Hlavní obsah

Po čtyřicítce to s vámi nemusí jít z kopce, hlásá Kate Winslet, která boří stereotypy

Foto: Jamie McCarthy, Gettyimages.com

Foto: Jamie McCarthy, Gettyimages.com

Kate Winslet patří k nejoblíbenějším herečkám v Hollywoodu. Je také jedna z mála, která se nedala zlákat plastickou chirurgií a ke stárnutí přistupuje střízlivě. Čím se od ní můžete inspirovat? A o čem je její nový seriál?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Rose z Titanicu (1997), Iris z Prázdnin (2006) nebo také Mare z Easttownu (2021). Herecké portfolio této britské herečky čítá nespočet rolí. Za roli v Předčítači (2008) dokonce získala Oscara a je držitelkou několika dalších cen (Emmy, BAFTA nebo Zlatých Glóbů). Kate Winslet (48) je vynikající herečkou, ale také inspirující ženou, co se týče stárnutí a boření ženských stereotypů.

Po čtyřicítce život nekončí

Život ženy nekončí ve 40, hlásá herečka. Ve své poslední dekádě (letos oslavila 48. narozeniny) se totiž cítí víc sexy a sebevědomá než kdy dřív, jak řekla pro BBC podcast Women's Hour. „Ženy mají pocit, že po pětačtyřicítce to jde s nimi z kopce. Já jsem ale řekla ne. Jsme víc ženské, silnější, víc sexy. Jsme víc samy sebou a máme příležitost říkat, co máme na srdci, a nebát se, co si myslí okolí, a neřešit tolik svůj vzhled. Je to skvělé,“ říká Kate Winslet.

Že se řídí tím, co říká, dokazuje jedna scéna z úspěšné dramatické série Mare z Easttownu, kde si Kate zahrála policistku vyšetřující brutální vraždu. Během jedné z intimních scén se odhalí a je vidět její vypouklejší (naprosto normální) bříško. Tvůrci seriálu chtěli scénu upravit, aby to herečce víc lichotilo, ale ona odmítla. Prý hraje ženu ve středním věku, a tak nemá co skrývat. Podle ní má jednoduše Hollywood nerealistická očekávání, co se týče vzhledu ženského těla.

Kate Winslet jako beauty ikona

Kate Winslet svoji beauty rutinu příliš nekomplikuje. O pleť se stará rychle a efektivně. Ráno se umyje studenou vodou (což je nejlevnější anti-age trik) a nezapomíná hydratovat krémem nejen obličej, ale i krk a dekolt. Ráda nechává pleť bez make-upu, rozhodně se nelíčí každý den. Použije maximálně korektor na kruhy pod očima nebo začervenání a objemovou řasenku.

Světu showbyznysu se představila jako rusovláska, v průběhu své kariéry je ale věrná blond odstínu, ve kterém se cítí nejlépe, jak řekla pro L'Oréal Paris. Nyní má vlasy kratší, než většinou nosí - nechala se také zlákat trendy mikádem! Estetickým úpravám se celou svou kariéru vyhýbá - nechce totiž přijít o svůj výraz v obličeji.

Jak jde čas s Kate Winslet

Kate Winslet jako diktátorka

Začátkem června se Kate Winslet zúčastnila promítání nejnovější minisérie z dílny HBO Max, Režim (2024), kde hraje roli diktátorky v nejmenované autoritářské evropské zemi. Jde o dramatickou satiru a můžete v ní vidět třeba i Hugha Granta. V rámci panelové debaty mluvila o tom, že pro roli trénovala koketní přízvuk. Také prozradila, že se při natáčení tak nasmáli, až se počurala.

Další filmy Kate Winslet

Poslední rok pracovala také na životopisném filmu Lee (2024), kde ztvárnila roli fotografky a modelky Vogue, Elizabeth Lee Miller, která se stala během druhé světové války válečnou korespondentkou. Do kin dorazí v září.

Mezi její poslední filmy patří pokračování Avataru: The Way of Water, které mělo premiéru na konci roku 2022. Nenechte si ujít ani romantické drama Amonit (2020). Děj se odehrává ve 40. letech 19. století, kdy britská paleontoložka Mary Anning hledá další fosilie a do své práce je nucena zahrnout i jednu bohatou paničku (Saoirse Ronan). Překvapivě se jedna do druhé zamilují a vznikne mezi nimi velmi silný vztah.

Načítám