Hlavní obsah

Alain Delon byl zklamán dnešním světem i lidmi: Chci být pohřben se svými psy, napsal do závěti!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon už pár let před smrtí prohlašoval, že se mu na tomhle světě nelíbí a z toho, co se děje, je mu na zvracení. I proto uvažoval o eutanazii a v závěti uvedl, že chce být pohřben se svými psy.

Článek

Alain Delon zemřel v neděli 18. srpna 2024 ve věku 88 let a svět okamžitě začal litovat odchodu této milované herecké legendy. Ovšem on sám posledních pár let neskrýval, že se mu na tomto světě už nelíbí, a kdyby se jeho zdravotní stav zhoršil, byl by pro eutanazii – ideálně společně se svým psem. Už před šesti lety si v rozhovoru pro týdeník Paris Match posteskl: „Život už mi nic nepřináší, všechno jsem poznal a viděl. Hlavně ale nenávidím tuhle dobu, lidé jsou falešní, všechno se točí kolem peněz, je mi z toho na zvracení, takový svět opustím bez lítosti.“

Alain Delon byl pro eutanazii

I když díky legendárním rolím většina z nás stále vidí Alaina Delona jako krásného muže v nejlepších letech, on sám se už několik let necítil dobře nejen zdravotně, ale především psychicky. Veřejnost si to uvědomila v září 2021, kdy zemřel jeho kolega a celoživotní přítel Jean-Paul Belmondo. Tenkrát Alain Delon prohlásil, že by nebylo vůbec špatné, kdyby odešli společně.

A dokonce byl zastáncem eutanazie. Viděl ji jako logickou a přirozenou možnost pro lidi, kteří jsou ve vyšším věku, aby mohli sami rozhodnout, že chtějí odejít v klidu. A nemuseli se například trápit náročnou léčbou, jakou si on sám na konci života prošel kvůli lymfomu. Už před lety prohlásil, že kdyby se jeho zdravotní stav zhoršil, tak by eutanazii rád zvolil a přibral by i svého psího přítele, belgického ovčáka Louba. Adoptoval ho v roce 2014 a mluvil o něm jako o své spřízněné duši. Slavný herec chtěl, aby odešli spolu, aby pes zemřel v jeho náručí a nemusel se pak trápit u jeho hrobu. K tomu ale evidentně nedošlo, protože Loubo byl zmíněn mezi těmi, kdo za rodinu oznamovali světu odchod filmového velikána.

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon v roce 1960. Zvířata, a obzvlášť psy, vždy velice miloval – a možná i víc než lidiFoto: Profimedia.cz

Chci být pohřben se svými psy!

Zvířata miloval a po celý svůj život pomáhal i těm opuštěným a zraněným, často medializoval případy týrání a vyzýval k přísnému potrestání viníků. On sám vlastnil pět útulků pro opuštěné psy a kočky a traduje se, že pro jednu zraněnou kočičku poslal dokonce vlastní helikoptéru. Kočička se pak stala součástí jeho domácnosti plné psů. Jak vzpomínají ti, kdo měli štěstí a mohli se s Alainem Delonem vídat i v soukromí, psy miloval a měl jich během života desítky. U jeho domu ve vesnici Douchy, kde žil a dle svého přání i zemřel, je také kaple a hřbitov pro psí přátele.

Foto: Alain Dejean , Gettyimages.com

Alain Delon s manželkou, známou herečkou Nathalií Delon, a jejich synem Anthonym, který se narodil v roce 1964. Na poklidné rodinné procházce nechybí ani chlupatý přítelFoto: Alain Dejean , Gettyimages.com

Miloval velké psy, zato svět se mu hnusil

Herec prý říkával, že nejlepší je velký pes, alespoň 35kilový: „Takový pes má větší mozek a je jako člověk, jen lepší.“ Měl jich kolem sebe většinou pět až šest. Dávali mu nezištnou lásku. Právě ta mu tolik chyběla v „moderním“ světě, který se mu hnusil, jak prohlašoval. I proto v závěti vyjádřil přání být pohřben ve společnosti svých psů: „Nic jiného nechci, jen být s nimi. Byli jediní, kteří mě bezpodmínečně milovali, kteří tu pro mě byli vždy a nežádali nic na oplátku.“

Uvidíme, zda bude toto přání vyslyšeno, protože jinak by si známý herec jistě zasloužil státní pohřeb v Invalidovně se všemi poctami – tedy podobně, jako to bylo v případě Jeana-Paula Belmonda.

Možná to byla reakce i na situaci v rodině, která byla dlouho rozhádaná a její členové se i přes média dohadovali, kdo Alaina Delona jak manipuluje a jak to bude s jeho majetkem, který se odhaduje na 300 milionů eur. Vzhledem k tomu, že se v prohlášení o hercově smrti objevila jména všech jeho tří dětí a informace, že odešel obklopen celou rodinou, spekuluje se, že je tato smrt spojila a spory pominou, což by si jejich slavný otec jistě přál.

Načítám