Hlavní obsah

Alice Bendová: Zhubla celých devět kilo a nekončí… I po 50 lze vypadat naprosto luxusně a stačí k tomu pět kroků

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Alice Bendová na podzim oslaví 51. narozeniny a dokazuje, že věk je skutečně jen číslo. Na fotografiích ze svého „druhého domova“ na Tenerife září a nebojí se ukázat vypracované tělo. Ještě aby ne! Herečka totiž dokázala zhubnout „do plavek“ neuvěřitelných devět kilo a její cesta ještě nekončí. Jaký je klíč k dokonalé postavě a šťastnému životu?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Alice Bendová se rozhodně nenudí. I přes svůj náročný pracovní harmonogram, kdy mimo jiné moderuje pořad VIP Svět na kanálu Barrandov, si udělá čas na rodinu i na pravidelný pohyb. Při úspěšném hubnutí je však důležitý především balanc – a právě ten si moderátorka dokázala najít. Podívejte se na jejích pět kroků ke šťastnému a štíhlejšímu JÁ.

1. Najít si chvíli i během práce

„Běhám tak dvakrát týdně, na víc teď není čas ani energie, kvůli natáčení,“ prozradila herečka na sociálních sítích, jak se udržuje v kondici během pracovního shonu v Praze. Hlavní je totiž najít si pohyb, který vám přináší pohodu a „netrpíte“ při něm ani po náročném dni v zaměstnání. A to je u Alice Bendové běh: „Já tak ráda běhám, vlastně jsem v pohybu pořád, chci vypadat lépe, mít hezké zdravé vlasy, nehty, méně vrásek… Prostě nebýt kulhající zmuchlaný papír od tlačenky.“

2. Zhubnout devět kilo i s uherákem

Oblíbená moderátorka dobře ví, že zdravá strava je nezbytnou součástí správného životního stylu. A i když se ráda pochlubí svými kulinářskými zážitky, umí si stanovit hranice. „Jím zdravě, málo a nejím od 18:00, piju hodně vody a cítím se dobře.“ Že to ovšem není vždy tak snadné, popisuje Alice Bendová s humorem: „Ta huba vždycky předběhne moje pevná rozhodnutí a mozeček se pak diví, jak rychle dokážu vdechnout třeba uherák, máslo a chleba.“ Ale i přes velkou lásku k dobrému jídlu se jí podařilo výrazně zhubnout a plánuje pokračovat dál: „Mám dole devět kilo a ještě mě čekají tři. A to už půjde pomaličku. Dávám si čas do konce prázdnin.“

3. Mít partnera jako podporu

V životě Alice Bendové hraje důležitou roli také její milující rodina a partner Michal, který ji podporuje ve všech aktivitách a snaží se s ní trávit co nejvíce času. Například společné projížďky na kole či čtyřkolkách jsou chvíle, kdy si pár užívá svobodu a přírodu, kterou oba milují. Nyní se také aktivně věnují jízdě na kajaku, při níž si kromě krásných výhledů na španělské pláže také pořádně máknou s pádlem. Romantický čas strávený na Tenerife dokazuje, že sdílené zážitky posilují nejen tělo, ale i vztahy. Přítomnost milujícího partnera a rodiny je pro herečku velkou oporou – a je to znát na její spokojenosti a vyrovnanosti.

4. Používat šikovné pomocníky

U mnoha úspěšných žen vypadají jejich profily na sociálních sítích jako reklama na zázrak. Alice Bendová se však netají nejen se tím, jak se stravuje a cvičí, ale občas využije také účinky „šikovných pomocníků“ z řad potravinových doplňků. Když jimi totiž v rozumné míře obohatíte zdravý pohyb a vyvážený jídelníček, snáze tak najdete přirozený balanc a vnitřní rovnováhu.

5. Být upřímná a otevřená

Alice Bendová otevřeně mluví o svých úspěších i nezdarech, což z ní dělá inspiraci pro mnoho žen. Její upřímný postoj a odhodlání ukazují, že i po padesátce lze vypadat skvěle a cítit se dobře. Nezáleží na tom, kolikrát zhubnete nebo přiberete, hlavní je se nevzdávat a jít si za spokojeností.

„Po dlouhé době nemusím nic retušovat ani se schovávat do písku,“ napsala herečka na svém instagramu, kde sdílí fotografie své postavy v plavkách. „Ale dočkej času jako husa klasu a budu zase zahrabaná nebo jako nenápadně za lehátkem, ve vodě (jako že je strašné vedro😂) a nebo budu postovat jen fotky vleže. To je život, no,“ dodala herečka se svým typickým humorem. Přiznat si totiž neúspěchy a zbytečně se za ně netrestat často bývá ta jediná správná cesta k úspěchu. A to i při hubnutí!

Načítám