Hlavní obsah

VIP diety: JLo žije bez cukrů, Victoria Beckham jí stále stejné jídlo a Beyoncé pije jen vodu s pepřem

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Že mají tyto slavné ženy krásnou postavu, to rozhodně není náhoda. Kromě pravidelného pohybu se značně omezují v jídle. Přečtěte si, jaké diety si naordinovaly. U některých je ale nutné dodat: „Zkoušejte jen na vlastní nebezpečí!“

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Největší celebrity mívají k dispozici nejlepší kuchaře i odborníky na výživu a k jejich dokonalým křivkám fanoušci často vzhlížejí jako ke vzorům, řídí se jejich fitness plány a dodržují stejné stravovací postupy jako ony. Jsou ale všechny „VIP návyky“ skutečně hodné následování?

Kim Kardashian

Slavná influencerka je drastickými metodami hubnutí pověstná. Před letošním Met Gala dodržovala Atkinsonovu dietu a za tři týdny zhubla sedm kilogramů. Tento jídelní plán nařizuje konzumaci pouze 40 gramů sacharidů denně, Kim Kardashian navíc trávila hodiny na běhacím pásu.

  • Nevýhody: Sacharidy jsou důležité pro správné fungování mozku, a pokud snížíte jejich příjem na minimum a nahradíte je bílkovinami, zatěžujete ledviny. Navíc po skončení takové diety je téměř zaručený jo-jo efekt.

Megan Fox

Herečka dodržuje pětifaktorovou dietu. Nejedná se ani tak o dietu, jako spíš o celkem rozumný životní styl. Zahrnuje pět jídel denně složených z pěti surovin, pětkrát týdně pohyb a také pět možností „hřešení“ v jednom týdnu. Megan Fox se vyhýbá cukru, zpracovaným potravinám a hydrogenovaným olejům a její jídelníček zahrnuje japonská jídla, ryby, kuřecí prsa, vaječné bílky, ovesné vločky, smoothie a velké množství ovoce a zeleniny.

  • Nevýhody: Musíte mít přesně spočítaný denní příjem kalorií a řídit se jím i během přípravy jídel. Výsledky nejsou na počkání a je nutné plánovat také čas na sportovní aktivity.

Výpočty, které využijete při hubnutí

Jennifer Aniston

Populární představitelka Rachel se při jídle řídí umírněností. Den začíná vodou s citronem, po ní si dá vejce nebo avokádo. K snídani dává Jennifer Aniston přednost smoothie nebo čistému proteinu s banánem, borůvkami a stévií nebo se směsí zeleniny. A také její obědy a večeře jsou velmi jednoduché – jedná se o spojení salátu a bílkovin.

  • Nevýhody: Žádné! Tohle není žádná „dieta“, ale středomořský způsob stravování, který je velmi vhodný jako součást zdravého životního stylu. Pokud tedy hledáte návod na dlouhodobě udržitelný jídelníček, právě ho máte před sebou.

Jennifer Lopez

Postava této dámy je výsledkem dlouholeté tvrdé dřiny. Jennifer Lopez začíná svůj den smoothie a dopřává si velké množství bílkovin v podobě krůtího, kuřecího a hovězího masa, ryb a ořechů. Ke svačině si pochutnává na ovoci a zelenině – dává přednost kapustě, brokolici a špenátu. Vyhýbá se naopak mrkvi a kukuřici, protože mají vysoký obsah přirozeného cukru. Kdo viděl na Netflixu dokument o jejím životě, ten ví, že k tomu ještě každý den dře hodiny v posilovně.

  • Nevýhody: Dlouhodobá absence sacharidů ve stravě není přirozená a pravděpodobně ani zdravá. A pro netrénovaného člověka je riskantní začít hned v takové míře sportovat, hrozí úrazy a zranění.

Victoria Beckham

Bývalá Spice Girl drží stejnou dietu už více než dvě dekády. Její hvězdný manžel David Beckham počátkem roku 2022 prohlásil, že třebaže on sám je gurmán, jeho žena „jen velmi zřídka“ ochutná něco jiného než grilovanou rybu a dušenou zeleninu. Na jeho výrok Victoria Beckham později reagovala na tiktoku a objasnila, že její strava je skutečně „disciplinovaná“, ale navíc si užívá i zdravé tuky a pravidelně pije alkohol.

  • Nevýhody: Konzumace stále stejných potravin může způsobit, že vám budou chybět živiny. Jedině příjem širšího sortimentu zaručí dostatek vitaminů a minerálů.

Beyoncé

Když potřebuje Beyoncé zhubnout, naordinuje si desetidenní očistnou kúru Master Cleanse. Ta vyžaduje, aby dietáři nic nejedli a pili pouze vodu s citronem, javorovým sirupem a kajenským pepřem. Přísun energie se tak smrskne za jeden den na 720 kilokalorií, což je velmi málo, a celá dieta tak přináší především hlad a utrpení.

  • Nevýhody: Organismus nedostane základní živiny. Deficit bílkovin a zdravých tuků vede k velké únavě a také ke ztrátě svalů místo tuků.

Načítám