Hlavní obsah

Usměvavá Sigourney Weaver, maskovaná Winona Ryder a spokojení George a Amal Clooney: Filmové Benátky v rozjezdu

Foto: Ernesto Ruscio, Gettyimages.com

Foto: Ernesto Ruscio, Gettyimages.com

Benátky se ode dneška do 7. září stanou hlavním městem filmu – začíná totiž 81. ročník mezinárodního filmového festivalu, na kterém na rozdíl od loňského ročníku nebudou chybět největší hollywoodské hvězdy. Některé z nich už do Benátek dorazily a vy se můžete podívat, s jakou náladou a jak jim to slušelo.

Článek

Na letošním filmovém festivalu v Benátkách představí své novinky Tim Burton či Pedro Almodóvar. Budeme tam mít i dva české zástupce. První je debutující režisér Vojtěch Strakatý a jeho film After party, který vypráví o jeho vlastní zkušenosti s exekucí. Druhý je snímek Křehký domov od Victorie Lopuchinové a Ondřeje Moravce, vypráví příběh rodiny zasažené válkou na Ukrajině.

Kdo získá Zlatého lva? Jistá je zatím Sigourney Weaver

O hlavní cenu, tedy Zlatého lva, bude bojovat 21 filmů. Festival zahájí snímek Beetlejuice Beetlejuice s Michaelem Keatonem a Winonou Ryder, který režíroval Tim Burton. Jako režisér se tu představí i Kevin Costner s filmem Horizont: Americká sága – kapitola druhá.

Diváci se mohou těšit i na komediální film Wolfs s Bradem Pittem a Georgem Clooneyem. Oba slavní herci si zahrají zametače mrtvol. Film bude promítán mimo hlavní soutěž.

Ocenění v podobě Zlatého lva dostane za celoživotní dílo americká herečka Sigourney Weaver.

Kdo přijel na Filmový festival Benátky 2024?

Na rozdíl od loňského ročníku, který byl ochuzen o mnohé slavné tváře kvůli stávce hollywoodských scenáristů a herců, letos si festival evidentně mnohé celebrity ujít nenechají. Už před samotným zahájením se začala sjíždět na benátský ostrov Lido jedna slavná osoba za druhou a vy si můžete prohlédnout fotogalerii, která jejich příjezd zaznamenává.

Načítám