Hlavní obsah

Alkohol, drogy a podvody aneb Slavní v křížku se zákonem: Downey, Ryder a Lohan skončili v poutech

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Závislost na alkoholu a drogách, krádež v obchodě nebo domácí násilí. Ani herci, leč se o to všemožně snaží, nejsou dokonalí. Tato pětice je toho zářným důkazem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Životní styl slavných a bohatých se může občas žalostně zkomplikovat. Když má člověk neomezené možnosti, velmi snadno šlápne vedle. Soudní spory jsou potom zdlouhavé, finančně náročné a kariéře také nepomohou.

Komu se podařilo udělat za minulostí tlustou čáru?

Johnny Depp

O tom, že nebude Johnny Depp žádný svatoušek, si štěbetají i vrabci na střeše. Když ale v roce 2016 přišla jeho tehdejší žena Amber Heard s obviněním z domácího násilí, bylo to trochu moc i na něj. „Některé incidenty byly tak vážné, že jsem se bála, že mě zabije, ať už úmyslně, nebo tak, že nad sebou ztratí kontrolu a zajde příliš daleko,“ řekla mimo jiné ve své výpovědi. Jejich soud skončil v roce 2022 a jednalo se o jeden z nejsledovanějších soudních procesů mezi dvěma celebritami. Konečný verdikt byl ve prospěch herce. „Po šesti letech mi porota vrátila život,“ reagoval tehdy Depp. Zato Amber, která si podle všeho dost věcí vymyslela, mohla chodit kanály.

Winona Ryder

Řekli byste, že někdo slavný a bohatý může být souzen za cokoli, ale krádež to rozhodně nebude? Herečka Winona Ryder, která byla dvakrát nominována na Oscara, je důkazem, že i toto je možné. V roce 2001 byla v obchodě Saks Fifth Avenue přistižena při krádeži zboží v hodnotě 5 500 dolarů (v přepočtu cca 125 tisíc korun). Za krádež a vandalismus byla odsouzena k tříleté podmínce, 480 hodinám veřejně prospěšných prací a pokutě. Utrpěla i její kariéra. Dala si několik let pauzu a objevovala se jen v nezávislých filmech. Nyní je zpět! „Nebudu se zabývat tím, co se stalo, nebo co si lidé myslí. Nebyl to zločin století! Dalo mi to čas, který jsem potřebovala,“ svěřila se pro magazín Porter.

Robert Downey Jr.

V 90. letech měl herec a držitel Oscara za film Oppenheimer problémy se závislostí. V roce 1996 byl zatčen za držení heroinu, kokainu a zbraně. Dostal tříletou podmínku, během níž musel docházet na testování, zda nepožil drogy. Když se na jednu tuto „kontrolu“ nedostavil, byl odsouzen ke čtyřem měsícům vězení. Ani to ho nenapravilo. Když se na testování nedostavil ani podruhé, musel v roce 1999 na tři roky za katr. Odseděl si patnáct měsíců! Pouhé čtyři měsíce po propuštění byl za držení kokainu zatčen znovu. Cyklus zatýkání, odvykací kúry a recidivy skončil koncem roku 2004. Od té doby je Robert Downey Jr. „čistý“.

Gwyneth Paltrow

Na herečku podali žalobu kalifornští úředníci, protože samozvaná wellness guru prodávala pod svým jménem nefritová vajíčka, která měla upravovat hormonální nerovnováhu. Tyto účinky však nebyly prokázány a Gwyneth Paltrow musela zaplatit pokutu ve výši 3,3 milionu korun. V roce 2016 měla na sjezdovce v Utahu srazit během zimních radovánek lyžaře. Ten když zjistil, že by za jeho čtyři zlomená žebra a otřes mozku mohla nést vinu právě herečka, začal se soudit o horentní odškodnění (cca 71 milionů korun). Gwyneth však soud vyhrála a vykutálenému lyžaři vyplatila symbolický dolar a zaplatila soudní náklady.

Lindsay Lohan

Bouřlivý život bývalé dětské hvězdy Lindsay Lohan byl v médiích často propíraný. Lohan čelila obvinění z řízení pod vlivem alkoholu, držení drog a krádeže. Za své prohřešky byla odsouzena k 90 dnům vězení a dalším 90 dnům protialkoholní léčby. Nyní už žije spořádaný život a snaží se o comeback. „Nechci působit jako mučedník, ale všechno je to minulost. V rámci veřejně prospěšných prací jsem pracovala v márnici, bylo to strašné, ale vzešla jsem z toho silnější a hlavně potrestaná,“ řekla magazínu Variety.

Načítám