Hlavní obsah

Jak šel čas s Janou Paulovou. Ve StarDance válcuje o dekády mladší soupeře, přitom je to už babička

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Je historicky nejstarší ženskou účastnicí StarDance, ale úspěšně se jí daří bořit všechny mýty o dámách v důchodovém věku. Jana Paulová vypadá úžasně, náročné tréninky zvládá se zářivým úsměvem a rozhodně není na chvostu. Ba naopak, první soutěžní večer s přehledem vyhrála! A na prahu sedmdesátky vypadá skoro stejně, jako když jí bylo dvacet.

Článek

Jak sama ještě před začátkem taneční soutěže StarDance řekla, je to pro ni výzva a především možnost, jak se ke svým sedmdesátým narozeninám (ty Jana Paulová oslaví v únoru 2025) doslova protančit.

Což se jí zatím daří s nesmírnou lehkostí a hlavně s pro ni typickým úsměvem na tváři, a to i když je historicky nejstarší ženskou účastnicí soutěže (trumfnul ji pouze Pavel Trávníček, kterému bylo 71, když v soutěži tančil).

Je jasné, že ať už skončí Paulová ve StarDance na jakémkoli místě (poté, co u porotců vyhrála první kolo, to ale na brzké vypadnutí rozhodně nevypadá), její odkaz je cennější než jakákoli výhra. „Na to, abychom šly sypat holubům, je ještě dost času,“ uvedla ve svém medailonku Paulová a všem ženám ve zralém věku jasně dokázala, že na datum vašeho narození, slušně řečeno, „kálí bílý tesák“. V případě Jany Paulové snad není nic nemožné, protože to vypadá, že zastavila čas. Ostatně, přesvědčte se níže v naší fotogalerii!

Pořád jako holčička

DAMU dostudovala v roce 1976 a vrhla se na prkna, co znamenají svět. Hrála třeba v divadle Semafor, kde například s Josefem Dvořákem účinkovala v představení s Pydlou v zádech. A když se podíváte na snímky z tohoto představení, staré přes čtyřicet let, a na ty z dnešní doby, moc rozdílů nenajdete.

A stejné je to i s filmem. Paulová hrála v řadě snímků, ale nejvíc ji mají fanoušci spojenou asi s Kameňákem Zdeňka Trošky, kde hrála Vilmu, manželku Pepy, kterého ztvárnil Václav Vydra. Jejím zatím posledním filmovým počinem je komedie Ženská pomsta z roku 2020, ale opět by málokdo řekl, že filmy od sebe dělí zhruba 17 let (první Kameňák vznikl v roce 2003, druhý v roce 2004, třetí pak v roce 2005).

A když vidíte, jak válí ve StarDance, jak dře na trénincích, ale ještě se u toho stíhá smát a bavit, blížící se sedmdesátku byste jí netipli ani náhodou.

Rodinné zázemí

Je dost možné, že za svůj mladistvý vzhled a věčný úsměv na tváří vděčí herečka i rodinnému štěstí. Už neuvěřitelných 47 let totiž svůj život sdílí s hudebníkem Milanem Svobodou, příběh jejich lásky je opravdu dlouhý a hlavně trvalý.

S manželem má herečka dvě dnes už dospělé dcery – Anežku a Adélu.

Obě žijí v zahraničí, mladší Anežka v Anglii na Normanských ostrovech. Za ní a za vnučkou tam herečka létá pravidelně, ale kvůli tréninkům na StarDance to bylo komplikovanější. O to větší štěstí Paulová prožívala, když Anežka dorazila na její první taneční večer.

Adéla žije v Indii, s manželem si libují v tak trochu jiném způsobu života daleko od světa šoubyznysu. Na StarDance tedy nedorazili, ale i oni se s Paulovou vídají, koneckonců Indie je jednou z oblíbených hereččiných dovolenkových destinací. Vyráží tam pravidelně, v minulosti tam dokonce pomohla se založením školy pro sirotky.

Fungující vztah a láska, která trvá desítky let? Sen, který ale někteří žijí doopravdy. Kterým slavným párům klape manželství přes 40 let? Recept na štěstí mají Goldie Hawn i Jana Paulová

Načítám