Hlavní obsah

Která je která? Dcera slavné modelky Kate Moss, Lila, kopíruje styl své mámy, ani ji asi nepotkáte v teplákách

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Jako by jí z oka vypadla. To napadne asi každého, kdo vidí starší dceru Kate Moss, Lilu. Ta kráčí už velmi úspěšně ve stopách své matky, ale jaký spolu mají tyhle dvě vlastně vztah? A co si Kate myslí o dceřině kariéře a jaké to bylo vyrůstat ve stínu slavné mámy?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Páni, tvoje máme je Kate Moss,“ slýchávala malá Lila, dcera slavné matky a publishera Jeffersona Hacka, od svých spolužáků. „Tehdy jsem si asi poprvé uvědomila, že se o ni z nějakého důvodu zajímají paparazzi,“ vyprávěla později pro magazín Vogue. A prý to moc nechápala. „Říkala jsem si, jak ji mohou znát? Vždyť je stará a nudná,“ smála se.

Rodiče ji chtěli držet od světa showbyznysu co nejdál a dopřát jí pokud možno co nejnormálnější dětství. Lila prý bývala dost plaché dítě, ale ve svých 13 letech se už objevila společně s matkou na obálce Vogue a bylo jasné, že její krása nezůstanete jen tak bez povšimnutí. Zdědila matčiny oči, jemně našpulené rty i ultra štíhlou postavu, a když vidíte fotografie Kate v jejím věku, působí jak identická dvojčata.

Hrdá matka Kate Moss

V patnácti už Lila nafotila svou první kampaň pro Marc Jacobs Beauty a možná si ji pamatujete i z další reklamy na vůni Perfect od této značky. Do kariéry modelky ji ale rozhodně nikdo netlačil. Matka, která sama začala s modelingem v pouhých 14 letech, ji od světa módy spíše odrazovala. „Říkala, že pokud to chci dělat, můžu, ale nedoporučuje mi to,“ sdělila Lila britskému Vogue. Lila tak vystudovala střední školu, ale hned po maturitě se už objevila poprvé na přehlídkovém mole. A Kate změnila názor.

Na pařížském Fashion Weeku zahájila Lila módní přehlídku značky Miu Miu pro jaro/léto 2021. A její matka později přiznala, že to pro ni byl velmi emotivní okamžik. „Byla jsem velmi nervózní,“ vzpomínala. „Seděly jsme s kamarádkami a čekaly, až módní show začne. Když vyšla, křičela jsem: ‚Je modelka, je modelka.‘ Jooo, byla jsem opravdu pyšná máma,“ svěřila se Kate.

Lila Moss – skvělý vzor

Dcera slavné matky si ale zaslouží ještě další obdiv, nejen za svou krásu, ale i odvahu světu veřejně přiznat, že má zdravotní problém. Lila totiž má cukrovku 1. typu a odmítá se za to stydět. I na přehlídkách se objevuje s inzulinovou pumpou na stehně a na tricepsu pravé paže má sondu na měření hladiny krevního cukru. „To zařízení nosím všude s sebou,“ přiznala Lila před dvěma lety a její sociální sítě následně zaplavilo mnoho děkovných komentářů od lidí, kteří mají stejný hendikep jako ona. Stala se tak inspirací pro mnoho nemocných.

Pyšná dcera

V rozhovoru pro Vogue Lila přiznala, že bývala vážné dítě, ale máma pro ni byla vždy vzorem. „Mámu jsem hodně kopírovala. Nikdy se nedívá do kamer a objektivů, ale má skloněnou hlavu. Tak jsem to dělala stejně. A dělám to dodnes,“ prozradila. A také dodala, že obdivuje styl své matky a půjčuje si její oblíbené módní kousky, zejména kabáty od značky Saint Laurent nebo kabelky Chanel. A také novinářům práskla, co v šatníku Kate rozhodně nenajdete. „Ve skříni nemá ani jedny tepláky, jenom pyžama. Nesnesla by, aby ji někdo viděl v teplákách, “ řekla Lila.

Související témata:
Lila Moss

Načítám