která je přirozená, je to krása mládí. A život jde dál. Fyzička, stárnutí… S tím se musíme vypořádat. Nemůžeme nic dělat. Máme ale štěstí, protože když zestárneme, znamená to, že máme dlouhý život. Jak tělo klesá, duše roste.“ Jediné, co pro svůj šarm tato krásná dáma dělá a na čem si zakládá, je péče o vlasy a pleť.

Milostný život sexy ženy

Jejím životem prošla řada mužů, ona ale vždy toužila především po teple rodinného krbu. Poprvé se na počátku 90. let vdala za fotografa Claudia Carlose Bassa, jejich manželství však skončilo po čtyřech letech krachem. O dva roky později se během natáčení tajuplného snímku Byt seznámila s francouzským elegánem Vicentem Casselem. I když jejich vztahu předvídali lidé jepičí život, vzali se a mají spolu dcery Devu a Léonii. Po čtrnácti letech se ale i tento svazek rozpadl. Důvod? „Naše životní cesty se začaly ubírat jiným směrem,“ vyjádřila se herečka stručně.

Románky a velká láska do třetice

Po rozvodu to vypadalo, že už se herečka neusadí a bude si užívat jen nezávazných románků. Jak by také ne, touží po ní tisíce mužů po celém světě! Po jejím boku se začal objevovat o dvacet let mladší model Nicolas Lefebvre. Prvotní vzplanutí ale rychle uhaslo. Nyní se ovšem zdá, že je herečka v šedesáti opět šťastná a našla lásku svého života. Jejím vyvoleným se stal Tim Burton. V červnu 2023 pro francouzský magazín Elle uvedla, že si tohoto režiséra velmi váží, a o rok později už spolu kráčeli ruku v ruce na předávání italských filmových cen Globo d’Oro v Římě, kde Monica Bellucci obdržela ocenění za celoživotní dílo. Že by svatební zvony zazněly potřetí?

Krásná dcera zdědila její půvab

Své herecké a modelingové geny předala kráska i své starší dceři. Devatenáctiletá Deva Cassel má už za sebou několik významných modelingových úspěchů a začíná koketovat s herectvím – třebaže byla její matka zpočátku proti. „Když pocházíte z rodiny, kde jsou všichni herci, stane se pro vás normou srovnávání. Vím, že Vincent musel bojovat, aby si našel své vlastní místo na slunci, protože jeho otec byl také herec,“ sdílela s The Talks Monica Bellucci své maminkovské obavy.

Načítám