Hlavní obsah

Nestárnoucí Jon Bon Jovi: Jeho žena mu odpouští nevěry už 35 let. Sex-appeal neztrácí zpěvák ani po šedesátce

Foto: Theo Wargo , Gettyimages.com

Foto: Theo Wargo , Gettyimages.com

I když oslavil zpěvák Jon Bon Jovi letos v březnu dvaašedesáté narozeniny, stále je to štramák. Idol 90. let dělá všechno možné i nemožné, aby se udržel na vrcholu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jon Bon Jovi stárne s grácií. Nepodstupuje plastické operace, nebarví si šediny a nehraje si na mladíka bez zdravotních problémů. Dokonce říká, že je připravený opustit pódia, tedy jít do důchodu, když to bude nezbytně nutné. I když je si svého věku vědom, dělá všechno, co je v jeho silách, aby se tak nestalo. „Podívám se do zrcadla a říkám si: Sakra, už nejsem tak mladý, jako jsem býval,“ směje se na sociálních sítích. Jeho vlasy už dávno nejsou blond, ale sex-appeal má pořád. Jak to dělá?

Nevěra? Jde o to, abyste nikdy nelhali, že jste svatí, ale zároveň nebyli takoví hlupáci, abyste si zničili domov.
Jon Bon Jovi

Vlastní posilovna

V suterénu svého domu má muzikant vlastní posilovnu. Najdete v ní veškeré standardní vybavení tělocvičny. Stojany na činky, kardio stroje, běžecký pás i TRX pomůcky. Po četných úrazech, které si přivodil na pódiu (zraněné rameno a meniskus, natržení lýtka) se sice vyhýbá běhání, ale jinak si nic neodpírá. S osobní trenérkou cvičí 5-6krát týdně. Drží se doporučení kamaráda a bývalého hráče amerického fotbalu Toma Bradyho, který vyvinul metodu TB12. Ta klade důraz na sílu a prevenci před zraněními a sází hlavně na rychlou chůzi.

Foto: Profimedia.cz

Před během dává Bon Jovi nyní přednost rychlejší chůziFoto: Profimedia.cz

Umí jít za svou komfortní zónu

Pro to, aby z něj fanynky i po tolika letech stále omdlévaly, se nebojí mnohé obětovat. Na turné 2022 ho ale zradily hlasivky až tak, že musel podstoupit operaci krku, jak nedávno prozradil. Kvůli rekonvalescenci tehdy dělal všechno možné. Hodiny zpěvu nestačily, začal experimentovat. „Během našeho posledního turné jsem nejedl nic s lepkem, žádné mléčné výrobky a nedotkl se alkoholu ani cukru. Byl jsem hodně hubený,“ popisoval. Dosáhl však svého. Posluchači žádné změny v jeho hlase nezaznamenali. K úplnému uzdravení má ale ještě daleko. V případě, že by ho nedosáhl, se zpíváním by skončil. „Nechci být jako tlustý Elvis. Ten se nikomu nelíbil,“ prohlásil nedávno v rozhovoru pro časopis The Times.

Žádná kosmetika ani estetické operace

Zdá se, že to, jak Jon Bon Jovi vypadá, je jen zásluha přírody. Stále má hustou kštici a odmítá prý jakékoli kosmetické nejen procedury, ale i produkty. „Kdybyste mi dali do ruky hydratační krém, nevím, co bych s ním měl dělat,“ smál se. Podobně s nadsázkou zareagoval i na otázku ohledně případné plastické operace: „Moje prsa už jsou velká dost. Nevidím potřebu operace.“ A že má šediny? I to k věku patří: „Jsem s tím v pohodě. Prostě jsem takový, jaký jsem.“ A právě sebevědomí, jak známo, se na našem vzhledu nejvíc odráží, díky němu vypadáme mladší.

Manželka mu odpouštěla nevěry

V nedávném rozhovoru pro deník Independent Jon Bon Jovi prozradil, že i když je s manželkou bezmála pětatřicet let, nebyl vždycky svatoušek. Dorothea mu musela odpustit nesčetně nevěr. „Existují všechna ta úžasná klišé rockové slávy. Jde o to, abyste nikdy nelhali, že jste svatí, ale zároveň nebyli takoví hlupáci, abyste si zničili domov,“ přiznal. Právě psychická pohoda je pro vzhled dalším z klíčových aspektů.

Foto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Muzikant s manželkou Dorotheou Hurley a jejich dcerou Stephanií Rose Bongiovi, která se živí jako kameramankaFoto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Jon Bon Jovi a alkohol

V minulosti Jon Bon Jovi přiznal, že pije mnohem víc alkoholu, než je zdravé. Na prahu šedesátky ale přibrzdil. Ačkoli společně se synem Jessem Bongiovim má vlastní značku vín Hampton Water Rosé, pije už jen příležitostně. „Všechno zastřešuje Jesse, já jsem spíš takový marketingový nástroj. Pracuji vlastně pro něj, není to moje zásluha,“ tvrdí. Sklenička dobře vychlazeného růžového vína pro zdraví rozhodně škodlivá není a při pohledu na zpěváka se dá říct, že přispívá ke kráse.

Načítám