Hlavní obsah

Kateřina Hrachovcová si říká Kaira a stala se z ní ezo žena. K herectví přibrala tetování podle čaker

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Pamatujete na Simonu Královou, mladou dívčinu z tehdy oblíbeného seriálu Život na zámku? Její představitelka, začínající herečka, si od té doby prošla obrovskou životní proměnou. Kateřina Hrachovcová si už řadu let říká Kaira, roky pracovala na veterině a nyní se kromě herectví věnuje tetování, numerologii, psychologii a koučování. A dnes slaví 50. narozeniny.

Článek

Seriál Život na zámku z ní v podstatě ze dne na den udělal herečku, kterou lidé poznávali na ulici. Pak hrála v seriálu Krejzovi či Náměstíčko, objevila se i v komedii Andílek na nervy či Špindl 2, naposledy byla k vidění ve filmu Můžem i s mužem. A když je řeč o Kateřině Kaiře Hrachovcové, nelze vynechat divadlo – vidět ji můžete třeba ve hře Pokračování příště v pražském Divadle Palace. Smrsknout ale život Kateřiny Kairy Hrachovcové jen do výčtu rolí by byla škoda. Její život je poměrně dobrodružný.

(Ne)povedené lásky

Někdo by řekl, že v lásce moc štěstí neměla. Pravda, je rozvedená, bezdětná a poslední roky oficiálně single, ale říká, že je šťastná možná víc než kdy jindy. Vše, čím ji život obdařil, veškeré zkušenosti a věci, které prožila, zpracovala a vnímá je jako dar, něco, co ji formovalo a posunulo tam, kde se teď nachází.

Její první velkou láskou byl moderátor a muzikant Petr Vondráček, dva mladí umělci na startu svých kariér, on hezoun a bouřlivák, ona krásná, ale povahově rozhodně klidnější duše. Dali se dohromady v roce 2000 a vydrželi spolu celé čtyři roky, ale stalo se bohužel to, co všichni předpovídali už na začátku jejich vztahu. Vondráček si užíval večírky, alkohol a přízeň žen, a když ho Hrachovcová přistihla s jinou, byl lásce rázem konec.

Relativně krátce po rozchodu začala herečka randit se známým, uznávaným a o 16 let starším veterinářem Janem Herčíkem. Byla to velká láska, brali se v roce 2005, a Hrachovcová dokonce na řadu let upozadila herectví a pomáhala svému muži v ordinaci.

Ale po téměř 14 letech se manželství rozpadlo, rozvod přišel v roce 2018. Šuškalo se, že veterinář herečku vyměnil za jinou ženu, co přesně ale bylo za rozpadem jejich vztahu, nikdo z nich neřekl.

Kde se vzala Kaira?

Už několik let před rozvodem, zhruba někdy v roce 2015 si začala říkat Kaira, přesněji řečeno Kateřina Kaira Hrachovcová. Proč, jaký má tohle jméno význam, jaký je za ním příběh? Tak to je doposud trochu obestřeno tajemstvím, když na to přijde řeč, je herečka záhadná a mluví velmi nekonkrétně.

Každopádně v minulosti vysvětlovala, že Kaira je její vnitřní jméno, jméno jejího já, její duše. Za tím jménem je prý navíc silný příběh, o který se podělí, až přijde ten pravý čas. „Ke Kaiře mám celý příběh, který souvisí s vírou v sama sebe. Nedat možnost nechat tě někým nějak nazvat. Prostě nikdo ti nemůže říct, jaké je jméno tvé duše, kdo doopravdy jsi, jaká je tvá cesta,“ řekla v roce 2016 magazínu Blesk pro ženy.

Od herectví k tetování

Faktem je, že herečka ze Života na zámku je dávno pryč. Přestože herectví Kateřina Kaira Hrachovcová na hřebík nepověsila, má vedle něj spoustu dalších aktivit, které ji naplňují.

V době koronavirové pandemie se začala zajímat o tetování, pro které měla vždycky slabost. V době pandemie se naučila tetovat.

Představa, že k ní ale přijdete s obrázkem, který chcete vytetovat, a ona ho udělá, je zcela mimo. Hrachovcová se věnuje takzvanému tetování volnou rukou, takže dopředu nevíte, co vám na kůži vytvoří. Herečka tvrdí, že si musí každého klienta navnímat, protože tetováním se opravdu dostáváte lidem pod kůži, a to nejen fyzicky, ale především emočně. Konkrétní tetování danému člověku pak vytváří údajně podle jeho čaker a energií a uplatňuje při něm i další svou zálibu – numerologii. Podle data narození se prý dá nahlédnout do duše a nitra lidí velmi dobře.

Načítám