Hlavní obsah

Hilary Swank padesátnicí. Talentovaný dříč, který neměl dlouho štěstí v lásce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Je to další žena, která dokazuje, že věk je opravdu jen číslo. Čerstvé padesátnici byste tenhle věk nejspíš nehádali. Jaká je Hilary Swank v práci a soukromí? Vedle koho našla herečka klid a štěstí a s kým jí to v životě naopak nevyšlo?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Skvělá herečka, majitelka dvou Oscarů, ale také maminka dvojčat, to je Hilary Swank. Dnes slaví padesáté narozeniny, ale věřte, že cesta k jejím úspěchům v pracovním i soukromém životě byla plná úskalí, dřiny a odříkání.

Hilary Swank- její cesta k herectví

O herectví snila Hilary Swank v podstatě od dětství, od útlého věku se věnovala ochotnickému divadlu. Ale byla také zanícenou sportovkyní, dělala gymnastiku a plavání, a právě sport ji prý naučil disciplíně a tomu, že dřina se vyplácí. Jít až na hranu svých možností, nepolevovat a hlavně věci nevzdávat.

A tak se v šestnácti jednoduše rozhodla, že herečkou se nestane jen tak a nejspíš ani náhodou v Nebrasce, kde se narodila a žila, ale je potřeba si za svým snem tvrdě jít. Přestěhovala se do Los Angeles, ale protože byla velmi mladá, šla s ní matka.

Následujících sedm let bylo velmi těžkých, Hilary neměla nabídky buď žádné, nebo šlo o malé role v podřadných filmech a seriálech. Zpočátku dokonce neměly kde bydlet a přespávaly v autě. Až když maminka dokázala našetřit nějaké peníze na pronájem, měly aspoň střechu nad hlavou. Ale ani jedna to nehodlala vzdát a díkybohu za to!

Beverly Hills 90210

První zlom přišel v roce 1998, když dostala nabídku účinkovat v tehdy velmi oblíbeném a dnes už doslova legendárním seriálu Beverly Hills 90210. Hrála dívku, do které se zamiloval Steve Sanders v podání Iana Zieringa. Původně mělo jít o kontrakt na dva roky, což pro mladou herečku konečně znamenalo jistý a stálý příjem, ale po deseti dílech bylo po všem a Swank byla opět bez práce.

Potvrdilo se však, že všechno zlé je pro něco dobré. Jen pár týdnů po vyhazovu z Beverly Hills dostala pro její kariéru naprosto zlomovou nabídku – zahrát si trans hocha, dívku, v jejímž ženském těle žije mysl a duch chlapce. Za svůj výkon ve filmu Kluci nepláčou si v roce 2000 odnesla Oscara za nejlepší herecký výkon! Zlaté sošky má už doma dvě, další přibyla o pět let později, za roli mladé boxerky ve snímku Million Dollar Baby.

Poprvé rodila ve 48 letech, dvojčata

Ani hereččin milostný život nebyl zpočátku žádná romantická pohádka, byl plný rozchodů a zklamání. Poprvé se vdávala v roce 1997, kdy si vzala herce Chada Loweho. Ten během jejich manželství bojoval se závislostí na alkoholu, a i když nad tímto démonem nakonec vyhrál (a to i díky podpoře Hilary Swank), jejich vztah to poznamenalo a v roce 2006 se rozvedli.

Pět let pak herečka chodila se svým agentem Johnem Campisim, ale v roce 2012 se rozešli. Proč, to ani jeden z nich nijak nekomentoval. V roce 2015 ale Swank potkala bývalého profesionálního tenistu Rubena Torrese a vypadalo to, že konečně našla lásku svého života. V roce 2016 oznámili zasnoubení a svět čekal na pohádkovou svatbu. Po třech měsících ale přišel šok, zasnoubení bylo zrušeno a pár se rozešel. Proč? Opět nikdo neví.

V roce 2016 se po boku herečky začal objevovat podnikatel Philip Schneider a v roce 2018 se tihle dva vzali. A o další čtyři roky později se světu pochlubili novinkou – Swank byla těhotná a čekala dvojčata. Na svět děti přivedla, když jí bylo 48, takže čelila nejen gratulacím, ale i hejtům, že je na děti stará. Herečka si ale radost nenechala kazit, vždy prý věděla, že se chce stát matkou, jen nevěděla, kdy bude ten správný čas. Pro ni nastal ve 48 letech a na to, co všechno ženské tělo dokáže, prý bude navždy pyšná.

Hilary Swank a charita

Swank ale není jen herečka a maminka, věnuje se i charitě. Založila nadaci Hilaroo, která pomáhá opuštěným psům a dětem. Nadace vznikla poté, co v roce 2019 herečce zemřela fenka Karoo (název nadace je právě spojením jména Hilary a Karoo), které se herečka ujala jako zuboženého štěněte.

Načítám