Hlavní obsah

Eva Mendes: V 50 jsem šťastnější než kdy dřív! A její recept? Vychovávejte děti a milujte svého Kena

Foto: Vittorio Zunino Celotto , Gettyimages.com

Foto: Vittorio Zunino Celotto , Gettyimages.com

Jasným důkazem, že padesátka je dnes pro mnohé ženy spíš symbolem naplněného a spokojeného života než připomínkou blížícího se stáří, je herečka Eva Mendes. Jaký je její recept na životní pohodu a vyrovnanost?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jak se tahle kráska nedávno v rozhovoru pro magazín People svěřila, nikdy si neuměla představit, jaký bude její život v padesáti. Ale je to tu, kulaté výročí oslavila letos v březnu – a nikdy se prý necítila lépe! „Vidím stárnout svou mámu. Vidím, jak stárnu já. Vidím vyrůstat své děti. Jsem tak šťastná a vděčná, že jsem stále tady,“ řekla.

Stará ve třiceti?

Jak dále prozradila, když byla mladší, všichni nad třicet jí připadali staří a vůbec netušila, jak by měl její život vypadat. Dlouho se soustředila na kariéru, čtyřicítka se blížila… Pak ale během natáčení thrilleru Za borovicovým hájem potkala svého osudového muže – a všechno bylo rázem jinak.

O šest let mladší Ryan Gosling ji tehdy doslova uhranul a stejně tak i ona jeho. Herecký pár je i po třinácti letech vztahu stále velmi zamilovaný a jeden na druhého pějí ódy. Společně vychovávají dvě dcery – Esmeraldu Amandu (9) a Amandu Lee (8) – a klape jim to po všech stránkách. Což se jistě odráží také na tom, jak skvěle Eva Mendes vypadá a jak dobře se cítí.

Jak to, že se cítí tak skvěle?

Herečka má na pohodu jednoduchý recept: „Vychovávejte děti a věnujete se jim naplno!“ Když ve čtyřiceti poprvé otěhotněla, mnozí jí prý říkali, ať počítá s tím, že bude unavená. Ještě častěji to slýchala, když chvíli nato otěhotněla podruhé. „Je to ale ta nejhloupější věc, jakou jsem kdy slyšela,“ má Eva Mendes jasno. Mít děti ve dvaceti? To pro ni bylo nepředstavitelné, prý byla sama ještě dítě, užívala si a kouřila… „Rozhodně bych v té době dítě vychovávat nemohla. Teď je to úplně něco jiného!“

Foto: Profimedia.cz

Eva Mendes a Ryan Gosling jsou spolu už 13 let šťastní a vychovávají dvě dceryFoto: Profimedia.cz

Rodina na prvním místě

A dobře ví, o čem mluví. Kvůli rodině se vzdala kariéry a už deset let se věnuje především dcerám. A činí ji to šťastnou, vyrovnanou a spokojenou. „Věděla jsem, že moje děti budou malé jen jednou, a za nic na světě bych si to nenechala ujít,“ vypráví. Dokonce napsala knihu, která má vyjít na podzim a vychází z jejích vlastních zkušeností s výchovou potomků. A i její partner Ryan Gosling se na několik let vzdal filmování, aby mohl být se ženou a dětmi, protože – jak sám říká – jeho rodina je jeho největší investice.

Stvořeni jeden pro druhého

Za kladným postojem k životu je jistě i krásný vztah, který s otcem svých dětí Eva Mendes má. Vzájemnou lásku jim může každý závidět. „Moc dobře vím, že jsem s osobou, se kterou je mi souzeno být,“ rozplýval se herec už v roce 2015 pro magazín Hello! „Ona je teď doma s našimi holčičkami. A zatímco já jsem zpíval, tančil a hrál na piano, moje žena vychovávala naši dcerku a byla těhotná s naší druhou dcerou a k tomu se snažila pomáhat bratrovi v boji s rakovinou,“ vyznal se znovu o dva roky později při děkovné řeči, když získal Zlatý glóbus za filmový muzikál La La Land.

Ale ani jeho vyvolená nezůstává ve chvále pozadu. Poté, co si Ryan Gosling vysloužil už třetí nominaci na Oscara, tentokrát za roli Kena ve filmovém hitu Barbie, napsala Eva Mendes na sociální sítě dojemné vyznání: „Jsem na něj tak hrdá. Musel ustát tolik nenávistných komentářů, když tu roli přijal. A přesto vytvořil originální, vtipnou, překrásnou a nyní už i ikonickou postavu. Jsem hrdá na to, že můžu být Barbie tohoto Kena!“

Načítám