Hlavní obsah

Monika z Přátel slaví šedesátiny! Courteney Cox se začala mít ráda až po padesátce

Foto: Raymond Hall, Gettyimages.com

Foto: Raymond Hall, Gettyimages.com

O Courteney Cox by se dalo hovořit jako o herečce jedné role. I když se snažila sebevíc, ze škatulky „puntičkářky Moniky“ se jí nikdy vymanit nepodařilo. Přesto je šťastná. Konečně se snad smířila i s tím, že čas se zastavit nedá.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Courteney Bass Cox se narodila do rodiny obchodníka jako nejmladší ze čtyř dětí. Studovala design a architekturu, ale nechala se zlákat touhou po bohémském životě. Z rodné Alabamy se odstěhovala do New Yorku vstříc nové budoucnosti. Sama nevěděla, co bude dělat. Toužila stát se modelkou, a to i přes to, že měří pouhých 165 cm. Nakonec ale uspěla víc, než možná čekala.

Monika jí změnila život

První z větších úspěchů zaznamenala v roce 1984, kdy byla vybrána k účinkování v klipu Bruce Springsteena k písni Dancing in the Dark. „Myslím, že mě najali proto, že jsem byla autenticky nervózní a opravdu jsem nebyla dobrá tanečnice. Fungovalo to,“ vysvětlila pro CBC News. Následovalo několik menších filmových a televizních rolí. Skutečný úspěch přišel až v roce 1994 s natáčením seriálu Přátelé. „Přišlo to v pravou chvíli. Když jsem se dostala na konkurz, docházely mi už peníze. O tom, že to bude fungovat tak dokonale, jsme neměli nikdo ani ponětí,“ popsala okamžik, který jí od základu převrátil život vzhůru nohama. Téměř přes noc se stala jednou z nejsledovanějších a nejlépe placených hereček. Její ztvárnění Moniky Geller (původně se ale hlásila na roli Rachel Green) jí nastartovalo kariéru!

Osobní život tak zářný neměla

Courteney byla vždycky krásná. Není divu, že o nápadníky neměla nouzi. Od roku 1989 šest let randila s hercem Michaelem Keatonem. Po rozchodu s ním se bláznivě zamilovala do kolegy Davida Arquetta, kterého si vzala v roce 1999 a v červnu 2004 se jim narodila dcera Coco. Manželství, ač se zdálo dokonalé, bohužel nevydrželo. Pár se rozešel šest let po svatbě. I po rozvodu ale zůstali přáteli.

V roce 2014 se herečka zasnoubila s o třináct let mladším zpěvákem kapely Snow Patrol Johnnym McDaidem. Svatební zvony jim ale nikdy nezazvonily. Místo toho začal pár docházet na terapii. Ta nakonec vedla k radikálnímu rozhodnutí. V podcastu Minnie Driver herečka prozradila: „Rozešel se se mnou přímo na terapeutickém sezení.“ Po krátké pauze však Courteney a Johnny zjistili, že bez sebe nemůžou být. Šťastní jsou i „bez papíru“.

Úspěšná hlavně na sítích

Na svém instagramu Cox zásobuje fanoušky vtipnými videi, ve kterých se nebojí udělat si legraci sama ze sebe. Daří se jí i profesně, v únoru 2023 byla dokonce odhalena její hvězda na hollywoodském chodníku slávy. Takového úspěchu jako s Přáteli už ale, na rozdíl od své kamarádky a kolegyně Jennifer Aniston, nikdy nedosáhla.

Lituje plastických operací

Jestli u Courteney něco budí kontroverze, je to její záliba v plastických operacích. Na to, že jí je šedesát, skutečně nevypadá. Bohužel je ale čím dál patrnější, že to není zásluhou přírody. Také toho lituje! Pro magazín Woman řekla: „V mém oboru je velký tlak na to, abyste vypadali stále mladě, jenže jakmile s úpravami začnete, následuje dominový efekt a vy chcete stále víc.“ I když ji lidé na to, že už to trochu přehání, upozorňovali, nedala si dlouho říct. „Pro zbytek světa se tvá tvář mění, ale ty sama, protože podstupuješ vždy jen jednu proceduru, si toho nevšimneš,“ vysvětlovala důvod, proč absolvovala jeden zákrok za druhým.

Až v roce 2017 se rozhodla, že s invazivními procedurami definitivně skončí a začne přirozeně stárnout. „Hodně jsem toho pokazila, ale naštěstí jsem to dokázala zvrátit. Jsem teď prostě starší.“

Související témata:
Plastiky slavných

Načítám