Hlavní obsah

Královský souboj „na míče“. Španělský král slavil jako o život, princ William neskrýval zklamání

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

I ti, kteří fotbalu „nehoví“ a jen matně tušili, že se od poloviny června do 14. července 2024 konalo nějaké mistrovství Evropy, si mohli všimnout jeho velkého finále. Bylo totiž zajímavé nejen sportovně – utkaly se v něm týmy Španělska a Anglie, tedy dvou zemí, které mají své krále. Takže šlo v přeneseném slova smyslu o souboj dvou královských rodů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Od 14. června do 14. července si milovníci fotbalu užívali Euro 2024. Ať byla očekávání ohledně vítězů jakákoli, stály proti sobě v neděli 14. července v závěrečném finálovém zápase týmy Španělska a Anglie. Nutno říct, že favority byli spíš Španělé. Není tedy divu, že fandit přišel osobně i španělský král Filip VI., který s sebou vzal svou mladší dceru, infantku Sofii Španělskou.

Utkání plné emocí

Španělský král i britský princ si celý zápas velmi užívali a své emoce rozhodně dávali jasně najevo při každém gólu. Ostatně přesvědčit se o tom můžete níže v naší fotogalerii.

Když se španělští fotbalisté na olympijském stadionu v Berlíně stali počtvrté mistry Evropy, bylo nadšení krále až dojemné a zcela samozřejmě si potěžkal pohár pro vítěze.

Vítězem může být logicky jen jeden – takže je jasné, že druhá strana, kterou na tribuně zastupoval William, princ z Walesu, s nejstarším synem Georgem, výsledkem nadšená nebyla. I když se oba snažili vypadat po prohře spíš neutrálně než zklamaně. Urputná obrana anglického týmu totiž nestačila a Španělé vyhráli výsledkem 2:1.

Zápas, který probíhal na hřišti, ponechejme sportovním komentátorům, ale podívejte se ve fotogalerii na to, jak se odrážel na tribunách – konkrétně ve tvářích zástupců královských rodů, kteří obvykle nechávají do svých emocí nahlédnout jen výjimečně.

Načítám