Hlavní obsah

Jennifer Lopez slaví 55. narozeniny. Co byly její hvězdné momenty?

Foto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Foto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Jennifer Lopez je žena, která svět zajímá. Vypracovala se z ničeho, provokuje pěkným tělem a inspiruje svým stylem, v jejím soukromí se stále něco děje a v pracovní oblasti se taky odmítá nudit. Dnes slaví 55. narozeniny, tak si připomeňme její výstupy na vrchol: Selena, album JLo, porotkyně v American Idol i ikonické Versace šaty.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Celý svět napjatě čeká, v jakém duchu proběhnou letošní narozeniny Jennifer Lopez. Vloni tančila rodině a přátelům na stole, letos není jisté, s kým si svůj den užije. Delší dobu se spekuluje o tom, že její manželství s Benem Affleckem je u konce. Je jasné, že se něco děje, protože tahle profesionálka ruší koncerty a stáhla se do soukromí.

Možná dokonce nebude mít chuť slavit, ale kdy jindy než na narozeniny si připomenout, jakých úspěchů jste již dosáhli a kudy vedla vaše cesta na vrchol? Jennifer Lopez je popová diva, nadšená herečka, módní ikona, inspirující žena. Co byly a jsou její hvězdné momenty? Pojďme to zrekapitulovat za ni.

Cesta k úspěchu JLo

Narodila se, aby zářila. Je to dříč, má sny a ambice a nikdy si neřekla: tak, a mám hotovo. Navíc je opravdu všestranná a svých talentů si je vědoma, za desítky let v showbyznysu už ví, co umí a v čem je dobrá.

Zároveň se umí poučit z neúspěchu a nenechá se odradit. Zejména její filmové projekty nebyly vždy sázka na jistotu, ale Jennifer Lopez hraní evidentně baví. Jednou je z toho hit Zlatokopky (2019), podruhé propadák Matka (2023). A ať je zaneprázdněna jakkoli, nikdy nezapomíná na svou rodinu, zejména svá dvojčata, která má s exmanželem Marcem Anthonym. Snaží se o balanc ve všech sférách.

Prorazila jako Selena

Přestože začínala jako tanečnice, dnes je především zpěvačka a herečka, sama říká, že tanec a zpěv jsou její první lásky, ale hraní je láska životní. Kredit jako herečka získala přelomovou rolí zpěvačky Seleny ve stejnojmenném filmu (1997), královny hudby tejano, která byla ve 23 letech zavražděna ředitelkou svého fanklubu. Jennifer tehdy prošla náročným konkurzem a nepodcenila ani přípravu na roli, dokonce strávila nějaký čas i s rodinou Seleny v Texasu.

Móda podle Jennifer

JLo si hodně zakládá na vzhledu a image. Možná je svou dokonalostí až posedlá, tvrdě maká na postavě, pečuje o pleť i vlasy a v módě je vždy o krůček napřed. Její pozice módní ikony je neotřesitelná od momentu, kdy vynesla legendární zelené šaty od Donatelly Versace. Psal se rok 2000 a Jennifer v šatech s tropickým potiskem a výstřihem k pupíku zazářila na předávání Grammy. A nejenže byla hvězdou večera, ale postarala se i o vznik Google image - jen ze stránek Grammy si totiž její fotku stáhly statisíce lidí a Google ten nápor nezvládal.

Foto: Kirby Lee, Gettyimages.com

V ikonických zelených šatech od Donatelly Versace Foto: Kirby Lee, Gettyimages.com

Lopez a Matthew McConaughey

Že by byla velká škoda, kdyby se rozhodla vybrat si jen jednu uměleckou činnost, potvrdila v roce 2001. Tehdy se jí podařil opravdu hvězdný kousek: film, ve kterém hrála po boku Matthew McConaugheyho Svatby podle Mary, byl kasovní trhák a její album s názvem JLo okamžitě vystřelilo na první místo v prodeji. Není také divu, obsahovalo hity jako např. Love Don't Cost a Thing.

American Idol

Před kamerou hraje, na pódiu zpívá, ale kdy je sama za sebe? Například v porotě talentové soutěže American Idol. Jako porotkyně nastoupila v roce 2010 a mnozí to hodnotí jako strategický tah. Byla totiž výrazná, empatická, zábavná. Flirtující roztomilým způsobem, dojatá nad skvělými výkony soutěžících, dramatická ve chvílích, kdy to bylo třeba. V té době měla za sebou pár neúspěchů a tohle byl její velký comeback.

Foto: FOX, Gettyimages.com

Jako porotkyně v soutěži American IdolFoto: FOX, Gettyimages.com

Las Vegas i Super Bowl

Jennifer Lopez je nezastavitelná, jede na plný plyn. Zvládla tříletý kontrakt v Las Vegas, což obnášelo 120 skvělých show, a následně předvedla strhující výkon ve Zlatokopkách, kde nejen tančila u tyče jako profík, ale opět ukázala, že v ní je i velký herecký talent. To, že jej nepotvrdila oscarová nominace, bylo pro ni obrovským zklamáním.

Nesmutnila ale dlouho, protože ji čekalo jedno z životních vystoupení: během přestávky na americkém Super Bowlu (vyvrcholení play-off severoamerické ligy v americkém fotbalu) si v roce 2020 zazpívala se Shakirou a podle magazínu Entertainment Weekly patřil jejich výstup do desítky nejlepších. Po vystoupení Jennifer řekla: „Je tolik věcí, které chci ještě udělat. Je toho tolik, co chci říct. Nekončím. Ani zdaleka.“ Co čeká Jennifer dál? My pevně věříme, že štěstí v lásce. Vše nejlepší, královno.

Foto: Kevin Winter , Gettyimages.com

Jennifer Lopez je všestranný talentFoto: Kevin Winter , Gettyimages.com

Načítám