Hlavní obsah

Anně K. a Tomáši Varteckému se po 27 letech rozpadl vztah. Jdou ve stopách Babišových nebo Trojanových…

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Rozchody jsou bolavé, ať už je to po roce nebo dvaceti letech. Náročným obdobím si nyní prochází zpěvačka Anna K., která se po více než čtvrt století rozešla s hudebníkem Tomášem Varteckým. Jaké další slavné páry, u kterých se dalo předpokládat, že spolu zůstanou, dokud je smrt nerozdělí, a přesto se tak nestalo, se v poslední době rozpadly?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Bok po boku se objevují na společenských akcích a člověk si nemůže pomoct –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jejich lásce jednoduše fandí. Stabilních manželství v showbyznysu zase tolik není a Anna K. a Tomáš Vartecký byli světlou výjimkou. Včera, 5. srpna, však zpěvačka oznámila, že se po 27 společných letech rozcházejí.

Anna K. a Tomáš Vartecký

Nikdy se nevzali, ale nikdo o jejich pevném poutu nepohyboval. Místo svatby však přišel rozchod, o kterém informovala Anna K. na svém instagramu:

„Naše cesty s mým životním partnerem Tomášem se po 27 letech rozešly. Náš vztah byl plný lásky, porozumění a sounáležitosti, kterou si jen člověk může přát. Naše blízkost ani nejde pojmenovat, byli jsme jako jeden. Poslední roky ale nebyly lehké ani pro jednoho z nás. Život nám připravil mnoho nástrah, které se dařilo dlouho zvládat, já sama jsem udělala všechno, co jsem mohla, a nestačilo to. Nakonec jsem boj za náš vztah musela sama poprvé vzdát. Nějaký čas teď asi nedokážu předstírat, že je vše kolem mě zalité sluncem. Věřila jsem, že mám vybráno a že mě už žádná temnota nepotká. Nenapadlo mě, že se mýlím. Tomáš si vybral cestu, na které už ho doprovázet nemůžu. Zažili a vytvořili jsme spolu spoustu krásných věcí a ty z našeho života nikdy nezmizí,“ napsala v zpěvačka.

S hudebníkem Tomášem Varteckým, kterého můžete znát například z kapely Wanastowi vjecy, se dala dohromady v devadesátých letech. Prožili toho spolu hodně –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ i náročnou léčbu rakoviny, kterou si Anna K. procházela dvakrát, poprvé v roce 2010 a podruhé o sedm let později. Vartecký už stačil na svém instagramovém profilu ukázat novou partnerku Martinu. „Přeju Tomášovi, ať najde v životě štěstí a klid. Já se o něj teď taky pokouším a věřím, že ho na své nové cestě zase najdu…“ zakončila rozchodovou zpověď zpěvačka.

Anna a Tomáš samozřejmě nejsou v showbyznysu jediní, jejichž vztah zasáhl krach až po několika dekádách. Nedávno rozvodem šokovali třeba herci Hugh Jackman nebo Meryl Streep.

Meryl Streep a Don Gummer

Utajit rozchod šest let, když jste jednou z nejváženějších hereček Hollywoodu? I to je možné. Meryl Streep překvapila loni, když vyšlo najevo, že se svým exmanželem nežije už šest let. Dona Gummera si oscarová herečka brala v roce 1978 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jen po šestiměsíční známosti –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ a mají spolu čtyři děti. Soukromí si střežili a ve společnosti se spolu až tolik neobjevovali, naposledy na Oscarech v roce 2018. Možná i proto se jim podařilo rozpad vztahu po 45 letech udržet pod pokličkou.

Hugh Jackman a Deborra Lee Furness

Jeden z nejstabilnějších párů Hollywoodu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ až do loňského září. Hugh Jackman a Deborra Lee Furness v dubnu 2023 oslavili 27. výročí manželství a jen o pár měsíců později ohlásili rozvod. Australský herec a představitel Wolverina , který právě zažívá další filmový úspěch v kinech, si bral o třináct let starší australskou herečku a producentku v roce 1996. Mají spolu nyní už dospělé adoptované děti –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Oscara a Avu. Důvod jejich rozchodu? Žádné drama, jednoduše si každý z nich chce téměř po třech společně prožitých dekádách jít svou cestou.

Ivan Trojan a Klára Pollertová-Trojanová

Herecký pár se seznámil v divadle, brali se roku 1992, v roce 2003 si spolu zahráli ve filmu Jedna ruka netleská a mají čtyři syny. Žili spolu 30 let a –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ hádáte správně –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ loni přišel bolestivý rozvod. Pollertová začala opravdu novou životní kapitolu a kromě herectví nově i zpívá. Kupříkladu na jednom pódiu s Bárou Basikovou. Návrat k umělecké kariéře si užívá, dvanáct let strávila na mateřské dovolené a po divadle se jí prý začalo stýskat. Podle paparazzi fotek má Klára nového partnera, Ivan Trojan se zatím jeví stále single.

Bill a Melinda Gatesovi

Vlivní a mocní manželé, Bill a Melinda, se finálně rozvedli v roce 2021. Mluvilo se o tom jako o nejdražším rozvodu, exmanželé si mezi sebou rozdělili 150 miliard dolarů. Seznámili se v rámci firmy Microsoft, kterou Bill Gates založil, brali se v roce 1994. Melinda tam pracovala jako projektová manažerka. Během 27 společných let se věnovali i jejich obří charitativní nadaci (Nadace Billa a Melindy Gatesových), z jejíhož čela teď v červnu Melinda odešla. Přiznat si rozchod bylo náročné, ale její nová životní kapitola je prý úžasná, řekla nedávno pro magazín Times. Co se mezi nimi stalo? Jejich soužití prý přestalo dávat smysl.

Andrej a Monika Babišovi

Od nejmocnějšího páru světa se přesuneme k jednomu z mocných párů v Česku –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Andreji a Monice Babišovým. Přestože se brali až v roce 2017, strávili spolu dohromady tři dekády. „Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují,“ znělo jejich společné prohlášení na sítích. Mají spolu dvě děti –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Vivien a Frederika, kteří jsou pro ně na prvním místě. I navzdory jejich rozchodu se objevili několikrát jako rodina pohromadě, například na hokejovém mistrovství v květnu.

Načítám