Hlavní obsah

Agent s povolením šokovat. Daniel Craig se nadobro odstřihl od Bonda a představil novou image

Foto: David Sims / Loewe, Profimedia.cz

Foto: David Sims / Loewe, Profimedia.cz

Nula nula co? Daniel Craig se od své osudové role Jamese Bonda opravdu definitivně odstřihl. Pokud herce stále vnímáte jako drsňáka v obleku, budete jeho novou image překvapeni. V nové módní kampani se totiž objevil s načesanou patkou, cool brýlemi a v dědečkovském svetru.

Článek

Módní dům Loewe znovu obsadil celebritu do role modela. V loňském roce značka sáhla po britské herečce Maggie Smith, kterou budete znát jako profesorku McGonagallovou ze světa Harryho Pottera – roli modelky si střihla v osmaosmdesáti letech. A hvězdu obsadili i do své letošní kampaně pro podzim/zimu, za kterou stojí fotograf David Sims. Novou kolekci představili na Danielu Craigovi, který znovu dokázal, že upjatost na jeho seznamu vlastností nefiguruje.

S Bondem nadobro skončil

Herec Daniel Craig prohlašoval, že s Bondem končí, už po filmu Spectre v roce 2015. V rozhovoru pro EW prozradil, že film dokončoval se zlomenou nohou a kvůli zranění kolene, které vzniklo při natáčení jedné z bojových scén, musel podstoupit operaci. „Musel jsem si položit otázku, jestli jsem fyzicky schopný dělat další film a jestli bych se do toho vůbec pouštět chtěl,“ řekl tehdy Daniel Craig, a později dokonce přitvrdil s hláškou, že by se raději zabil, než aby znovu hrál Bonda. Nakonec se upsal k pátému filmu s názvem Není čas zemřít (2021), to, že znovu nebude hrát agenta 007, si ale pojistil ve scénáři (pokud jste film viděli, víte jak). Obětí, které pro projekt přinesl, prý bylo až až, a i když byly činěné s láskou, bylo načase se posunout dál.

Agent s dětským nosítkem

Daniel Craig se svými ostrými rysy a pronikavým pohledem zapadá do škatulky drsných týpků, jeho fanoušci ho ale znají i v jiných polohách. Herec si po letech přátelství vzal v roce 2011 za ženu herečku Rachel Weisz a před šesti lety se jim narodila dcera. Místo popíjení a oslňování žen tak herec chodil po Londýně s nosítkem, a když si z něj moderátor Piers Morgan začal dělat legraci a sdílel tweet „Ó 007, snad ne i ty?“ a přidal hashtag #emasculetad (zbaven mužnosti) Bond, všichni, kdo žijí v jednadvacátém století, se postavili za herce.

Daniel Craig si ze sebe umí udělat legraci

Daniel Craig je zkrátka rodinný typ a nechybí mu smysl pro humor. Před dvěma lety kývl na reklamu pro vodku Belvedere a všechny pobavil svými osobitými tanečními kreacemi. Klip, který režíroval Taika Waititi, dokazuje, že se herec nebere příliš vážně a umí si sám ze sebe udělat legraci, k čemuž je zapotřebí dávka skutečného sebevědomí.

A podobně přistoupil i ke kampani Loewe, ve které nasadil i velmi nesexy výrazy (ano, to mluvíme o té fotce s taškou přes rameno). Podzimní kampaň značky Loewe obsahuje spoustu kousků, které odkazují na trend grandpacore, což je estetika inspirovaná šatníkem dědečků. Být cool je dnes cennější než vypadat za každou cenu přitažlivě a v módním světě to platí dvojnásob. Daniel Craig ukázal, že se nebojí vstoupit na tenký led a riskovat, což je v konečném důsledku velmi přitažlivé.

Načítám