Hlavní obsah

Děti slavných mizí z Česka do zahraničí. Nikdy není pozdě začít znova, vzkazuje Mariana Prachařová

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Svět se zmenšil a je čím dál víc na dosah. Je skvělé, že pokud chcete a máte možnost, můžete se ze dne na den sbalit a odstěhovat, kam jen vás srdce táhne. Nedávno to udělala i dcera herečky Dany Batulkové Mariana – a rozhodně není sama.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Odjet studovat, a to dokonce i na střední školu do zahraničí, či se tam rovnou přestěhovat, je stále běžnější. Možnosti jsou obrovské, a tak není divu, že ti, kdo mohou, je využívají. Mezi nimi i hodně potomků známých lidí. Léta studovala v zahraničí například Klára, dcera Michala Davida, a syn herečky Dany Morávkové a muzikanta Petra Maláska dokončil loni studium na anglické univerzitě v Canterbury a letos se pochlubil dalším magisterským titulem z univerzity ve Warwicku. Kdo další se vydal do světa?

Mariana Prachařová

„Jsem tady, rozkoukávám se a nemám ponětí, co se stane, ale jenom vím, že jsem to potřebovala,“ napsala členka slavného hereckého klanu Prachařových v příspěvku na sociálních sítích. Zvěčnila se, jak stojí na letišti obklopena kufry a očekáváním, co jí velká životní změna přinese. Ve třiceti letech se Mariana Prachařová rozhodla odstěhovat do Londýna. Chce zkusit žít jinde, sama, od začátku, bez rodiny, kamarádů, bez bydlení, bez plánů… Lákavé? Jak pro koho. Ale ona věří, že kdyby se neodhodlala, bude jednou litovat. „Myslím si, že když něco takového chcete zkusit, tak to udělejte. I když se spálíte, i když na tom vyhoříte. Já nechci jednou polemizovat nad tím, jaké by to bylo, kdybych to neudělala,“ napsala.

Antonín Holub

Pyšní na svého syna jsou jistě i herečtí rodiče Barbora Hrzánová a Radek Holub. Šestadvacetiletý Antonín se vydal v jejich šlépějích a pro studium herectví si vybral prestižní školu ECM de Paris, kde vystudoval muzikálové herectví. V Paříži již také odehrál i své první role, ale nezapomíná ani na Česko. Stále tu vystupuje s kapelou Condurango, kde hraje i jeho matka. A s oběma rodiči se také potkává v představení Dobře rozehraná partie. Jak se svěřil v pořadu Show Jana Krause, žít „dvojí život“ a pendlovat mezi dvěma světy – Prahou a Paříží – ho prý strašně baví. „Velký rozdíl to není, protože je to pořád malý cirkus, stejné divadlo. Tam je to také malý rybníček, i když trochu ve větším,“ popsal Antonín Holub rozdíl mezi oběma městy.

Anežka Chudlíková alias Not So Funny Any

Velkou díru do světa udělala i dcera známé životní koučky Janky Chudlíkové – na instagramu ji najdete pod jménem Not So Funny Any. Anežka nejenže založila stejnojmennou úspěšnou kosmetickou firmu, ale po vzoru své matky, která si před časem koupila dům v Chorvatsku a valnou část roku tu žije, se také odhodlala přesídlit do zahraničí. A hned přímo za oceán do centra obchodu, módy i luxusu – do New Yorku. Inspirace pro nejnovější trendy tu určitě najde víc než dost.

Jakub Mareš

To nejlepší vzdělání chce dopřát svým dětem i známý moderátor Leoš Mareš. Jako prvního do světa vyslal svého staršího syna Jakuba, a to rovnou na čtyři roky do USA, na prestižní univerzitu Florida Southern College. Rozhodně to není levné, roční školné zde vychází na necelý milion korun. K tomu se však musí připočítat i ubytování na koleji a základní stravování. Pyšný otec potomka na kolej osobně doprovodil a při té příležitosti se dojatě svěřil: „Můj syn dneska nastupuje na univerzitu daleko za velkou louží. O tom se nám ani nesnilo, když my jsme studovali.“ Tak uvidíme, co chystá pro svého mladšího syna, patnáctiletého Matěje, a ještě malou, dvouletou Alex, kterou má se svou druhou ženou Monikou.

Samuel Vomáčka

Také moderátorka Tereza Pergnerová už vypustila svého již dospělého syna Sama do světa. Před rokem se rozhodl přesídlit do Rakouska, kde pracuje jako kuchař ve čtyřhvězdičkovém hotelu. A jak se svěřila pro Super, je moc ráda, že vylétl z hnízda: „Jsem obyčejná máma, které záleží na tom, aby syn nebyl fixován na maminku. Já jsem ho podpořila, že chce být sám sebou. Je mu 23. Sam nikdy nebyl mamánek. Je velmi citlivý a velmi samostatný a já z něj mám radost.“

Související témata:

Načítám