Hlavní obsah

Módní „blázen“ Katy Perry. Cesta plná přešlapů od podprsenky z cupcaků po sofistikovaný kýč

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Před pár dny Katy Perry doslova ovládla přehlídku Vogue World 2024, kde se objevila v nádherných, byť velmi odvážných šatech. Byla nepřehlédnutelná, sexy, originální, a přesto sofistikovaná. Ale cesta k téhle Katy Perry byla dlouhá a vydlážděna i mnoha módními přešlapy.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Přehlídka Vogue World 2024 se konala v neděli v Paříži a byla to velká show. Atleti, sportovci, modelky, přičemž slavná Gigi HadidKendall Jenner dokonce dorazily na koních. Přesto se největší hvězdou přehlídky stala zpěvačka Katy Perry v šatech japonské módní značky Noir Kei Ninomiya.

V nebezpečně odhalujících, efektních, sexy a divokých, ale sofistikovaných zároveň. A opět potvrdila to, co se o ní často říká – že její módní styl je její tak trochu bláznivý svět, v němž my ostatní jen tiše žijeme. Pravda ale je, že dnešní Katy Perry je sice stejně odvážná a módně hravá jako dřív, ale přesto se její styl hodně vyvinul.

Mini, barvy a cupcaky

Pokud bychom měli někde začít, zvolili bychom asi rok 2010, kdy Katy Perry přišla s písní California Gurls a hlavně s videoklipem k ní. A dodnes si většina lidí při vyslovení jména zpěvačky vybaví její outfit z videoklipu – titěrné džínové kraťásky a barevná podprsenka s cupcaků. „Ty kraťasy byly vlastně normální džíny značky Diesel, které jsme prostě ustřihli,“ řekla v minulosti zpěvačka.

Ano, počátky Katy Perry byly módně hodně divoké – opravdu mini délky, samé divoké barvy, spousta nepřehlédnutelných šperků a podobně.

Módní outsider

Pro většinu lidí jsou modely z počátku zpěvaččiny kariéry jen divoký kýč, pro ni je to ale hra, která ji jednoduše baví. Je umělkyně a performerka a bere to tak, že poutat pozornost by měla celkově – nejen svým zpěvem, ale i vzhledem. V minulosti dokonce řekla, že je to, jako by v ní byli dva různí lidé – jeden divoký, módně šílený, který chce být za každou cenu vidět, druhý klidnější a umírněnější. Ten první žije především na pódiích a veřejných akcích, ten druhý v soukromém světě zpěvačky.

Zlomový okamžik 

Faktem je, že sama Katy Perry přiznala, že se dlouhé roky cítila spíš jako módní outsider. Pak ale přišel rok 2017 a v Metropolitním muzeu v New Yorku se opět sešel každý, kdo ve světě VIP něco znamená. Tehdejší Met Gala se týkalo japonské módní návrhářky Rei Kawakubo a téma znělo Art of the In-Between (v překladu Umění mezitím). Hodně slavných dam tedy přišlo ve stylu chytré horákyně, tedy jaksi oblečené a neoblečené, ale Katy Perry nečekaně vsadila na pravý opak.

Vynesla rudé šaty značky Maison Margiela, které byly originální, vlastně až bizarní, což je přesně to, co se na Met Gala očekává. A pro zpěvačku to byl okamžik, kdy se přestala cítit jako outsider. „Milovala jsem ty šaty tak moc. Konečně jsem cítila, že patřím do módního světa,“ řekla pro Vogue.

Katy Perry součástí světa módy

Přesto když se zpěvačky zeptáte na její nejoblíbenější model z Met Gala, zmíní rok 2019. Nejprve zazářila na červeném koberci v šatech značky Moschino, které připomínaly obrovský křišťálový lustr, a to funkční – šaty skutečně svítily. „Je tam zabudovaný korzet z 18 ocelových kostic a dvou skrytých bateriových bloků pro osvětlení. Kdo chce nosit lustr, který nesvítí?“ řekl tehdy pro Vogue návrhář Jeremy Scott, kterého prý práce s Perry vždy baví, protože rozumí jeho smyslu pro humor. To zpěvačka prokázala i na následné afterparty, kde se opět oblékla do značky Moschino – tentokrát šlo ale o šaty, které vypadaly jako obří hamburger. Podle zpěvačky to byla naprostá módní satira a ona si ji dokonale užila.

Stále odvážná, ale také více sofistikovaná

Dá se říct, že právě od roku 2017 se začala psát tak trochu nová módní kapitola zpěvačky. Stále dost odvážná a originální, s notnou dávkou kýčovitosti, ale také s určitou sofistikovaností a citem pro to, kdy je možné se odvázat a kdy je lepší držet se víc při módní zdi. Ale v případě Katy Perry ne příliš a hlavně ne moc dlouho.

Met Gala je vždy unikátní módní událost a jinak tomu nebylo ani letos. Geniální, nebo k smíchu? Kim Kardashian přišla na Met Gala inkognito, Madonna se na protest odhalila

Načítám