Hlavní obsah

Chci začít žít to, co jsem si vybudovala, řekla Adele a oznámila pauzu – na neurčito

Foto: Alberto E. Rodriguez, Gettyimages.com

Foto: Alberto E. Rodriguez, Gettyimages.com

Po dlouhém turné, při kterém navštívila zpěvačka Adele nedaleký Mnichov a odzpívala tam deset koncertů, přišla nečekaná zpráva. Na nějaký čas přestane zpívat. „Navždy zůstanete v mém srdci,“ řekla mnohonásobná držitelka cen Grammy fanouškům. Proč se tak rozhodla?

Článek

Sledovat kariéru zpěvačky Adele byl skutečně pohled pro bohy. Začínala jako dívka s několika kily navíc a neuvěřitelným hlasem. Ukázala, že vyprodávat stadiony a prodávat miliony desek po celém světě nemusí jen ženy, které jsou prototypem štíhlé krásky. Pak ale zhubla za dva roky 45 kilo, díky pravidelnému cvičeníkrabičkové dietě. „Dělala jsem to kvůli úzkosti. Cvičila jsem, abych se cítila lépe. Nikdy nešlo o hubnutí, chtěla jsem být silná a dopřát sama sobě co nejvíc času, který strávím bez telefonu. Začala jsem být na cvičení opravdu závislá,“ řekla Adele magazínu Vogue. Teď ale přichází šok!

Adele v Mnichově

Během tohoto víkendu oznámila Adele svým fanouškům v Mnichově, že ji dlouho neuvidí ani neuslyší. To, co už delší dobu naznačovala (naposledy v rozhovoru pro německou televizi ZDF), a sice, že nehodlá vydávat žádnou novou desku, se stalo skutečností. „Posledních sedm let jsem si budovala nový život a teď nadešel čas ho žít,“ řekla se slzami v očích. Na jiném koncertu oznámila zásnuby s Richem Paulem, s nímž randí už tři roky. Že by se pokoušeli o miminko a její syn Angel, kterého má ze vztahu se Simonem Koneckim, se dočkal sourozence? To ukáže až čas. Ať tak či onak, Adele je jednou z mála hvězd, které se nebojí o ztrátu kariéry, ale jednají tak, jak psychologové často doporučují – žít daným okamžikem a zaměřit se sám na sebe.

Adele v Las Vegas

„Mám před sebou ještě deset vystoupení v Las Vegas. Potom se ale hodně dlouho neuvidíme,“ šokovala fanoušky. Ve městě hříchu vystupuje pravidelně už třetí rok, zpívá tam dvakrát týdně v rámci programu Weekends with Adele. Není divu, že zažívá syndrom vyhoření. „Cítím, že má nádrž je už prázdná,“ řekla. „Opravdu si užívám vystupování už skoro tři roky, což je nejdelší doba, co jsem to kdy dělala, a pravděpodobně nejdelší, co jsem schopná,“ řekla během sobotní noční show. Poslední koncert se tam uskuteční v listopadu.

Adele a herectví

Už v prosinci Adele v rozhovoru pro Hollywood Reporter naznačila, že by se chtěla vrhnout na herectví. „Muž, se kterým bych chtěla natáčet, ale není momentálně připravený napsat k filmu scénář. Občas ho kvůli tomu otravuju. Je to totiž jediná role, kterou bych chtěla. Myslím, že bych byla opravdu, opravdu dobrá,“ řekla tajemně. Naznačit, o jakého muže nebo jakou postavu se jedná, ale nechtěla. „Během pauzy od muziky chci dělat jiné kreativní věci,“ řekla v rozhovoru pro magazín Variety.

Načítám