Hlavní obsah

Kim Cattrall (68): Roli Samanthy Jones jsem milovala, ale stála mě manželství i šanci stát se matkou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Miliony žen po celém světě ji milovaly a toužily být jako ona. Vtipná, sebevědomá a sexy Samantha Jones ze seriálu Sex ve městě. Chlapi jí leželi u nohou a ona si užívala života plnými doušky. Kolik společného s touhle ikonickou postavou má její představitelka Kim Cattrall?

Článek

Bohatá, krásná a se správně nabroušeným jazykem. Žena, která si nenechá nic líbit, umí se sama sebe zastat a ještě ji doprovází velmi osobitý humor. Do role Samanthy Jones ze seriálu (a dvou filmů) Sex ve městě dala herečka Kim Cattrall doslova vše. Stvořila postavu, která inspirovala celé generace žen. Kdo by nechtěl být jako ona? Možná sama Kim. Jak herečka, která před dvěma dny oslavila 68. narozeniny, přiznává, tahle role její život ovlivnila víc, než si možná sama přála.

Samantha mě připravila o manžela

Kim Cattrall byla třikrát vdaná. Poprvé v letech 1977 až 1979 za kanadského scenáristu Larryho Davise. O tři roky později si pak vzala německého architekta Andreho J. Lysona, vydrželo jim to sedm let. V roce 1998 se pak vdala potřetí – za Marka Levinsona a byl to právě on, kdo de facto žil se Samanthou Jones. A moc se mu to nelíbilo.

Jak herečka později v rozhovoru pro magazín News.com.au sama přiznala, obětovala svůj soukromý život kariéře. „Natáčení seriálu Sex ve městě mě stálo manželství, protože jsem nikdy nebyla doma,“ řekla Kim. „Můj manžel se cítil osamělý, odstrčený a naštvaný. Bylo to opravdu moc těžké,“ dodala.

Životní rozhodnutí

Také přiznala, že její neznámější role ji připravila i o poslední šanci stát se matkou. „Plán natáčení byl tak vyčerpávající, že jsem si vůbec nedokázala představit, že bych do něj nějakým způsobem nacpala pokus o umělé otěhotnění, který jsme zvažovali,“ řekla Kim Cattrall. „Bylo mi přes 40 a já věděla, že to je moje poslední šance, jak se stát matkou.“ Natáčení bylo ale v plném proudu a natáčelo se prý až 19 hodin denně, od brzkých ranních hodin až před půlnoc. „Byl to stěžejní okamžik v mém životě,“ svěřila se herečka magazínu People v roce 2017. „A pak přišla chvíle, kdy jsem si uvědomila, že to asi už neudělám, že už to nezvládnu,“ přiznala.

Rozpad manželství a nový život bez Samanthy

Štěstí našla herečka po boku o 14 let mladšího muže Russella Thomase, se kterým se seznámila v roce 2016, a společně žijí ve Vancouveru. Jedna z věcí, která pár podle jejích slov spojuje, je jejich britský původ. Cattrall sice vyrůstala v Kanadě, ale narodila se v Liverpoolu a Thomas pochází z Kentu ve Velké Británii. I proto si oba prý tolik rozumí, a i když žijí v Kanadě, zachovávají ryze britské zvyky. Popíjí spolu čaj na terase a bedlivě hltají všechny novinky o královské rodině.

O návratu k seriálu, jehož další pokračování se v současné době natáčí, herečka rozhodně neuvažuje. Jednou provždy je to pro ni uzavřená kapitola, i když se dala přemluvit, že se na konci poslední epizody ve druhé sérii pokračování s názvem A jak to bylo dál… alespoň mihne. „Teď nechci být ani hodinu v situaci, kdy si nebudu užívat. Chci si vybrat, s kým budu trávit čas osobně i profesně. Je to můj život,“ řekla Kim v rozhovoru pro The Guardian. Jako bychom slyšeli Samanthu…

Načítám