Hlavní obsah

Michael Douglas slaví 80, manželka mu popřála neuvěřitelně sexy fotkou! Připomeňte si jeho slavné role

Foto: Francois G. Durand, Shutterstock.com

Foto: Francois G. Durand, Shutterstock.com

Oscarová hvězda, která pochází z hereckého klanu. Ve své době sexsymbol, po kterém ženy šílely. On se ale před 24 lety zamiloval do smyslné Catherine Zeta-Jones. Muž, který překonal rakovinu hrtanu, vrátil se na herecké výsluní a dneska slaví 80. narozeniny. Ano, řeč je o charismatickém Michaelu Douglasovi.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

I když nepatříte k bůhvíjakým filmovým fanouškům, tohle jméno stoprocentně znáte. Je to hollywoodská hvězda první třídy, charismatický muž, kterého před 14 lety nezastavila rakovina, natož aby ho zastavila taková banalita jako věk.

Dvojitá oslava, narozeniny má i Catherine Zeta-Jones

Michael Douglas dnes slaví 80. narozeniny, navíc jde o oslavu dvojnásobnou, 25. září se narodila i jeho manželka Catherine Zeta-Jones. Té je dnes 55 let. Sobě i Michaelovi popřála jen to nej, navíc svému muži vyznala lásku, která nehasne ani po 25 letech soužití. A dárek? Pro svého muže si připravila hned dva, i když, jak přiznala na sítích, už jí docházejí nápady. Prvním jsou tradiční golfové míčky, což podle herečky sice není originální, ale je to jistota. A druhým neuvěřitelně sexy fotka, kterou sdílela na instagramu.

Hercovy narozeniny jsou skvělou příležitostí, jak si připomenout jeho filmové role, které prostě milujeme. A vy nejspíš také.

Hail, Hero!

Rok 1969, Michael Douglas je začínající herec a tohle je jeho první velká role. Ve filmu Hail, Hero! si zahrál mladíka, co dokončil vysokou školu a dobrovolně vstoupil do americké armády. V době války ve Vietnamu. Je pacifista, vlastně neví, proč to udělal, navíc nemá ani trochu pochopení od svého velmi přísného otce. Za tuhle roli byl Michael Douglas nominovaný na Zlatý glóbus v kategorii Objev roku.

Honba za diamantem

Klasická romanticko-dobrodružná komedie Honba za diamantem z roku 1984 (a její volné pokračování Honba za klenotem Nilu z roku 1985) je vlastně podobná záležitost jako filmy o Indianu Jonesovi s Harrisonem Fordem (mimochodem první Indiana Jones přišel do kin také v roce 1984).

Ta kombinace je jednoduchá, ale prostě funguje. Nebezpečná Columbie, krásná spisovatelka v ohrožení (Kathleen Turner), mapa k tajemnému pokladu, padouši, kteří ji chtějí získat, a k tomu sexy odvážný chlapík (Michael Douglas), jenž si se všemi nástrahami poradí a ještě najde lásku. I po letech je tohle příjemný nenáročný film na deštivý večer.

Wall Street

Za roli finančního žraloka, predátora z Wall Street Gordona Gekka ve slavném snímku z roku 1987, získal Michael Douglas Oscara za nejlepšího herce v hlavní roli. Film si navíc vysloužil mnoho pochvalných kritik a stala se z něj jakási filmová klasika. A tak předpokládáme, že Al Pacino, který roli Gordona Gekka odmítl, musel pak dost litovat.

Osudová přitažlivost

Ve stejném roce jako Wall Street vstoupil do kin další hit a dnes už klasika, snímek Osudová přitažlivost. Příběh je opět vcelku jednoduchý: šťastně ženatý advokát (Michael Douglas) bohužel podlehne svodům krásky v podání Glenn Close. Tahle milostná aférka se změní v naprosté peklo a ohrožuje nejen právníkovu rodinu, ale i celou jeho existenci.

Skvělé herecké výkony a fakt, že se režie ujal Adrian Lyne, jenž měl za sebou erotický a velmi úspěšný film 9 a ½ týdne (a ani v tomto filmu není nouze o erotické scény), přilákaly do kin velké množství lidí.

Válka Roseových

Podle některých by tenhle film měl být povinný pro všechny, kdo se chystají vdát či oženit. V komediálním dramatu se Douglas opět sešel s Kathleen Turner a vznikla snad ještě větší pecka než Honba za diamantem. Příběh o spokojeném manželství, které se ale během let změní v totální peklo a skončí velkou tragédií, je prošpikován nespočtem dnes už ikonických hlášek a scének a patří k těm filmům, které můžete vidět opakovaně.

Základní instinkt

Většina lidí má tenhle film spojený s legendární scénou, v níž si Sharon Stone přehodí nohu přes nohu a je jasné, že pod bílými minišaty rozhodně nemá spodní kalhotky.

Hit ze Základního instinktu neudělala jen tato sexy herečka, ale i skvělý Michael Douglas v roli detektiva, který vyšetřuje brutální vraždu rockera, jehož někdo ubodal při sexu. Hádejte, kdo je hlavní podezřelou?

Skandální odhalení

V tomhle filmu z roku 1994 se hereckou partnerkou Douglase stala Demi Moore, jež si zahrála Douglasovu novou šéfku, bývalou milenku a ženu, která se ho snaží svést, pak ho obviní ze sexuálního obtěžování a uvrhne ho do nebezpečí.

Kominského metoda

Oceňovaný seriál (k vidění na Netflixu) vypráví o dvou mužích, kteří si vzájemně pomáhají překonat všechny nástrahy stárnutí a zvládnout ho hlavně s humorem. Za roli stárnoucího učitele herectví Sandyho Kominského získal Douglas v roce 2019 Zlatý glóbus za nejlepšího herce v seriálu.

Liberace!

Tohle je úplně jiný Michael Douglas, než kterého jste znali doposud. V životopisném hudebním televizním dramatu z roku 2013 si zahrál klavírního virtuosa a extravagantního baviče, po kterém ženy šílely. On se ale zamiloval do svého mladinkého řidiče v podání Matta Damona! Douglas za tuhle roli opět získal Zlatý glóbus, Matt Damon na něj byl nominován.

Hra

Ani tenhle film z roku 1997 samozřejmě nemůžeme vynechat. Douglas v něm hrál boháče, který všechno má a vlastně ho ničím nelze překvapit. Od svého bratra ale dostane k narozeninám dárek, na jaký v životě nezapomene. Děsivou, nebezpečnou hru, která mu kompletně zruinuje život. Zastavit ji ale nelze, jakmile do ní jednou vstoupíte, musíte ji dohrát až do konce… I když to může být vaše smrt.

Lepší teď než nikdy

Posledním filmem, který chceme zmínit, je romantická komedie Lepší teď než nikdy, kde Douglas exceluje po boku Diane Keaton.

Hraje tu protivného realitního makléře, který se chystá do důchodu, s nikým se nebaví, každého odbývá, je prostě nesnesitelný. Jenže teď se musí postarat o svou malou vnučku, o jejíž existenci neměl ani ponětí. Péči o ni sice přehodí na svou sousedku, ale stane se něco, co nečekal. Malá holčička ho se sousedkou spřátelí a ukáže mu, že být sám a protivný není ta správná cesta…

Douglas pochází z významné herecké rodiny, ale samozřejmě není v Hollywoodu jediný. Tohle jsou slavné klany showbyznysu. Kde se talent opravdu dědí?

Načítám