Hlavní obsah

Fenomén seriálu Ulice: Továrna na hvězdy stvořila Pagáčovou, Štáfka, Krejčíkovou nebo Bebarovou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Když se v roce 2005 zrodil fenomén v podobě seriálu Ulice, nikdo nepředvídal, že se bude vysílat i o 19 let později. Nejenže se stále těší neuvěřitelné sledovanosti, ale stal se i začátkem pro mnoho herců. Komu odstartovala Ulice kariéru?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Téměř každodenní prostor na televizní obrazovce, mediální pozornost a získání zkušeností od hereckých bardů, jako například Hany Maciuchové, Rudolfa Hrušínského ml. nebo Terezy Brodské. Co víc by si mohl začínající herec přát. Takovou možnost dostali kromě Patricie Pagáčové, jež se po šesti letech do seriálu Ulice vrací, i jiní „nováčci“. Jací a jak s touto možností naložili?

Patricie Pagáčová

Stejnou dobu jako její seriálový bratr Jakub Štáfek účinkovala v Ulici i Patricie Pagáčová, v té době ještě Solaříková. V Ulici na vlastní žádost skončila a její postava se odstěhovala do zahraničí. Osud její postavy tak zůstal otevřený a diváci nepřestali doufat, že se s ní znovu setkají. To se právě děje! V Ulici se objeví 21. června, v poslední epizodě před prázdninovou pauzou. „Pro mě je ten návrat po pěti letech především velká nostalgie, přece jen jsem v Ulici strávila 14 let… Přijde mi, jako by se nic nezměnilo, jsou tady stejní lidé, stejné tváře, je to, jako bych se vrátila domů.“ Za dobu, kdy Pagáčová Ulici nenatáčela, se prosadila jako moderátorka a porotkyně talentových soutěží. K tomu se stihla vdát a porodit dceru Bibi.

Jakub Štáfek

Se seriálem Ulice se představitel postavy Matěje Jordána Jakub Štáfek rozloučil v neuvěřitelném 3390. díle. Začínal v něm jako čtrnáctiletý chlapec a popularitě se těšil čtrnáct sezon. Pak se rozhodl na vlastní žádost tento dobře rozjetý vlak opustit. „Jedna krásná kapitola se uzavírá, další přede mnou. Díky za vše, parto,“ napsal na facebooku. I když se nabízelo, že se Jakub ze škatulky, kterou díky Ulici získal, nevymaní, opak je pravdou. Prosadil se jako komediální herec, scenárista, režisér i jako producent.

Aneta Krejčíková

Jedna z mála hereček, která je seriálu Ulice věrná po všech směrech a v jiných projektech se objevuje jen v epizodních rolích (Rapl, Volha), je představitelka Gábiny Pumrové Aneta Krejčíková. Ta se s Ulicí rozloučila po 13 letech v roce 2018, ale po čtyřech letech se na televizní obrazovky opět vrátila. Hlavně proto, že má podle ní seriál vzdělávací přesah a informuje o vážných společenských problémech. Mezitím se věnovala výhradně mateřským povinnostem. V roce 2018 se jí narodil syn Ben a o dva roky později dcera Antonie. Kromě toho se věnuje i divadlu, účinkuje na dvou pražských scénách – v Divadle Na Fidlovačce a Divadle na Vinohradech.

Štěpán Benoni

Těžko říct, jestli herce Štěpána Benoniho víc proslavilo účinkování v Ulici, nebo následně v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Jeho odrazovým můstkem bylo ale bezpochyby ztvárnění Štěpána Stránského, milence Patricie Pagáčové právě v Ulici. Stal se téměř přes noc hvězdou. „Ze začátku jsem byl ze zájmu fanoušků zaskočený. Vím ale, že je to součástí mojí práce a zájem mě těší. Neznám herce, který by nechtěl být známý,“ svěřil se pro iDnes.cz. I když Ulici v jeho případě už definitivně odzvonilo, jeho kariéra rozhodně neutrpěla. Účinkuje na divadelní scéně Studia DVA a hraje v několika seriálech, i na konkurenčních televizích.

Tereza Bebarová

Ukrajinka Světlana, kterou v Ulici hrála herečka Tereza Bebarová, se stala jednou z nejoblíbenějších postav tohoto nekonečného seriálu. Aby ne, byla tam od samého začátku. O to větším zklamáním pro diváky bylo, když v roce 2020 její postava skončila. Terezu si oblíbili. Navíc na rozdíl od svých kolegů seriál opustit nechtěla. Bylo to rozhodnutí scenáristů. Z prvotního šoku se ale Bebarová rychle oklepala. Každopádně v její kariéře znamenala Ulice ohromný zlom, protože do té doby byla známá hlavně díky dabingu. Nyní je vyhledávanou herečkou a hlavně moderátorkou pořadu Peče celá země.

Načítám