Hlavní obsah

10 věcí, které jste možná nevěděli o Nicole Kidman: Obdivuje žraloky a nebojí se nahoty

Foto: Gilbert Flores, Gettyimages.com

Foto: Gilbert Flores, Gettyimages.com

Nicole Kidman je stálicí na nebi celosvětově milovaných a uznávaných hereckých hvězd. Dnes, 20. června, slaví 57. narozeniny, a tak si můžete buď pustit některý film, ve kterém hrála, nebo ji zkusit poznat i tak, jak ji možná ještě neznáte.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Když se Nicole Kidman 20. června 1967 narodila, nikoho z rodiny by ani nenapadlo hledat v ní nějaké herecké geny. Její maminka Janelle byla ošetřovatelka a otec uznávaný psycholog, biochemik a akademik, autor několika knih. Nicole se narodila v Honolulu na Havaji, ale když jí byly čtyři, rodina se vrátila zpátky do Austrálie, odkud rodiče pocházeli. Vyrůstala tedy v Sydney a velmi brzy se ukázalo, že má herecké nadání, takže na střední už účinkovala ve školních divadelních hrách. Rozhodla se proto pro studium divadelní školy. Ze školy pak odešla v šestnácti, aby si mohla zahrát ve filmu Vánoce v divočině. Že to bylo rozhodnutí velmi správné, dokazuje její následná hvězdná kariéra. Je jedno, jestli ji milujete ve filmu Moulin Rouge, za který byla nominována na Oscara a získala Zlatý Globus, nebo v dramatu Hodiny, za který Oscara vyhrála. Dnes vám o ní řekneme pár zajímavostí, které jste možná nevěděli.

1. Nenechává se zastupovat při nahých scénách

Kromě seriálu Úplně cizí lidé (2021), kde se svlékla v poslední epizodě (viz naše fotogalerie), ji za její kariéru mohli diváci vidět nahou i při mnoha dalších příležitostech. Říká se, že se nenechává v těchto situacích zastupovat dublérkami. A jak je vidět, není ani proč – tělo vždy měla a má krásné, ostatně usilovně na něm pracuje.

2. Voda je její oblíbený živel

Herečku lze potkat často i na pláži v Sydney, kam vyráží s rodinou – je vdaná za country zpěváka Keitha Urbana, s nímž má dvě děti. Ostatně s vodou a oceánem si ji spojují i diváci poté, co si v 2018 zahrála s Jasonem Momoou ve filmu Aquaman. A titul královna vodní říše je něco, co jí sedne i v reálném životě, protože má dokonce potápěčskou licenci a ráda plave i do míst, kde jsou žraloci. Ty považuje za krásná stvoření!

3. Proč se rozvedli s Tomem Cruisem

To, že byla několik let manželkou Toma Cruise, je všeobecně známý fakt. Byli jedním z nejkrásnějších párů Hollywoodu a dlouho tvrdili, že jsou si souzeni na celý život. Vzali se po roce známosti. V roce 1992 adoptovali dceru Isabellu, v roce 1995 pak syna Connora, rodina se zdála být kompletní a o to šťastnější. Šokem bylo, když Tom požádal v roce 2001 o rozvod. Nicole o pár let později naznačila, že důvodem bylo, že dvakrát potratila, ale i vstup Toma do Scientologické církve. Ovšem i přes bolest, kterou jí rozvod přinesl, nikdy o něm nemluvila špatně.

4. Je vyšší, než je u herečky žádoucí

Jak můžete vidět na fotografii z premiéry filmu Netflixu Rodinná aféra (viz fotogalerie), která se konala v Los Angeles v polovině června, Nicole nad ostatními herci a herečkami tak trochu ční. Není to jen podpatky, ale i její výškou 180 centimetrů. Pro herečku není ideální, pokud je vysoká, protože to může dělat problémy při natáčení – ostatně i Tom Cruise byl o deset centimetrů menší… Její současný manžel zpěvák Keith Urban je na tom lépe, měří 178 centimetrů.

5. Jako dítě koktala

Nicole Kidman má dvě dcery – Sunday Rose (narozena 7. července 2008) a Faith Margaret (narozena 28. prosince 2010). Při pohledu na jejich slavnou maminku lze jen těžko uvěřit, že ona sama byla jako dítě prý velmi nesmělá a ze stresu prý i koktala. Když vzpomínala na dětství, zmínila také, že je levák. Ovšem je třeba říct i to, že je velmi inteligentní, její IQ je prý přes 130! Ještě můžeme zmínit, že její rodné jméno je Nicole Mary Kidman.

6. Pilotuje tryskáč

Nicole je velmi úspěšná a akční žena – vlastní například i svůj tryskáč, který prý dokonce i sama pilotuje. A dokonce skáče z padáku.

7. Nejslavnější sexy scénu natočila s manželem

Už jsme zmínili fakt, že Nicole se nedávala v nahých scénách zastupovat. A je třeba i zmínit, že některé z nich patří mezi „top“ sexy scény vůbec. Takovou je i ta z filmu Spalující touha (Eyes Wide Shut). Jde o psychologicko-erotický triller, poslední film režiséra Kubricka, ve kterém si zahrála spolu s Tomem Cruisem. Tou dobou byli manželé.

8. Postavu udržuje cvičením a režimem 80/20

Nicole se rozhodně nemusí bát ukazovat postavu v přiléhavém oblečení, nebo si dovolit i odhalování, protože její „břišáky“ jsou prostě dokonale vypracované a zaslouží si obdiv. Herečka na své figuře poctivě dře, například s trenérem i na venkovní posilovně v Sydney (viz fotogalerie). Na sociálních sítích prozrazuje i svůj recept – běhá, chodí na túry, jezdí na koni. Diety ale nedrží, jen udržuje pravidlo 80/20. To znamená, že z 80 % jí pouze zdravá, vyvážená a také nutričně vydatná jídla, a ve zbylé pětině si dopřává, na co má zrovna chuť.

9. Roli v Moulin Rouge „ukradla“ kolegyni

Při vyslovení jména Nicole Kidman se většině lidí vybaví film Moulin Rouge a její postava krásné kurtizány Satine. Už méně se ví, že natáčení filmu nebylo pro Nicole jednoduché – jednak si při něm zlomila žebro, ale také si to rozházela s Courtney Love, která doufala, že roli získá ona.

10. Umí i zpívat

Právě ve filmu Moulin Rouge ji můžete slyšet zpívat – duet s Ewanem McGregorem Come What May si vysloužil nominaci na Zlatý glóbus pro původní píseň. Zpívala ale i s Robbiem Williamsem a možná si vybavíte cover verzi písně „Somethin' Stupid“. Zazpívala si i v animovaném filmu Happy Feet (2006) a muzikálu Nine (2009). Spolupracuje i se svým manželem, country zpěvákem Keithem Urbanem.

Načítám