Hlavní obsah

Dojemné chvíle manželů Preissových, cena i pro Vondráčkovou a Kňažka: Ceny Thálie 2024

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Cena Thálie je ocenění udělované Hereckou asociací od roku 1993 nejlepším divadelním hercům a nejlepším umělcům naší kulturní scény. Letos si pro ni do historické budovy Národního divadla v Praze přišla třeba Helena Vondráčková, Viktor Preiss nebo Milan Kňažko.

Článek

Národní divadlo, konkrétně jeho historická budova, nabízí již tradičně a koždoročně své prostory pro galavečer spojený s předáváním Cen Thálie. Ty se letos, 5. října, rozdělovaly už po jednatřicáté za skvělé výkony nejen v oboru herectví, ale i za tanec a balet, operetu či operu, muzikál, alternativní divadlo, pantomimu a další obory umělecké činnosti. Ceny mohou být oceněním za konkrétní roli, ale také za celoživotní dílo.

Stejně jako každý rok, i letos jsme se mohli během večera potkat s těmi nejuznávanějšími umělci, kteří byli nominováni, ale také s těmi v sále, kteří je přišli podpořit a pogratulovat k ocenění.

Letos si Cenu Thálie odnesla například i  Helena Vondráčková za muzikálové role, Viktor Preiss za celoživotní dílo nebo Milan Kňažko cenu pro zahraničního umělce (které další slovenské herce milujeme?). Oceněných bylo samozřejmě mnohem víc – proto se s námi podívejte ve fotogalerii na to, kdo si odnášel krásnou sošku z dílny české sklárny Ajeto (autorem její podoby byl Bořek Šípek, spoluzakladatel této sklárny), ale také na ty, kteří byli ten večer mezi hosty.

Než se podíváte na fotky z večera, máme pro vás jednu dojemnou reakci, kterou zveřejnila herečka Martina Preissová na svém Instagramu. Jak sama napsala, není třeba slov…

Fotogalerie:předávání Cen Thálie 2024

Načítám