Hlavní obsah

Takhle vypadá štěstí! George Clooney a jeho chytrá žena Amal: Láska na první pohled a svatba do roka

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Před setkáním se známou právničkou Amal Alamuddin platil George Clooney za nejslavnějšího starého mládence Hollywoodu. Byl už jednou ženatý a roky si trval na tom, že už se nikdy znovu neožení. Člověk míní, život mění… Z nezávislého krasavce je nyní nejen ženáč, ale i pyšný tatínek dvojčat.

Článek

Po rozvodu s první ženou, herečkou Talií Balsam, s níž žil čtyři roky, to vypadalo na tak velké životní zklamání, že už se mu do chomoutu znovu nechtělo. Slavného herce tak provázela pověst starého mládence a domácí společnost mu dlouhá léta dělal jen pejsek a prasátko, které pojmenoval Max. To v roce 2006 uhynulo a páníčka to patřičně zasáhlo – strávili spolu neuvěřitelných osmnáct let! „Bylo to podle zvěrolékařů nejstarší prase, jaké kdy viděli. Je to pro mě rána, doprovázelo mě velkou část života,“ nechal se slyšet George Clooney.

U jejich seznámení byli i rodiče

Pak ale přišel rok 2013… Herec má nemovitosti po celém světě a jednou z nich je i vila u jezera Como v Itálii. Často zde pořádal večírky a setkání s přáteli a jednou ho tady kamarád seznámil s právničkou Amal Alamuddin. A slavnému muži ihned učarovala - nejen svou krásou, ale také inteligencí. Souhrou náhod byli u jejich seznámení přítomní i hercovi rodiče a ti si Amal oblíbili stejně jako jejich syn. Čerstvě zamilovaní si začali psát maily a o pár dní později vyrazili i na první rande.

Správný tým hned od začátku

Jen pár týdnů po seznámení byl George Clooney do Amal už tak zamilovaný, že by jí snesl modré z nebe. Na začátku roku 2014 ji vzal na výlet do Keni, protože věděl, že miluje žirafy. Když po návratu ukazoval fotky svému kamarádovi, producentovi Benu Weissovi, prohlásil: „Myslím, že ji požádám o ruku.“ A tak se i stalo.

Stačilo půl roku, aby si herec uvědomil, že sličná bruneta je pro něj ta pravá. „Poklekl jsem a udělal jsem všechny ty věci, které se očekávají,“ prozradil pak magazínu THR. „Moje jediná pochybnost byla, jestli si nebude myslet, že je příliš brzo,“ pokračoval. „Ale nebylo pochyb, že jsme správný tým. A byli jsme jím hned od začátku.“ Amal Alamuddin to cítila stejně a bez většího rozmýšlení souhlasila. Herec se pak prý nemohl postavit na nohy kvůli bolavým zádům…

Civilní svatba v Evropě

Svatba se konala ještě téhož roku, právě v Itálii, tedy zemi jejich seznámení. „Nemusel jsem vytáhnout nohy z domu, abych poznal lásku svého života,“ smál se v roce 2018 v show Davida Lettermana. S tím, že se chtějí brát, nedělali žádné tajnosti. V září 2014, kdy na galavečeru organizace Celebrity Fight Night ve Florencii herec přebíral cenu za humanitární pomoc, ve své děkovné řeči mimo jiné řekl: „Tady v Itálii jsem potkal svou krásnou nastávající nevěstu, se kterou se za pár týdnů ožením. Amal, víš, že tě moc miluji a nemůžu se dočkat, až budu tvůj manžel.“

Z krasavce táta na plný úvazek

Svatba je jedna věc, ale že by se George Clooney hrnul do otcovské role, to si snad nikdo neuměl představit: otcovství striktně odmítal. A ještě v roce 2015 v jednom rozhovoru přiznal, že se s manželkou shodli, že potomky neplánují, protože je pro oba důležitější kariéra. Trvalo pouhé dva roky, než změnili plány. Tehdy spokojený herec pro časopis The Hollywood Reporter uvedl: „Cítili jsme, že jsme měli velké štěstí. A měli bychom se o to štěstí, které máme, podělit. Bylo by sebestředné, kdyby patřilo jen nám.“ A tak tři roky po svatbě přivítal slavný pár na svět dvojčata Alexandra a Ellu. Dítka se narodila v červnu 2017 a bývalý „sebestředný starý mládenec“ říká, že mu otcovství dalo víc než Hollywood.

Stále zamilovaní

I když už jsou spolu deset let, oba jsou velmi pracovně vytížení a k tomu se snaží všechen volný čas trávit s dětmi, nezapomínají ani jeden na druhého a na vzájemná vyznání lásky. Romantická gesta, která George Clooney dělá, by si přála snad každá žena. „Píšu jí dopisy, i když jsme spolu doma. Dám jí ho na stůl nebo pod polštář a čekám, až mi odepíše,“ svěřil se v rozhovoru pro organizaci AARP v roce 2021.

Společné zájmy a touha pomáhat

Manželé se vždycky maximálně podporovali ve svých pracovních plánech. Společně pak založili v roce 2016 neziskovou organizaci Clooney Foundation for Justice, která poskytuje bezplatnou právní podporu obětem porušování lidských práv ve více než 40 zemích světa. Nadace také pomohla vybudovat školy pro syrské uprchlíky a lidem postiženým válkou na Ukrajině. „Naším cílem je osvobodit nevinné a potrestat viníky. Myslím, že nás oba inspirovali mladí lidé, kteří bojují proti nespravedlnosti ve svých komunitách, nová generace, jež nepřijme status quo,“ tvrdí George Clooney.

Načítám