Hlavní obsah

Českou zpěvačku Victorii Velvet zavraždil žárlivý manžel. Zabil i sebe, z jejich tří dětí jsou sirotci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Byla mladá, krásná, úspěšná. Zpěvačka a trojnásobná maminka Victoria Velvet měla mít celý život ještě před sebou. Během vteřiny, navíc rukou svého manžela, o něj ale přišla. Ten nejspíš ze žárlivosti svou ženu zabil v jejich vile v turecké Ankaře a následně spáchal sebevraždu. Na konci téhle obrovské rodinné tragédie jsou tak dva vyhaslé lidské životy a tři sirotci.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Život Victorie Velvet Blyth vyhasl v pouhých čtyřiceti letech. Zpěvačka, která se narodila v Jihoafrické republice mamince z Namibie a tatínkovi z Česka, od svých patnácti let vyrůstala v ČR. Tady odstartovala svou pěveckou kariéru, v roce 2003 vystupovala i po boku Dary Rolins, v roce 2005 jí vyšlo album Cry. Jeden čas také spolu s Leošem MarešemPatrikem Hezuckým moderovala Ranní show na Evropě 2.

V roce 2014 se vdala za svého dlouholetého přítele, podnikatele se skotskými kořeny Davida Toma Blytha, svou životní lásku. Nemohla ani tušit, jak tragicky ale jejich vztah skončí a že ji její manžel připraví o život a jejich tři děti o oba rodiče.

Vražda ze žárlivosti

Blyth kvůli své práci (podnikal s ropou) hodně cestoval a dlouhý čas pobýval v Turecku, a tak se Victoria, která vždy tvrdila, že rodina je pro ni na prvním místě, rozhodla v roce 2019 za svým mužem do Turecka přestěhovat. Těšila se, že budou konečně víc spolu, s manželem v té době měla již dvě děti, třetí se narodilo v roce 2020.

V jejich rodinné vile v Ankaře ale nakonec místo rodinného štěstí našla mladá zpěvačka smrt. Zprávu o velké rodinné tragédii přinesl dnes turecký magazín Hürriyet, přičemž k tragédii podle všeho došlo už v úterý.

Zpočátku možná šlo o klasickou manželskou hádku, vypadá to, že Blyth na svou ženu žárlil. Podle zmíněného magazínu ho měly rozčílit nějaké zprávy ve Victoriině mobilu. Svoje emoce ale podnikatel bohužel nedokázal ovládnout a mladou ženu zavraždil. Následně se pak zastřelil.

Foto: Profimedia.cz

Victoria se svým manželem, který ji ze žárlivosti zavraždilFoto: Profimedia.cz

Děti byly u toho

Snad nejděsivější na celé tragédii je pak to, že podle všeho byly v době incidentu doma i děti. Nejstarší syn měl být dokonce tím, kdo přivolal pomoc. Smrt zpěvačky pak nepřímo potvrdilo i české Ministerstvo zahraničních věcí. „Můžeme potvrdit, že v Turecku zemřela násilnou smrtí česká občanka. Náš zastupitelský úřad je v kontaktu s rodinou a poskytuje konzulární asistenci. S ohledem na pozůstalé nebudeme poskytovat další informace,“ sdělil tiskový mluvčí Daniel Drake pro deník Blesk. Víc informací zatím není k disposici, smrt mladé ženy a sebevraždu jejího muže ještě šetří turecká policie, děti již jsou údajně v péči zpěvaččiných českých příbuzných. Rodina pak jménem svého právníka poprosila veřejnost i média o respektování soukromí, protože všichni potřebují čas a klid na zpracování tragické události.

Smutnou zprávou je samozřejmě zdrcen i svět českých VIP osobností, obzvlášť pak těch, které Victorii osobně znaly. „Tohle je tragédie, která nemá v naší branži obdoby. Victorii jsem osobně znal a byla to fantastická profesionálka a především kvalitní a slušný člověk. Cítím nepopsatelný smutek a nesnesitelnou nespravedlnost vůči jejímu osudu. I přes všechen vztek a bezmoc, co se kvůli tomu ve mně hromadí, přeju si z hloubky svého srdce… kéž její duše najde klid,“ napsal na svůj instagram například Ondřej Brzobohatý.

Foto: Profimedia.cz

Victoria měla tři děti, z nichž jsou nyní sirotci. Na snímku se dvěma staršími, nejmladší syn se jí narodil v roce 2020Foto: Profimedia.cz

Žárlivost je nemoc, a jak dokazuje tragický případ zpěvačky Victorie Velvet, ničí životy. A to doslova. Život se žárlivcem? Peklo! Uváznout v něm je snazší než by se mohlo zdát

Načítám